Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Sabrina Kern) přichází do kláštera sester bohoslovných, aby zde nalezla útočiště. Ten vede pevnou rukou matka představená. Jenže klášter není zdaleka tak "svatý", jak se na první pohled zdá. Postupem času Mary zjišťuje, že se tu ztrácí chovanky a na světlo světa vyplouvají hrůzné věci. Tajemství a temnou minulost máme přece každý! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od sestry agathy som čakal hlavne iný príbeh. Bol som prekvapený, že sa nejedna o ducharčinu, keď to začalo tak tajomne vstupom hlavnej hrdinky do kláštora, ktorý bol na odľahlom mieste a ani on, ani jeho prostredie nevyzeralo vábne. Na filme mi vadilo hlavne chovanie postav, ktoré má naozaj riadne iritovali svojim naivno detinským správaním. Finálny zvrat bol riadne nedomyslený, povedal by som, že bol celkom vypustený. Bousman je dobrý režisér, ale teraz to celkom nevyšlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudba prevzatá ako by z Prekliateho ostrova a potom chlap z obviazanou hlavou, ktorého by sa nezľakol ani Scooby Doo a pár psychopatických mníšok, ktoré zabezpečujú zájazd do uzavretej rakvy. Námet absolútne neoriginálny a za zábery mučenia pravdepodobne vykonávané na bravčovom karé patrí filmu aspoň jedna hviezda ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zase přešlap jako prase. Myslím tím tento film jako celek. Já blbec jsem se nechal zlákat jménem režiséra a hlavně jsem se těšil na solidní nunsploitation v modernějším pojetí, ovšem starým klasikám tohle moderní pojetí nesahá ani po kotníky. 103 minut trvající nuda, která nás za celou tu dobu potěší snad jen dvěma – třemi zajímavějšími momenty, které snesou s přivřením oka označení „hororová podívaná“. Jinak šlo hlavně o rádoby psychologické drama s drsnějším námětem, leč bez pořádné atmosféry nebo snad nějaké krvavější podívané jak jsme u Bousmana zvyklí. Pánbíčkářské kecy tu naštěstí nejsou v hlavním kurzu, takže alespoň těchto sraček jsem byl víceméně ušetřen. Jedna šitá huba, ustřihnutý jazyk, ruka v pasti (zajímalo by mně, jak jí z té pasti hlavní hrdinka dostala – navíc měla ruky jak hůlky, takže by jí to totálně rozdrtilo kosti) a udušení pupeční šňůrou to nezachrání. Byla tu celá řada nelogických kopanců a samotné finále taky stálo za hovno. I když zas na druhou stranu, každý se dá podplatit a asi jí ty staré panny měly plné zuby. St. Agatha se navíc nepyšnila ani nějak zvlášť zajímavým hereckým obsazením – či snad kvalitními hereckými výkony (snad jen představitelka Matky představené podala kvalitní výkon). Alespoň že tu nudnou omáčku okořenili alespoň několika zajímavými střípky (scénami) z minulosti hlavní hrdinky. Tohle prostě navíc jak podprůměrné ohodnocení nemělo ani omylem. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těhotné děvče hledá místo, kde by se mohla až do porodu uchýlit a nalézá ho v azylovém domě u jeptišek, které se věnují výhradně podobným případům. Nicméně vzápětí přichází zjištění, že zdejší sestry rozhodně nepatří k těm milosrdným. Sice jsem do toho šel s tím, že se jedná o duchařinu, ale v tomto ohledu jsem zklamaný nebyl. Co mi sedlo byl samotný námět, který bych si dokázal představit v serioznějším hávu. Bavilo mě i neokoukané obsazení na čele s Carolyn Hennesey, která si zlou matku představenou užívá plnými doušky. A místy se Bousemanovi podařilo sugestivně vykreslit psychický teror, kterému byly dívky podrobeny a dojde i na jednu slušnou chuťovku. Bohužel se až příliš často objevovaly scénáristické díry, Bouseman se zbytečně věnuje nočním můrám a halucinacím hlavní hrdinky, nepomáhá ani přetažená stopáž a finále se také moc nepovedlo. Nicméně i tak si film takhle nízké hodnocení nezaslouží. Za mě pohodový průměr. 50% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

St. Agatha na začátku vypadá zajímavě, ale s každou ubíhající minutou dává stále menší smysl a vrší jeden pitomý dějový motiv na druhý - mnoho scén ve filmu dokonce postrádá smysl úplně a jejich přítomnost je neopodstatněna. Vlastně to celé působí, jak kdyby byl snímek přepisován a přestříhán (čtyři scenáristé nemohou být náhoda). Celým snímkem nás například doprovází flashbacky odkrývající minulost hlavní hrdinky, které ale nemají sebemenší přínos pro další dění filmu a jsou naprosto zbytečné. Postavy jsou úplně ploché a limitované jen na zlověstné sadistické jeptišky a nebohé naivní oběti, nikdo nemá žádnou bohatší charakteristiku a ničím nepřekvapí. A finální plán úniku hlavní hrdinky už je jen výsměch divákům očekávajícím aspoň trochu rozumné rozuzlení. [Sitges 2018] ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama