Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:20.04.2009HCE

Obsah:

Hlavní hrdina (Bob Hoskins) si odseděl pár let ve vězení. Ztratil rodinu, práci a má jen jednoho upřímného kamaráda. První cesta vede za lídrem kuplířské mafie (Michael Caine), který mu dluží za to, že proti němu nesvědčil. Ten mu narychlo shání práci, dělat osobního řidiče exkluzivní společnici , pro VIP klienty (Cathy Tyson) . Spolupráce se pomalu rozbíhá, když přichází první problém najít nezletilou dívku na ulici, ke které má (C. Tyson) citový vztah. Bob Hoskins vezme věc do svých rukou jako pomoc, neboť je upřímné a jednoduché povahy. Konec filmu je víc než dramatický, ale současně plný citu a porozumnění.   (Svata)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Houdini ****

Oscar 1 nominace: Herec HR - Bob Hoskins . . . . . . . Zlatá Palma - výběr

profil / všechny komentáře uživatele Rob Roy ***

Chmmmm....tenhle "britský Taxikář" je nevyvážený. První polovina je krásně našlápnutá ke 4*, jenže pak se příběh začně ubírat až moc nepřesvědčivými směry. Vysvětlení minulosti, vztahů některých postav by se taky hodilo. Závěr je působivý, ale bohužel už vyšumí do ztracena. Chyba ve scénáři, ne v režii.

profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,794,184Tržby Celosvetovo $-

profil / všechny komentáře uživatele B!shop ***

Docela by me zajimalo, jestli Beresford pred tocenim Ridice slecny Daisy tenhle film videl. Ale jinak tohle je samozrejme spis drsnej krimi thriller, kterej ukazuje spinu ulic a vsudypritomny bordely a devky. Pribeh neni nikterak slozitej, bud Hoskins vozi devku k zakaznikum, nebo po bordelech hleda jinou devku, takze je jedine dobre, ze Jordan obsadil do hlavni role prave Hoskinse. Kterej krome toho, ze opravdu pusobi dojmem, ze by v tomhle prostredi klidne moh zit a umi v tom chodit (i kdyz obcas ma naprosto stupidni otazky a neco nechape), je zaroven silenej prudas, kterej je pulku filmu rudej vzteky a neustale se s nekym dohaduje nebo na nekoho rve. Lip sem ho opravdu asi hrat nevidel, takze ta bohuzel jen nominace na oskara je hodne zaslouzena. No a co se tyce konce filmu, krome toho, ze to pusobi lehce useklym dojmem, tak je ten konec docela debilni. Jordan ma lepsi kousky, ale stejne se jedna o slusnej thriller za lepsi 3*.

profil / všechny komentáře uživatele tahit ****

Ne vždy mohu říct ve své samomluvě, že si řeknu hergot, tohle je prima natočený thriller, který působí naprosto přirozeně a nevyumělkovaně, to jsou právě ty věci, že když se ráno probudím, první co mě napadne hezký pocit, že jsem si včera užil pěkný večer s hercem Bobem Hoskinsem, (pravda sice jen na plátně), ale to nemění nic na věci, že bych se z toho nemohl těšit. Skvělé dialogy a nádherně zachycené pocity, které mě dovedly zaujmout. Být v divadle určitě bych zatleskal.

profil / všechny komentáře uživatele Crocuta ****

Bob Hoskins je ve své dobrácké naivitě neodolatelný - hlavně ve chvílích jako je ta, kdy si jde koupit "něco slušného na sebe" a přichází coby pasák amatér včetně zlatého medailonu na krku.

profil / všechny komentáře uživatele deepend *****

Mona Lisa je výborná i když Hra na pláč je ještě lepší .Bob Hoskins ve své životní roli. Jo i po 23 letech je to furt pecka :-)

profil / všechny komentáře uživatele Cushing *****

Možná jen za čtyři? Jo... Ale je to skrz naskrz anglické, syrové jak biftek udělaný "rare", a já to viděl v tom správném věku... Jordan byl tenkrát ve formě!

profil / všechny komentáře uživatele danecek24

44. Zlatý Glóbus za rok 1986 - cena (1) - *Nejlepší herec (drama) - Bob Hoskins + nominace (3) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Cathy Tyson, Nejlepší scénář - Neil Jordan

všechny komentáře uživatele huzgi *****

Báječný film, takový Jordanův Blade Runner, skvělý Bob Hoskins, samozřejmě Michael Caine a další. Majstrštyk.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ****