Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se dostala k tomuto hororu s tématikou opět a pořád donekonečna ďábel vážně netuším. Ale nakonec jo dá se říct, že to nebyl až tak špatný nápad. Klady: Vážně tleskám nápadu s prostředím márnice! To byla opravdu velmi dobrá volba a už jen z toho mi naskakovala husí kůže. Atmosféra také skvěle zvládnutá i když asi by se tady dalo pár věcí malinko pozměnit, protože i takový posera jako já se v některých částech moc nebál. Z čeho jsem ale nahnáno měla byly skvěle provedené masky a doprovodné zvuky, které mě budou ještě dlouho strašit. Hlavní herečka velmi sympatická a ostatní osazenstvo také. Zápory: Celý film jsem uznale kývala hlavou ale i tak jsem si pořád říkala to přeci nemůže být všechno!? Divák prostě cítí že i přes veškerou hrůzostrašnost a poctivou hororovou atmosféru tu přeci jen něco chybí. Navíc po chvíli i ty neustálé prapodivnosti, které se kolem mrtvé holky dějí přestanou bavit. Taky jsem opět nebyla nijak moc nadšená z podle mě už totálně vyždímaného tématu s ďáblem, exorcismem a posedlou holkou. Jo zavinila jsem si to sama název mě dost výmluvně varoval, ale je opravdu těžké najít dobrý horor, kde ten ďábel prostě ani trochu nevystupuje. Co se dá říci k závěru? No ani pořádně nevím tady se odehrála během kratičké chvíle veškerá pořádná akce filmu navíc docela divná a také s velkým otazníkem. Takže zase závěr bohužel nic moc… Hodnocení: (3*) za hlavní herečku a výbornou atmosféru ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších hororov vzniknutý zo stokrát vyvarených surovín. Klišovitý príbeh bývalej policajtky, ktorá v akcii zlyhala (dosť retardovaným spôsobom) a ktorá sa snaží začať znovu ako laborantka v pitevni. Telo mladej dievčiny, ktoré našej hrdinke privezú na pitevňu je však nejaké zvláštne a je stále posadnuté démonickou entitou. Samozrejme že sa okamžite začnú diať nevšedné veci a pár ľudí okolo našej hlavnej hrdinky to čoskoro odnesie. Filmu chýba poriadna hororová atmosféra a nestane sa tu nič prevratné, čo by sme nevideli predtým. Očakával som aspoň niečo trochu šokujúce ako tomu bolo v Exorcistovi, ale to bola len ilúzia. Možno ako bonus sa tu pre chlapa dá považovať, že naša posadnutá Hannah Grace má moc pekné telíčko a vo filme chodí nahatá. Ale to je všetko. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(58%) Nebylo to vyloženě zlé. Jen to prostě postrádalo pár aspektů patřící k tomuto žánru. Rko to mělo, což je sice fajn, ale moc využité nebylo, i když to nadnášení lidí, které posedla ta bytost – to bylo zvládnuté dobře, praskání, svalů, kostí či co atd.. Atmosféra byla taková suchá, dalo by se z ní vytřískat víc, to samé platí i o napětí, které zde skoro vůbec nebylo. No, ale technická stránka byla zase vydařená. Stejně jako hlavní hrdinka, která mě bavila. V poslední třetině snímku se to víc rozjede a závěr je sice obyčejný, ale proč ne. Celé je to předvídatelné, takže nás nic nepřekvapí. Prostředí filmu jako je márnice, ostraha atd – to bylo zajímavé. Ono těch témat ohledně vymítání bylo už dost, co se má furt natáčet, že jo ? Na zabití večera je to ale přijatelná jednohubka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Posession Of Hannah Grace" je ďalším mizerným hororovým počinom, ktorý má v sebe snáď všetky najhoršie klišé, ktoré som kedy videl. Absolútne bez inovácie, bez nápadu, čohokoľvek. Na začiatku som si hovoril, že rozbeh nie je zlý. Exorcizmus, ktorým film začína je celkom dobre spracovaný, predstavujeme si našu hlavnú hrdinku Megan, ktorá vie ukázať zaujímavé momentky. Jej história je tam celkom dobre zapracovaná a celkovo som nadobudol pri sledovaní pocit, že má to v sebe zaujímavé momentky. Bohužiaľ tam sa všetky pozitívne stránky filmu rozsypali a zvyšok filmu je absolútne nekompetentný pokus. Nebudem sa tváriť, že by sa nesnažil mať atmosféru. Lenže problém je, že všetky scénky, ktoré sa udejú sú tak staré, tak nemožné a plné klišé, že miestami som sa viac smial, než bál. Dokázal som presne odhadnúť čo sa bude diať a kedy sa to bude diať. Okrem toho je problém, že nikdy nepociťujem ani nejaký reálny efekt, keď niekto vo filme zomrie. Žiadna postava nie je dostatočne vyprofilovaná na to, aby som im dokázal fandiť, aby sa z toho všetkého dostali. Lebo to sa nestalo. Márnica ako taká je dobrým miestom na horor, no vôbec sa tu nedokáže využiť jej potenciál. Dokonca mám pocit, že ani z tej izolácie, ktorá tam mohla byť sa veľa nevyťaží. Reálne je toto absolútne zbytočný horor. Snaha sa cení, no je to skutočne nuda na n-tú a nikomu to nebudem odporúčať. Myslím si, že vonku sú oveľa lepšie filmy, než tento, načo márniť s ním čas? Hodnotenie: D ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Založený na špatných lekačkách a nepříliš poutavém ději. Linka vraždění, na které vás nic moc nepřekvapí, mrtvolka nezáživná a hlavní postava odolná proti ohni. Na to, že jsem byla na snímku v kině, ve mně žádný dojem nenechal a přitom potenciál márnic je tak obrovský. Navíc gratuluji překladatelům názvu filmu. Se spáry ďábla to má pramálo společného. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)
  • Kirby Johnson získala roli Hannah na základě své taneční průpravy a schopnosti vykloubit si ramena a všelijak pokroutit tělo. Díky tomu, je prý většina poloh těla Hannah reálná a jen minimum z nich bylo vytvořeno pomocí digitálních efektů. [Zdroj: časopis Cinema 01/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama