Reklama

Reklama

Rick se připravuje na bitvu s Neganem, který ale o jejich vzpouře ví a chystá se ji brzy ukončit. Neganovi pomáhají Eugene a Sasha. Kdo nakonec tuto bitvu vyhraje...? V tomto díle vidíme, jak se Sasha ve vzpomínkách vrací k poslednímu dni s Abrahamem. Šlo o ten den, kdy jeli s Maggie do Hilltopu a po cestě je přepadli Zachránci, kteří pak Abrahama zabili. Sasha tehdy Abrahama přemlouvala, aby do Hilltopu nejeli, ale on nemohl dopustit, aby jela Maggie bez ochrany. A stejně tak to nemohla dopustit Sasha, ale tentokrát se o Abrahama bála, protože se jí zdálo, že zemřel. Sasha měla pravdu, že neměli jezdit, Abraham by totiž ještě žil. Kromě vzpomínek vidíme, jak Negan vymyslel první úkol pro Sashu. Negan se chystá do Alexandrie, aby tam potlačil Rickovo povstání. Sasha ho má doprovodit a jedná s ním o tom, kolik lidí tam Negan zabije. Sashe se podaří umluvit Negana jen k jednomu mrtvému. Sasha má od Eugena jed v prášku, ale evidentně si ho nevzala. Sasha se do Alexandrie přemístí v rakvi, která je součástí divadla, které tam Negan hodlá předvést. Neganovi přijde padlé na hlavu, aby v ní jela celou cestu, on chtěl, aby si do ní vlezla až před Alexandrií, ale Sasha si do rakve lehne už na základně. Chce jen láhev vody. Sasha dostala do rakve přehrávač hudby a láhev vody. Cestou si vzala jed od Eugena a v Alexandrii z ní už byl mrtvák. Sasha svojí proměnou a útokem na Negana pomohla Alexandrii vyhrát zdánlivě nemožnou bitvu.
Alexandrie se sice na vzpouru připravila dobře, ale jejich spojenci ze skládky se obrátili proti nim a spolupracovali se Zachránci. Negan si díky svým spojencům myslel, že má výhru v kapse, takže chtěl Rickovi a ostatním ukázat, že má u sebe Sashu, kterou zabije, když ho Rick neposlechne. Když ale Negan otevřel rakev, zaútočila na něj mrtvákovitá Sasha, a tím dala Alexandrii šanci na útok proti Zachráncům a lidem ze skládky. Mnoho lidí bylo postřeleno či dokonce zastřeleno a Zachránci nakonec situaci ovládli, ale Sasha málem Negana zabila. Negan se chystal potrestat Ricka zabitím Carla, ale v tu pravou chvíli na něj zaútočila tygřice Ezekiela. Do Alexandrie totiž přišli na pomoc lidé z Hilltopu a Království. Společnými silami z Alexandrie vyhnali Zachránce a lidi ze skládky. Negan bohužel přežil a doma ohlásil, že začala válka. V Alexandrii je mnoho zraněných, mezi nimi i Rosita s Michonne. Tuto bitvu lidé y Alexandrie vyhráli, ale kdo je vyhraje válku? Daryl během uklízení Alexandrie našel u brány sošku od Dwighta, kde bylo napsáno, že o útoku nic nevěděl. Dwight je tedy skutečně spojencem Alexandrie. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes utahané mezihry se Sashou jsem nakonec epizodu ohodnotil jako nadprůměr a rozhodně mě o tom nepřesvědčila digi Shiva, přestože se mi všemi pixely snažila dokázat, že ty lidi opravdu trhá. Mohl za to hrdinný vůdce Rick, který si po vzoru americké vlády vyzbrojil vlastní Al- Káidu, a tak mě kvalitně pobavil. ()

SEVILIA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak a máme tu konec další série...alá Negan séria. Posledný díl síce dobrý, vadilo mi však, že mohli urobiť radšej dva díly alebo o pul hodky delši, lebo bolo málo akcie. Dúfam, že další séria bude pokračovat v duchu ,,starého,, TWD a vráta sa do scén stáda zombie co mi zas v tejto sérii chýbalo, aj ked uznávam, že pár dobrých scén stálo za to /napadení Hilltopu, Mischone + Rick v zabavnem parku). Nekedy mňa samotný dej TWD v teto serii docela vytačal ale asi to byl zamer serialu, kedze tu umrelo hodne oblibenych postav jako Glenn, Abraham, Sasha, Denise, ...to isté robili aj s mojimi oblúbenými postavami ako Carol, Magie, Morgan, ktorí účinkovali len málo a pevne verím, že v dalších diloch sa budu silno realizovat :) Zo silnych postav urobili slabe ako (Daryl), z dobrych postav sa stali zlé (Eugen) a zo zlých zas dobré (Dwight) :D dufam ze sa serial vrati do normalu aj keď musim priznat ze mna to bavilo a davam za zveracenost plných 5 hvezd :D :D :D ()

Reklama

adelina8 

všechny recenze uživatele

Už se z toho pomalu stává telenovela, kde je trilion postav a člověk se v těch flashbacích a odbočkách od hlavního děje hodně těžko orientuje. Spoiler! Konec dost slabý, žádná pořádná řežba, zase jen pár bezzubých pokusů. Z Ricka se stal neschopný blbeček, takže nelze nefandit Neganovi. A ten tygr? To už je pořádný wtf...:/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajnový tygří krmeníčko alias "Alexandria will not fall!" Sashiny flashbacky totální vycpávka, bez níž by epizoda měla tradiční čtyřicetiminutovou stopáž, jinak krásný uzavření první fáze s Neganem, vracející se obloukem k prvnímu dílu série (SPOILER: prakticky identická situace, v níž se ovšem z Ricka zlomenýho stává opět Rick nezlomný). Moc nerozumím volání některých po okamžité smrti Negana - ten je rozhodně nejvýznamnějším záporákem původního komiksu a od začátku se dalo očekávat, že s ním i seriál poběží hodně dlouhou trať. Skýtá rozhodně mnohem víc potenciálu než "pořádný díly se zombíkama", který - ehm - v seriálu vlastně nikdy nebyly. Respektive - davy nemrtvých tu tvoří pouze kulisu, formu apokalypsy; těžko od ní můžeme požadovat roli tahouna příběhu. Série výjimečně končí poměrně tradičním způsobem, nikoliv brutálním cliffhangerem (a nastává viditelný přeřazení z fáze útlaku do fáze války). Pokud nenastane v budoucnu nějakej omyl, bude tahle série doceněna až zpětně. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože opravdu to celé táhne Neguen a ten jeho chladný přístup s perfektním dabingem Jiřího Schwarze. Naprostý přestřel, občas mi připadá, že proti Rickově skupině stojí banda neschopných děcek co mají problém držet pistoli. Zjeví se 8 člená skupina z kouře, kde na ně čekají 4 Negueanovi střelci pěkně nablízko se samopalama. Samozřejmě nikdo z nich nic netrefí, jeden z Rickovy skupiny si lehne, pustí salvy a hned nepřátelé padají jak hrušky :D Škoda no, ale Neguen je proste super :D Snad mu ten jeho psychopatický přístup vydrží :D ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda je věnována Berniemu Wrightsonovi, americkému komiksovému výtvarníkovi. (MATADOR)

Reklama

Reklama