Reklama

Reklama

VOD (1)

Film se odehrává ve 30. letech minulého století během Velké hospodářské krize. Ned (Robert De Niro) a Jim (Sean Penn) jsou dva zlodějíčci, kteří se dostanou na svobodu poté, co nečekaně uprchnou z vězení spolu s vrahem. Oba uprchlíci míří na sever ke kanadským hranicím, které plánují překročit převlečení za kněze. Naneštěstí v jednom pohraničním městě narazí na každoroční procesí. Aby nevzbudili podezření, nechají se tito sluhové Páně odvést do kláštera, kde čekají na svou příležitost. Oba se snaží zůstat v utajení, i když se Ned zamiluje do místí krasavice Molly (Demi Mooreová). (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Komedie kde se za půl hodiny nezasměji, nemůže být dobrá, a to, ani kdyby se zbláznila. Navíc se mi oba hlavní protagonisté jevili jako velmi slabí v kramflecích. Šimon a Matouš byla sice blbina, ale u toho jsem se fakt bavil. Tady je to jen o někdy lehkém úsměvu na rtech. A navíc mi některé scény přišly spíše trapné, než zábavné. Malé plus za to, že jsem vydržel až do konce i když to bylo spíš ze zvědavosti, než že bych se bůhvíjak bavil. 201209089854/10156 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už dnes potřeboval trochu vypnout, Maják byl přece jen hutný pokoukání. Takže jsem zhruba věděl, do čeho se pouštím a fakt to není biják, skrze kterej bych si měl zamilovat Seana Penna a už vůbec ne Roberta DeNira. Ten tu pro mě byl doslova tragickej, konkrétně za jeho grimasy tomu ubírám minimálně jednu pecku. Ale celý si to zaplatil, tak si to mohl zmastit, to je jeho svatý právo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 89 si Robert De Niro po sérii úspěšných dramatických rolí odskočil ke komedii, kterých v té době ještě neměl kdovíjaké množství. Zpočátku ve mě film vyvolával značné rozpaky, které se naštěstí podařilo postupem času zažehnat. Nejedná se o žádné veledílo a kdo čeká bláznivou komedii ve stylu Spencer/Hill bude určitě zklamán. 55% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Docela milý film se skvělým Robertem De Nirem ve vrcholné formě, s neméně kvalitním a tehdy ještě nepříliš známým Seanem Pennem a s drsňáckou Demi Moore, který se výborně hodí na odreagování se, ale přitom nenabízí pouhé bezmyšlenkovité sledování. Ani ne tak moc komedie, i když se zde spousta humorných scének dá nalézt, spíše mi Nejsme žádní andělé přišlo jako zajímavým způsobem pojatý střet bigotní církve s trestanci a ateisty, kteří se vydávají za kněze. Právě citlivě zakomponované duchovno a atmosféra maloměsta, které prakticky řídí knězi, mě na tomto nenápadném kousku zaujalo nejvíce. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to pořád, nemohu si pomoc, dost dobrý příběh .. o cestě dvou trestanců za svobodou a následné volbě .. nejdříve z donucení, vlastně i částečně velkým omylem, uváznou před hranicí znamenající volnost - v klášteře, kde je mají za církevní znalce a odborníky na místní světici .. následuje virtuózní koncert v podání mistrů – tenkrát ještě největší filmový chameleón v plné síle : Robert De Niro .. a vůbec ne horší : Sean Penn … plnou palbu dávám i na protest proti zdejšímu nízkému hodnocení ... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Prvý hollywoodsky film írskeho režiséra Neila Jordana. (m.a.t.o.)
  • Tento film je remake snímky We're No Angels (1955), pričom obe snímky mali v kinoverzii zhodnú minutáž - 106 minút. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo od februára do mája 1989. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama