Reklama

Reklama

Sedmá Sindibádova cesta

  • Česko Sedmá Sindibádova plavba (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočené. Barvy a kulisy byly famozní a tvůrci si s tím vážně vyhrály. Efekty potažmo miniatury byly dobře rozpohybované a kostry vypadaly neuvěřitelně. Ale proč jsem jenom tak často koukal na hodinky a čekal až to skončí? Upřímě jsem se docela nudil a některé scény byly zbytečně zdlouhavé. Lehké zklamání. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu určitě úžasné, po trikové stránce se speciálními efekty novátorské (za to však vděčíme geniálnímu Rayovi Harryhausenovi). Zastaralým dojmem ale tento film mimo jiné s krásnou Herrmannovou hudbou nepůsobí ani dnes a to přesně po padesáti letech. Nikdy nezapomenu na Kyklopa lidojeda opékajícího Sindibádovi námořníky, obrovského dravého orla, válečného oživlého kostlivce nebo ohnivého draka, ale také na krásnou zmenšenou princesnu Parisu. Pěkná dobrodružná pohádka ze starých dob, první Sindibad a zřejmě i nejlepší. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

V detstve som tento film žral. Zbožňoval som takéto epické výpravné filmy kde sa hrdina musel utkať s monštrami. Mal som rád seriáli ako Hercules alebo Sindibád. Kyklop s rohom, dvojhlavý sup, drak alebo čarodejníci ma chytili za srdce aj keď mám trocha radšej súboj titanov tento film je len predsa trocha starší a má prevratnejšie efekty. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Krásný a i v dnešní době působivý příběh z doby kdy Bagdád byl město krásy a vzdělanosti a muslimové migrovali jen po Indickém oceánu. Nejslavnější z nich byl hrdinný námořník Sindibád, zde lapený v pavučině intrik mocného čaroděje Sokury. Hlavní hvězdou je ale jiný kouzelník a to nikdo menší než Ray Harryhausen. Ten poprvé dostal příležitost podílet se na barevném filmu a využil ji beze zbytku. Snímek stojí na jeho efektech, protože bez nich by byl jen sbírkou špatného herectví, teatrálních dialogů, nelogického děje a skvělé hudby. S nimi je výprava na tajemný ostrov napínavé a atmosférické dobrodružství, které nikdy nezestárne. A vůbec nevadí, že animace ještě sem tam působí nepřesvědčivě. Souboj s kyklopem zamačkávajícím nebohé námořníky kmenem stromu těch pár momentů bohatě vynahradí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak viděl vlkodlačí horor od Nathana Jurana se šedivým Kerwinem Matthewsem v hlavní roli, napadlo mě zkouknout jejich nejslavnší spolupráci - první Sindibádovku a zřejmě první regulérní fantasy. A zjistil jsem, že jsem tenhle díl nejspíše nikdy neviděl! Sindibád se po návratu z plavby má ženit s princeznou Parisou, ale zlý čaroděj Sokurah ji zmenší, aby ho donutil k ještě jedné výpravě - za džinem na ostrov kyklopů. Sindibád to ale netuší a myslí si, že jedou za lékem pro zmenšenou princeznu. Na ději, jeho logice a také výpravě se zub času hodně podepsal, nicméně pokud přijde na monstra, je to podívaná. Boj s kyklopem, dvojhlavý pták Noh, fantastický souboj s kostlivcem nebo souboj kyklop vs. drak to jsou scény, které berou dech i po mnoha desetiletích. Naopak takový džin, o kterého jde je celkem k ničemu, když Sindibád kupříkladu chce, aby ho dostal z jeskyně, přinese mu provaz. No za příběh tak tři, za efekty pět, vychází mi to na čtyři hvězdičky. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (10)

  • První snímek užívající animátorský efekt "Stop-Motion", díky kterému se mohl film kompletně natočit v barvách. (PußyMagnet)
  • Model draka byl přes 3 stopy dlouhý a během finálního souboje měl chrlit oheň. Na to však nevyšly peníze. (PußyMagnet)
  • Podle originálního scénáře měli v závěrečném souboji bojovat dva kyklopové. Nakonec bojuje kyklop s drakem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama