Reklama

Reklama

Řím: První světová velmoc

(seriál)
  • Velká Británie Rome: The World's First Superpower
Velká Británie, 2014, 4x48 min

Režie:

David Starkey

Hrají:

Larry Lamb

VOD (1)

Obsahy(1)

Většina seriálů o Římě začíná dobře známým příběhem o jeho císařích. Pořad Řím: První světová velmoc však odstartuje téměř o tisíciletí dál v minulosti. Zkoumá neobyčejný rozvoj Říma od osady z hliněných chatrčí v době železné po království, republiku a nakonec císařství. Jedná se o tisíciletí dlouhou historii vražd, ambicí, zrady a chamtivosti. Navštívíme místa, kde se tato epická sága začala odvíjet, tj. Řím, Pompeje, Sicílii, Francii a Tunisko. Průvodci vám budou přední odborníci na klasický starověk a podmanivá grafika pomůže vytvořit atmosféru starověkých intrik. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný dokument, ktorý sa našťastie neorientuje na obdobie cisárstva, ako to všeobecne dokumenty o Ríme majú v tendencii. Naopak, všetky časti riešia Rímsku ríšu od jej založenia v 753 pnl až po Caesara. Podrobne sa tu na základe dobových svedectiev a opisov, ako aj archeologických nálezov rieši, ako presne Rím mohol byť založený, ako dospel k rozmachu, ako prebiehal vnútorný boj medzi plebejcami a patricijmi, dozvieme sa zaujímavosti, ako napr. že vo vykopávkach Ríma neboli nájdené takmer žiadne okovy a že teda filmová podoba otroctva nikdy neprebehla. V tretej časti si takisto podrobne pozrieme, ako sa robila posmrtná maska. Dokument predstavuje hodnotu, ktorá stojí za pozretie nielen jedenkrát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkný a přitažlivý popis této kultury. Zvlášť století největšího klidu a prosperity. Než se přestaly reprodukovat a zvali imigranty včetně do státních struktur.. ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

V podstate fajn dokument, ale z histórie Ríma už vieme toľko toho, že už by to chcelo viac informácií. Ale inak v pohode. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama