Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Dnes je 20.03.2010, svátek má Světlana

všechny plakáty (2)

Sestřička a princ ze snů (TV film)

Sestrička / Sestrička a princ zo snov
Sorellina e il principe del sogno

Itálie / Německo, 1996, 180 min

Režie: Lamberto Bava
Hrají: Anja Kruse, Jürgen Prochnow, Christopher Lee, Michaela Kuklová, Jan Škvor, Monica Bellucci, Karel Roden nejml., Zdeněk Srstka, Jiří Krytinář, Ivo Niederle, Eva Hradilová

komentáře
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Alisea je bystrá a odvážná mladá dívka. Žije v malé chaloupce hluboko v lesích. Otec jí zemřel a ona se spolu s maminkou musí postarat o pět malých bratrů. Jednoho dne se však vystaví vážnému nebezpečí. Poskytne přístřeší neznámému pocestnému. Je to vážná a nenapravitelná chyba, protože poutník je ve skutečnosti mocný čaroděj Azaret. Je už starý, chtěl by omládnout, ale to se mu podaří jen s pomocí mladé nevinné dívky. S ďábelskou lstí očaruje Aliseu a žádá od ní, aby se za něho vdala. Alisea se zdráhá, a tak jí čaroděj unese všech pět sourozenců. Zoufalá Alisea se vydá na cestu, aby vysvobodila své bratry. Začíná ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele novoten *

Jen jsem nevěřícně koukal, co se dá nacpat do pohádky, tímhle jen dětem ničí mozkový buňky, nic víc.

profil / všechny komentáře uživatele Faidra odpad!

Prosím, tohle opravdu ne. Pohádku nedělají žvanící předměty a patetické kecy.

profil / všechny komentáře uživatele Darren **

Celkem se mi líbí atmosféra těchto povětšinou italsko/německo/českých pohádkových projeků. Tento je však každopádně slabší než např. Princezna Fantaghiró, především má srašně legrační triky.

profil / všechny komentáře uživatele Fingon *

Že to Christopheru Lee stálo za to...

profil / všechny komentáře uživatele Jinny *

Občas tak trapné, že se člověk ušklíbne, a občas ještě trapnější, kdy už se jeden musí smát. Kdy už takovýhle "filmaři" přijdou na to, že správná pohádka má být mrazivá jako od Grimmů nebo poetická-smutná jako od Andersena. Nicméně pár slušných, i když těžko originálních nápadů.

profil / všechny komentáře uživatele haushinkaa odpad!

Tohle bylo vyloženě hnusné. Tuhle "pohádku" jsem nenáviděla a měla jsem z ní noční můry. Jak se z toho Azareta draly dívčiny ven.

profil / všechny komentáře uživatele pend *

Kam to až Bava dopracoval, z nadějného režiséra horrorů k takovému projektu. Je cítit, že došly nápady, opakují se ty, co se osvědčily ve Fantaghiro. Některé herecké výkony jsou úděsné, některé triky rovněž. A je to navíc hrozně upovídané.

profil / všechny komentáře uživatele Nihlathak odpad!

Telenoveloidní zblitek, za který by se češi (ano, v tomto případě s malým "čé") v něm účinkující měli nadosmrti kát. Uřvané postavy lítají sem a tam, křičí, jak je ti druzí již nemilují, že chudáci ve svých snech zůstávají teenagery, blá blá blá. Utrpení, jenž vymývá mozky malým dětem, jimž je to jistě prvotně tvůrci určeno. Patetičnost z toho čumí jako košile špatně zastrčená do kalhot, žvaní zde kdejaký krám, co se válí na zemi, přičemž má keců, že by s nimi mohl jít na trh. Utrpení.

profil / všechny komentáře uživatele neviâthiel odpad!

Užvatlané botičky a spol. Taky už nevidím ani originální námět. Lituji, pro tohle ze sebe nevyždímám ani tu jednu hvězdičku.

Hodnocení uživatelů:
Bluntman *