Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Monica, Phoebe, Joey a Chandler se sešli v kavárně. Monica všem vypráví o klukovi, s nímž má večer rande. Chandler se svěřuje o svém snu. Do kavárny přichází Ross, který se rozvádí se svou ženou Susan, z níž se stala lesbička. V kavárně se nečekaně objeví dívka ve svatebních šatech a Monica v ní poznává nejlepší kamarádku z dětství a střední školy. Rachel právě utekla ze své svatby, když jí došlo, že svého snoubence Barryho nemiluje. Chandler s Joeym pomáhají Rossovi složit nový nábytek, protože Carol si všechno odstěhovala. Phoebe s Monicou uklidňují Rachel, která je bez finančního zajištění. Nakonec začíná pracovat jako číšnice přímo v kavárně. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeeee 1. séria, rok 1994 páni!!! Akí sú tu ešte všetci mladučkí, Phoebe vyzerá na 19! A tie účesy :-). Monike tento účes vôbec nepristane, ale aj tak sú zlatí všetci. Pilot seriálu, herci dovtedy neznámi, nik ešte netušil, čo za LEGENDÁRNY SERIÁL💙 to bude. Jennifer Aniston, aká veľká hviezda je dnes, jedna z najlepšie platených herečiek Hollywoodu. Ale tu sme na začiatku. Videla som už celý seriál, takže viem, čo bude nasledovať, ale práveže FRIENDS sa dajú pozerať znova a znova. Super!!! Naozaj skvelý casting, trefná pesnička I'll be there for you, originálne hlášky. Ozaj sa oplatí vidieť!!! Ross: I just wanna get married again. A v tom prichádza Rachel Green v svadobných šatách a celá mokrá, lebo prší. Žeby jeho osudová žena? Nebudem prezrádzať, veď nie každý videl všetkých 10 sérií. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,No tak... stříhej! Fik fik fik fik fik!" První epizoda, kde se charaktery teprve pořádně hledají a zkouší se, co bude fungovat. Nejvíc je to vidět na Phoebe a Joyemu. Někteří lidé a prostředí později vyznívají do ztracena, změní se scéna kavárny. Pořád jsem přemýšlela, kde hrál herec, co tady hraje Paula (John Allen Nelson) a on je to plavčík z Pobřežní hlídky. I tak je to fajn začátek, vyzdvihla bych telefonní rozhovor Rachel s otcem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nepotřebuju práci ani rodiče. Mám svý kozačky." Rád vzpomínám na první setkání s Přáteli, ale kdybych nevěděl, co bude následovat, tak bych tuto seznamovací epizodu přijal asi poněkud vlažněji. Jenže Rachel byla při stříhání kreditky kouzelná, její telefonáty s pragmatickým otcem taky stály za to a scéna fandění při sledování telenovely učinila můj život zase o kousek šťastnější. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

........a začal legendárny seriál...........aký už asi nevznikne ...........(6 belochov,heterosexuálov.....hmmm asi už nie...v dnešnej dobe bez zástupcov minorít-to asi už nie.Nevadia mi ,ale dávať tabuľkové čísla,počty,precenta koľko gejov,nebelochov a pod. ma mať seriál,film je divné .....ako 50-te roky keď sa rozhodovalo koľko robotníkov bude vo vedení podniku....a navyše si myslím,že tieto povinné obsadenia úrážajú tých,ktorých vlastne majú preferovať....byť vo filme nie pre seba samého ,ale pre nejaké povinné percentuálne zastúpenie...divná doba....) ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitcom jako žánr nemám moc rád, ale miluju výjimky (Black Books, the Office, tBBT, IT Crowd, Thin Blue Line, the Simpsons, Scrubs a další). Tedy dobrých sitcomů jsem přímo zarytým fanouškem. Tímto ze sitcomů nejsitcomovitějším jsem dlouhá léta (již od dětství) pohrdal a až nyní se rozhodl jej prubnout. První díl mě neoslovil, ovšem zároveň jsem v něm rozeznal náznaky humoru, který mi v jiných seriálech dokáže vhánět slzy smíchu do očí. Tak snad. Další díl zkusím a třetí bude asi už rozhodující, protože nadšení mě rozhodně neopanovalo. Ač David Schwimmer a Jeniffer Aniston jsou velmi slibnými protagonisty. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (23)

  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém původním názvu Moniku (Courteney Cox). Ta je tak první postavou z hlavních šesti, které se této pocty dostalo. (hansel97)
  • V průběhu celé epizody si můžeme všimnout Joeyho (Matt LeBlanc) mizících a znovu se objevujících hodinek. (Kubaaa97)

Související novinky

Přátelé poprvé v kinech

Přátelé poprvé v kinech

14.08.2019

Letos na podzim to bude 25 let od premiéry legendárního sitcomu Přátelé a k té příležitosti se teď Monika, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey a Ross vůbec poprvé oficiálně podívají do kin. Událost… (více)

Reklama

Reklama