Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento televizní film vypráví o mládí člena legendární skupiny Beatles Johna Lennona. Zachycuje jeho život mezi šestnáctým a čtyřiadvacátým rokem, od chvíle, kdy dostal svou první kytaru, až po první cestu do Ameriky na vystoupení v show Eda Sulivana. Tento autentický příběh, který znovu oživuje rané období mladičkých Beatles, se natáčel v Liverpoolu a v dalších reálných místech, spjatých s Lennonovým životem. Uvidíte kupříkladu dům, v němž John vyrůstal a učil se hrát na kytaru, St. Peters Church Hall (tam se poprvé potkal s Paulem), liverpoolskou Art College a Quarry Bank High School, kde studoval, kluby, kde začínající Beatles vystupovali, včetně proslulé Cavern. Znovu též navštívíte místa, která se stala inspirací pro písně jako Strawberry Fields, Penny Lane či hřbitov, kde je pohřbena Eleanor Rigby. O roli Johna Lennona usilovalo 300 uchazečů, produkce hledala vhodného představitele nejen ve Velké Británii, ale také v Irsku, USA a Austrálii. Nakonec byl vybrán debutující třiadvacetiletý herec a muzikant z Dublinu Phillip McQuillan. Lennonovu tetu Mimi, u níž John vyrůstal, hraje držitelka Tony Award z roku 1999 Blair Brownová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

kingik 

všechny recenze uživatele

Představitel Johna Lennona herec Daniel McGowan není přiliš Lennonovi podobný, ale celkem to ušlo v rámci televizní tvorby. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby měli Beatles takovou podobu talentu, invence a přitažlivosti, jakou jim přisoudili tvůrci tohoto superdíla, tak možná ještě dnes mlátí do kytar - někde ve sklepním klubu liverpoolského domova důchodců. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Já ten film prostě zbožňuju :) Nutno dodat, že od Beatles znám 10 -15 základních písniček a neviděl jsem ostatní filmy co o nich vypráví. Ale Příběh Johna Lennona je natočený fantasticky, věrně a hlavně tak hřejivě, že se za svých 5* vůbec nestydím. Komentář píšu s odstupem asi dvou let. To jsem ho viděl naposledy. A dokážu si vybavit kompletní film scénku po scénce. Tak buď jsem nějakej autistickej pošuk nebo na mě tenhle film hluboce zapůsobil .. :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama