Reklama

Reklama

Afrika


Sahara (E05)

(epizoda)
  • USA Sahara
Velká Británie, 2013, 51 min

Obsahy(1)

Je největší pouští světa. Tato pustina o velikosti Spojených států, v níž vládne nemilosrdné slunce, je nejdrsnější částí černého kontinentu. V její přízračné krajině, kde „zpívají" písečné duny a na některých místech neprší 50 let, vznikají písečné bouře široké přes tisíc kilometrů. Je to dějiště relativně nedávné pohromy, která donutila řadu původních druhů zvířat uprchnout. Na okrajích Sahary bojují zebry Grévyho o nadvládu nad vysychajícími řekami. Žijí tu podivně vyhlížející rypoši lysí, kteří kdysi unikli před vedrem do labyrintu podzemních chodeb. Velbloudi hledají v poušti vodu s pomocí svých pánů, zatímco drobné vlaštovky musí překonat tisíce kilometrů čtverečních písečné pustiny samy a s pomocí svých vynikajících navigačních schopností najít jedinou oázu, která jim zachrání život. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro by si lidi řekli, že není možné udělat kvalitní padesítiminutový dokument o zvířatech žijící na Sahaře. Světe, div se, opak je pravdou. Tihle blázni to zase dokázali. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemilosrdné slunce vládne, sežehne vše živé, přihlíží zpívajícím písečným dunám, sleduje vrubouna, jak pozoruhodně i zoufale přes sebou válí kuličku z trusu, drobné vlaštovky po tisících vysilujících kilometrech hledající oázu i houževnaté mravence. A jakmile sluneční paprsky usnou, tahle pustina předloží zajímavý lov krokodýla. Další výjimečný projekt, který nabídne všemožné živočichy do nejmenších detailů. Strhující záběry ve velmi pestré společnosti černého kontinentu. Zvířata kouzelně a zblízka. Je fascinující, jak tvůrci vymýšlejí stále nové a nové postupy, jak sledovat ještě pečlivěji jejich svět. ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě můžeme během sekvence s mravenci slyšet soundtrack, který je stylem dost podobný stylu britské kapely The Prodigy, která má mravence ve svém logu. (vyfuk)

Reklama

Reklama