Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim Harvey (Audie Murphy) v prérii narazí na na poraněného indiánského syna Tygra jehož otec je Aquila náčelník Yaquitů. Zachrání mu život a tak se Tygr stává jeho dlužníkem. Jim se nedlouho na to setká se skupinou vozů, kterou má doprovázet jako průvodce. Narazí ovšem na skupinku indiánů v čele s Aquilou. Pokusí se vyjednat smír, ovšem marně a je zajat. Vozy jsou zničeny a osadníci pobiti. Jim má být zabit také, ale je osvobozen matkou Tygra. Když se Harveymu podaří dostat do města nikdo mu nevěří a myslí si, že vozy opustil a uprchl. Je proto zajat. Z vězení ho osvobodí až Tygr, který je po té zastřelen. Jim je na útěku a na cestě za očistou svého jména. (Mol)

(více)

Recenze (7)

Dale 

všechny recenze uživatele

Slabučký dej, keď prídete na hlavného záporaka po 15 minútach, aj keď hlavný hrdina až 5 minút pred koncom. Indiáni sú na smiech, prestrelky amatérske, ešte že je tam aspoň ten vtipný kôň. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Promiň, Audie, mám celkem rád tvé westerny, nekomplikované, s krátkou stopáží, na odpočinek dobrý. Ale tohle ne. Není to tvá vina: běháš, biješ se, seš čestný, prostě seš svůj. Ale co dokázal stvořit scenárista a zahrát ostatní (ne) herci. Říká se: ten film je tak pitomučký, až je zábavný. Já říkám, že je len pitomučký. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborníkem na westerny té doby, ale dovolím si tvrdit, že tohle je hrozně moc podprůměrný western, právem zapomenutý a naštěstí pro mnohé neznámý. Audie je životem a okolními prériemi protřelý retard, nebo to alespoň herec tak hraje - ale nepochopil jsem proč, snažící se navodit navíc jakýsi dojem amatéra neherce. Zmalovaná bloncka na povozu byla taky... něco. Celý ten děj i výkony... herců(?) byly... Ty vole, co to bylo? No, nic. Dneska by to prosvištělo éterem co by nějaká humorná parodie westernů od nějakých jůtůberů. V té portorikánštině, nebo v jakém españa-like jazyce to je ještě k vidění, to musela být alespoň sranda poslouchat. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Jim Harvey je najat k ochraně malé kolony osadníků, která jede na západ. Kolona je v prérii napadena indiány ale Harvey doufá, že přesvědčí náčelníka Aguilu, aby zamezil útoku, už kvůli Harveyovi, protože ten před nedávnem zachránil život jeho syna Tigreho. Opustí proto osadníky, aby mohl s indiány vyjednávat. Přes všechno úsilí je kolona zničena, muži zabiti, převážené cennosti uloupeny, a on je indiány zajatý, a odsouzený k smrti. Před jistou smrtí ho zachrání indiánka - matka syna náčelníka. Ve městě, kam později Harwey dorazí, zjistí, že se zachránily jen obě mladé ženy s dítětem. Je obviněn že je lupič, a za toto obvinění odsouzen k pověšení. I tady se mu podaří díky mladému indiánovi uprchnout, ale Tigre je při jeho osvobození zabit. Šerif a jeho četa jej pronásleduje, ale jsou napadeni indiány. Tentokrát jsou indiáni poraženi a umírající Aguila odhalí Jimovi identitu bílého muže, který stál za loupežemi prováděnými indiány a přepadením lidí v prérii …..MHCB ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsie filmy rezisera Jurana povazujem filmy Sedma Syndybadova Cesta a Highway Dragnet. Tuto ale slaipol vedla, namet na western je podpriemerny, Indiani zase v roli krvilacnych bestii a pozabijali osadnikov. Toje nuda- asi ako nze biely farmar tvrdo maka na Vychode USA, odide na Divoky Zapad, tam si postavi farmu a musi so zenou odrazat utoky krvilacnych Indianov. 20 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama