Reklama

Reklama

Boj s obry

(festivalový název)
  • USA I Kill Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá Barbara Thorson (Madison Wolfe) je úplnou outsiderkou své generace, navíc poblázněnou do světa Dungeons & Dragons. To má bohužel za následek, že Barbara nemá žádné kamarády a ani pochopení svého okolí. Barbara se proto začne do svého světa fantasy a magie uzavírat čím dál tím častěji, což jednoho dne zapříčiní, že svoje vysněné tvory začne vídat ve skutečném světě. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hnusná Zoe Saldana, těžící popularitu z Avatara, tady sekunduje rozpolcené adolescence, která má vkus na brejle stejnej, jako Donald Trump na dobrého holiče. A ta adolescentka je poměrně asociální případ, kterej místo toho, aby se začlenil do společnosti, tak radši ve svejch haluzích vidí obry. Mnozí tuhle zoufalost připodobňují k celkem zdařilému "A monster calls", což zrovna zdařilé přirovnání není, neboť "A monster calls" byl založený na poměrně procítěné komunikaci mezi hlavním hrdinou a jeho představami, což zde naprosto chybí. Film se snaží být smutný, nebo co, ale ve výsledku je asi tak originální, jako inkontinentní XXL vložka mezi nohama devadesátiletý báby. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

I problematická teenage hrdinka by měla být trochu sympatická, a to tahle pro mě teda ani trochu nebyla, měla jsem chuť jí zabít celou dobu filmu. Mnohem lépe na mě působila Sydney Wade. Vadilo mi hlavně, že to je celé jeden velký podraz - žádná fantasy - a to je jasné poměrně dost brzy. Nijak mě to nenadchlo, na toto téma jsem viděla mnohem lepší filmy - s méně otravnými herci. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si vzpomněl na perfektní A Monster Calls a kvůli tomu jsem začal ty filmy srovnávat. Bohužel I Kill Giants postrádá silnější příběh a postavy, celkově takové utahané. Zoe nemusim, takže to filmu taky nepřidalo. Koukat se na to dalo a chvílema to i zaujalo, ale prostě proti A Monster Calls to neobstojí. 60% ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká nevyužitý potenciál. I Kill Giants má solidní premisu balancující na hranici reality a fantazie, kdy divák sám moc netuší, jak se věci mají. A ačkoliv je zpočátku takové tápání zábavné, film si s tím hlavním odhalením dává načas až příliš - závěrečná citová ždímačka tím pádem příliš nefunguje, protože místo aby se film věnoval více největšímu traumatu hlavní hrdinky (popř. jej rozehrál nebo naznačil o něco dříve), zabývá se malichernostmi a zbytečnými opakujícími se dějovými odbočkami. K závěrečnému dojetí tak nedojde, protože ačkoliv Barbaru divák pozná pořádně, to podstatné zjistí až těsně před tím a tím to celé jen tak vyšumí do ztracena. Což je škoda, protože Madison Wolfe je talentovaná a ve své roli je výborná, film má slušnou výpravu a osobitý styl a místy to celé dává vzpomenout na výbornou Terabithii. Kvůli zpackané struktuře nakonec ale zůstává dalece v jejím stínu, bohužel. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár fotek z filmu a moc se mi do toho nechtělo. „Holčenčí“ filmy fakt nemusím, děvušky tohoto věku mi lezou děsně krkem. Ale nachystal jsem si nějakou činnost, a filmík pustil. K mému překvapení a úděsu byl holčina vcelku sympatická. No, spíš ta její mluva, takže jsem se nenudil. Zpočátku. Ale ani po čtyřiceti minutách se děj nehnul kupředu, neodehrálo se nic zásadního a vlastně to bylo celé statické. Takže jsem občas hrábl po tlačítku na rychlost. Nakonec se z toho vyjevilo to, co jsem čekal. Snímek je vhodný pro teenagerky, těm by se líbit mohl. Mne naprosto ničím nezaujal, ale přece jen dám desítku té herečce a další za těch pár skromných efektíků. Jinak je to fakt blbina až na půdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Inspirováno komiksovou novelou z roku 2008 „I Kill Giants“, kterou napsal Joe Kelly. (UncleMorty)

Reklama

Reklama