Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Presne tohle je moje oblibene mysteriozni serialove zradlo, ktere jsem ze zacatku hltal na 100%, ale s blizicim se koncem serie to bohuzel ztraci tempo a kvalitu. Mno, a pokud si to kvalitu neni schopne udrzet ani po jednu serii, nema smysl ocekavat serii druhou. JJ Ambrams na produkcni zidli se nezapre, stejne jako Lost to dokaze zaujmout nastartovanim zahad, ktere ale nedorazi do dustojneho konce. 7/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kingovky mám v nesmírné oblibě. A zasadit seriál do městečka Castle Rock, kde se nachází i věznice Shawshank, byl jedním slovem brilantní tah. Ale to zpracování malinko pokuhávalo. Bez Skarsgarda, jenž mě pět uchvátil svým výkonem (jako fakticky pohled do jeho očí uhranoval, tak ďábelský pohled umí málo herců), by to stálo za nic, on seriál zachraňoval, a to považuji za fakt. Ostatní herci mu zdatně sekundovali (zejména Sissy Spacek se svým možná nejvydařenějším sedmým dílem), ale po většinu času se stejně nechytali. Ten příběh se zprvu zdál zajímavý, neotřelý. Jenže oni místo postupného vysvětlování začali nadhazovat další a další otázky, tudíž jsem pochopil, že seriál skončí otevřený a každý si bude muset domýšlet různé konce. A to se mi nelíbí. Sedmý a devátý díl perfektní, poslední díl mě neskutečně, ale doopravdy neskutečně naštval. Jako kdyby to vymysleli někde u piva a nedali si na tom záležet. Trochu na tom zapracovat a mohl z toho vzniknout úžasný projekt. Takto jen nadprůměrný seriál s pár skvělými momenty, které ale vzápětí ihned zabili nějakou nesmyslností. Škoda. Za mě dávám 64 % ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Stranger Things přichází další seriálový ohňostroj nostalgie, který se tentokrát odehrává ve fikčním světě utkaném z nejlepších nočních můr Stephena Kinga.. Pro kingofily téměř orgastická záležitost, rozhodně i famózně odehraná, u níž však navýsost oceňuji tu odvahu tvůrců důsledně budovanou téměř plíživou atmosféru plnou strachu a okusování nehtů zbortit twisty posledních dvou epizod.. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Po skončení Leftovers jsem se bál, že budu muset čekat bůhví kolik let na seriál, který na mě zapůsobí obdobně. Můj strach byl zbytečný. Castle Rock je totiž naprosto dokonalý slowburn, který od diváka chce trpělivost, přemýšlivost, empatii a pozornost. Pokud tyto vlastnosti divák nemá, nedostane zřejmě nic jiného než nudu, nesmyslnost či zbytečnost. Pokud tyto vlastnosti má, dostane jednu z nejlepších, nejgeniálnějších a nejvypiplanějších věcí, co se za posledni dobu objevila. Vyzdvižen budiž naprosto božský casting, kde každá jediná postava je obsazena tak, jakoby ta role byla psaná přímo pro ní. Sedmá epizoda je potom jedna z vůbec nejlepších a nejsilnějších seriálových epizod, co jsem kdy viděl, a závěr, typicky Kingovsky antiklimatický, mohl být jen stěží lepší. První série - 100% ... Druhá série dupla na plyn a ze slowburnu se stal fasterburn s opět špičkovým castingem a hereckými výkony, dokonalým scénářem (celá série a lore v ní má opět strukturu přesně jako Kingovo knihy), tunou odkazů a spojení s první řadou a Kingovo vesmírem (doporučuji shlédnout znovu sedmou epizodu z první řady a poté předposlední a závěrečnou epizodu z této - pokud mi ještě potom bude někdo tvrdit, že to neni geniálně rozvrstvený, promyšlený a rozsymbolizovaný, pak se mu silně vysměju do ksichtu a k Vánocům mu koupím Brouka Pytlíka), doplněný skvělou hudbou a trefným soundtrackem a skvěle (ne)zakončený. Doporučuji tvůrcům natočit třetí řadu. Druhá série - 100% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ budem triezva a dám 3*, pretože niekedy neviem, čo si mám myslieť. Nie o deji, ale o svojich dojmoch. Herci sú dobrí, atmosféra správna, síce sa tu očividne zmiešava Castle Rock s Derry, a v úvodných titulkoch je naznačené celé mainské univerzum, ale možno to má potenciál. Deviata epizóda prvej série priniesla veľmi zaujímavý obrat (a vlastne aj desiata), ale po celej prvej sezóne stále neviem, či Castle Rock je a bude super seriál. Zatiaľ je len dobrý. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodu můžeme slyšet větu: „Byl to ten podzim, kdy našli venku u kolejí tělo toho chlapce.“ Jde o referenci na povídku „Tělo“ od Stephena Kinga. Ta se dočkala filmového zpracování pod názvem Stůj při mně (1986). (Rammos)
  • Když Henry Deaver (André Holland) navštíví Marthu Lacy (Frances Conroy) kvůli informacím ohledně jejího zesnulého manžela, objeví v jeho pracovně složku s výstřižky z novin o historii Castle Rock. Mezi články můžeme najít článek odkazující na novelu Tělo / Stůj při mně (1986), objevuje se zde i zmínka o  vzteklém psovi – Cujo, vzteklý pes (1983), dále je zde článek, kde je zmíněn Leland Gaunt - Obchodník s hrůzou (1993). (Reesam)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama