Reklama

Reklama

Recenze (71)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto nema s Twin Peaksom nic spolocne. Zial, je to pravda. Nikdy ma nezaujimali surealisticke vyjavy Davida Lyncha (Eraserheada som doteraz nevidel) a mam rad skor tie jeho uletene veci ako Lost Highway ci Hullholand Dr. Pozerat sa na Kyle MacLachlana ma doslova boli a pomaly mi zacina cely tento return liezt na nervy. Do toho 7-ho dielu sa striedali dobre casti s tymi horsimi, ale toto je moc. Dufam, ze z toho niekedy bude ten slubovany novy Twin Peaks. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejpodivnější díl Twin Peaks. Pokud bych dělal překladatele, chtěl bych pracovat na podobných snímcích, protože zde bych toho měl na práci velmi málo. Děj se posune jen o píď a podivní zombíci či noční můra - masařka vyvolávají další otázky, ať už je voda ve studni nebo není a my klesáme na dno koňského bělma, kde je taková hustá tma, že bych se zeptal: nemáš oheň? ()

Reklama

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je voda. A toto je studna. :D Po druhém shlédnutí měním z původních 4 hvězd na 5. Ano. Pan Lynch si s námi opět hraje. V s03e07 jsem cítil silné stylistické i formální spojení s první a druhou řadou Twin Peaks. Tato epizoda nabízí paralelu z mého pohledu "nejvíce nudné" třetí epizody, protože je pro diváka opět nesnadné ji na základě kauzality a logiky rozkódovat. Stylisticky mi s03e08 připomíná Krajní meze nebo Twiling Zone spojené s experimentálními artovými a noir filmy. Hodnotím ji 5ti za režii a skvělou Badalamentiho hudbu. Těším se na další díl. SPOILER/MOŽNÉ VYSVĚTLENÍ. Testování atomové bomby vytvořilo portál, který umožnil bytostem (démonům - Bobovi a spáleným dřevorubcům + andělům - Obrovy a jeho ženě) vstup do naší reality. Při výbuchu si démoni našli své hostitele (spálené dřevorubce) ..tedy všichni démoni kromě Boba. Ten byl zprvu parazitickým hmyzem (brouko-moucho-žábou nebo co to je :D ), a protože ostatní démoni věděli, že Bob jako jediný nenašel hostitele, museli mu pomoci. Jeden z démonů tedy odříkal v rádiu báseň, která všechny lidi uspala a podnítila, aby vpustili Boba do sebe. Když Obr zjistil, že je portál narušen a otevřen, stvořil bytost (Lauru), která Bobovi odolá a poslal ji na Zemi. (Jak víme...později skutečně ANO, odolala mu a byla jím zabita). A dívka, která do sebe vpustila hmyz/Boba, je jeho prvním lidským hostitelem, který se musí později setkat s Lelandem. Samozřejmě s dalšími epizodami možná zjistím, že tato teorie je špatná, ale zatím alespoň takhle. Více info tady: http://heavy.com/entertainment/2017/06/twin-peaks-episode-8-explained-explanation-recap-theories-photos-season-3/ ()

Birter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru je David Lynch šílenec a génius v jedné osobě a neuvěřím nikomu kdo mi chce tvrdit, že ten scénář nepíše na drogách nebo v Černé chatě. Sice jsem žádný Lynchův film neviděl (s výjímkou Fire Walk With Me), ale jestli takhle vypadají všechny jeho díla, mám o zábavu postaráno. Já osobně si to užívám. Temný mysteriózní styl dělá 3.sérii Twin Peaks mým prozatímním favoritem a tyhle "odpočinkové" surrealistické epizody budeme muset přetrpět a alespoň do Lynchovy šílené mysli trochu nahlédneme. Pro ty kteří zde píší věci jako "Twin Peaks bývali jiné, tohle je kurvení, Dale Cooper jako dement a záporák je hodně blbý nápad apod. říkám se vší slušností: Jste na špatné adrese. Pokud jste si oblíbili původní Twin Peaks a Černou chatu jste v nich přetrpěli, je dost pravděpodobné, že Davidovi nerozumíte. To sice nikdo, ale Lynch má z mého prozatímního úhlu pohledu nejoriginálnější a nejsvéráznější tvorbu na světové scéně. Tato epizoda je geniálním příkladem Lynchovy fantazie, a vzhledem k tomu žijeme v roce 2017 a Twin Peaks jsou fenoménem, David Lynch dostal neomezený prostor a šanci vyjádřit svou vizi (sám režíruje každou epizodu). Twin Peaks tedy jsou a budou šíleně zamotané, absurdní, záhadné a smyslnedávající i nadále a pokud je toto umění na vás moc, najděte si lehčí seriál, který vaše základní očekávání splní. Twin Peaks to nebude. To je pro fajnšmekry. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! :O - Episode 8 je naprostý unikát mezi moderními komerčními západními seriály. Stresující ticho, bzukot, spousta hlasitých zvuků a uhrančivých bizarních výjevů způsobujících neustálý neklid a v některých chvílích i strach. Abstrakce jedoucí na maximum. Interdimenzionální odyssea. A hlavně, zlomová epizoda pro celé Twin Peaks, která velmi netradičním a nenápadným způsobem zpracovává vysněný "supervillain origin" a poodhaluje, co jsou ony tajemné entity z Black Lodge vlastně zač. Určitě se to nebude líbit každému a určitě to není dílko určené k žehlení, ale nelze popřít, že i přes tu nejednoznačnou "sračky z choré hlavy" formu (jak tu někdo trefně popsal), to vlastně dává v návaznosti na zbytek seriálu překvapivě docela smysl a není to díky tomu tak nepochopitelné, jako jiná, samostatná, Lynchova díla (= filmy). A možná i právě proto jsem si vychutnával každičkou scénu a sežral to Lynchovi tentokrát i s navijákem. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama