Reklama

Reklama

Ninjova pomsta

  • USA Revenge of the Ninja (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po vyvraždění své rodiny ninji odjíždí Cho (Sho Kosugi) se svým synkem a matkou za bezpečím do Spojených států, kde spolu se starým přítelem úspěšně rozjedou síť galerií s japonským uměním. Cho ale netuší, že galerie jsou pouze zástěrkou pro obchod s narkotiky a že se brzy i se svou rodinou ocitne uprostřed tvrdé drogové války. Volné pokračování úspěšného ninja snímku Menahema Golana NINJA PŘICHÁZÍ (1981), tentokrát v režii na poli akčního filmu debutujícího režiséra Sama Firstenberga. Ten stál za kamerou i u třetího dílu NINJOVA NADVLÁDA (1984), po kterém pro velký úspěch rozjel druhou kultovní ninjovskou sérii CANNONU, AMERICKÉHO NINJU (1985). (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

matestlust 

všechny recenze uživatele

I s ohledem na rok natočení a s ohledem na jistou kultovnost tohohle filmu, musím říct, že to byla opravdu ukrutná sračka, jejíž scény byly až trapně vtipné, dialogy ( na které se běžně u filmů tohoto zrna moc nekouká ) bolely do uší a bojové scény bez jakékoliv sebemenší choreografie. Závěrečná bitka komická až k breku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé akční sekvence vůbec nemají mdlou choreografii a na videu to tehdy přinášelo nemalou rozkoš. Tyhle kousky jakkoliv vyznávající bojová umění se zapsala do paměti ročníkům 1980 a mladším natolik, že přehlížely všechnu tu klišovitost a primitivismus. Sam Firstenberg prostě válel. Tady ho navíc hodně podržela poctivá akce. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

O něco lepší pokračování filmu NINJA PŘICHÁZÍ. Opět poctivá cannonovská akce, vedle úvodního masakru a závěrečného megasouboje tu najdete ještě dvě velké akční scény, honičku v dodávce a bitku na dětském hřišti, a nespočet menších soubojů. Je tu o něco víc "ninja stuffu" než v jedničce, více heroizace ninjů a také další fantomasovsky se pochechtávající ninja, tentokrát se stylovou stříbrnou maskou a plamenometem skrytým v rukávu. Plus pár béčkových nápadů jako ninja-dítě či ninja-babka a také je tu ze všech tří dílů nejvíce erotiky, kterou obstarává vnadná a vilná blondýna v červeném, kterou se pokouší znásilnit jakýsi dementní sumo. Pokračování - NINJOVA NADVLÁDA (1984). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ninjovskú tématiku vôbec nemusím, ale trochu ma nalákal komentár od JFL a jeho prirovnanie niektorých scén k Jackieho eskapádam. Lenže Firstenberg neprekvapil a natočil ďalší nepodarok. Dej a herecké výkony je zbytočné riešiť. A akcia? Väčšinou tiež celkom trapas pretože bitky sú strašne pomalé a vyznením nechcene srandovné. Ja tie ninjovské serepetičky fakt nemusím. Za niečo trochu stoja len bitky s Keith Vitalim. Či už jeho tréning s Kosugim, alebo keď spolu na nejakom ihrisku namlátia obdobe Village People. Tie bitky majú konečne trochu dynamiky. Scéna s autom do ktorého Kosugi skočí cez predné sklo ale ukazuje, že nápady síce mali, ale Firstenberg to nevedel natočiť, aby to bolo fakt pôsobivé. Takže ako celok to je ďalší jeho podpriemerný film. 2/10. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som tento film ako malý chlapec rád pozeral, pretože na ninjov som sa veľmi rád hrával a všetky filmy s nimi som hltal ako malinu. Dobré akčné scény, pri ktorých možno niektoré kúsky nevyzerajú úplne vierohodne, ale treba to brať s troškou nadhľadu, sú podfarbené dobrou hudbou. /60%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a Utahu v USA. Natáčelo se 48 dní. (Epistemolog)

Reklama

Reklama