Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jistý a duchařskými atrakcemi od hlavy až k patě nabitý přírůstek do oblíbeného univerza, který nenudí a minimálně prostředím svou vyčerpanou tematiku vítaně osvěžuje. Zároveň je to však napěchované očekávanými klišé, předvídatelné a nepochopitelně zlehčované momentkami či hláškami jak z béčkových akčňáků. Titulní strašidlo je vizuálně cool, ale jeho neschopnost poradit si s pouhými třemi odhodlanými protivníky (z nichž jeden je mladá vyjukaná novicka a druhý vesnický floutek s brokovnicí) jeho auru postupně čím sál více oslabuje. Solidní práce, ale nepřístupný, řádně krvavý dekadentní tón by tomu zkrátka slušel daleko, daleko více. 60% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gotika, kam se podíváš, ale tím výčet veškerých pozitiv prakticky končí. Vyčpělá, ale jak vidno stále populární, "démonařina" už nemá příliš co nabídnout. Vcelku děsivá postava jeptišky z druhého Conjuring tady prakticky nefunguje, pokusů o strašení je přehršel, ale žádný z nich nenavodí ani zdání příjemného mrazení. Už by to chtělo v horroru něco nového nebo vkusný návrat ke kořenům. Tyhle okaté bubáky už opravdu ne. Za tu hřbitovní mlhu ale za tři. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)
  • So stopážou 93 minút ide o doteraz najkratší film Conjuring univerza. (Astonko)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama