Reklama

Reklama

Zvířátko

Trailer 1

Tento strašidelný psychologický horor sleduje Setha (Dominic Monaghan), samotáře pracujícího ve zvířecím útulku. Z rutiny jeho monotónního života ho jednoho dne vytrhne náhodné setkání s Holly (Ksenia Soloová), bývalou známostí ze střední školy, jíž se záhy stane posedlý a začne ji sledovat. Když Holly rázně odmítne jeho návrhy, Seth ji unese a drží ji jako rukojmí v kleci v útulku, kde pracuje. Holly však střeží vlastní skrytá tajemství, díky nimž ukáže svému únosci, zač je toho loket. (Cinemax)

(více)

Recenze (86)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pet má tak bizarní příběhovou linku (zpočátku opravdu neodhadnete, kam se to bude vyvíjet, takže si o ději filmu pokud možno nikde nic nečtěte a vyhněte se před projekcí komentářům, recenzím i trailerům), že mám na jednu stranu silnou tendenci zvýšeným hodnocením ocenit její originalitu, na druhou stranu bych rád naopak sníženým hodnocením vyzdvihnul její celkovou nablblost. Ta dějová konstrukce totiž vyžaduje dost krkolomné náhody a od postav dost debilní chování. Jasně, žádní myslitelé to nejsou, ale ty občasný face palmy z diváckého zážitku mírně vytrhávají. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Správná psycho jednohubka na nějakej kvalitní noční filmový turnus. Nic objevného, ale opět vidět Dominica Monaghana mi dělalo vysloveně radost. A jeho kvalitní proměna postavy také neměla chybu. Oceňuji, že každých dalších pět minut netušíte, co přijde, na druhou stranu počítejte s tím, že tenhle kousek Vám dost jasně dá najevo, že si na nic kvalitou nehraje a moc dobře ví, co si o něm divák bude myslet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný a neobvyklý kidnap Thriller, kde místy není zřejmé kdo je oběť a kdo útočník. Dominic Monaghan hraje zamilovaného psychopata přesvědčivě a Ksenia Solo je správná mm atraktivní mrcha. Gore je méně, ale když na něj dojde rozhodně stojí za to. Závěrečný twist je až grotesktní. Bavil jsem se, černý hlídač mě i rozesmál. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dominic Monaghan presvedčivo zahral nepredvídateľného, tichého magora, ktorý raz zabije piatich susedov a preživší o ňom budú hovoriť ´nikdy by sme to doňho neboli povedali´. Páčila sa mi aj Ksenia Solo – „pošahanú blondínu“ zahrala lepšie, ako preceňovaná Margot Robbie v tiež tohoročnej Jednotke samovrahov. Scenár je miestami vystavaný veľmi zaujímavo (nechcem spoilerovať), ale už na začiatku som sa dosť strácal v motiváciách a osobnostiach jednotlivých postáv a nepomáhali tomu ani vyložené blbosti (ten SBS-kár tam tuším aj býval), očakávané klišé a nezrozumiteľnosti (ak by poriadne vrieskala, čo vrieskala, musel by ju niekto počuť a zvláštne je tiež to, že hoci útulok nie je nijako extra gigantický, nikoho netrápi, že sa v ňom Seth na X hodín tajuplne a bez stopy stráca, WTF tiež pôsobí absencia aspoň jednej bezpečnostnej kamery pri vchode). Ku koncu to bolo čoraz horšie a fakt som sa nechytal, že o čo komu vlastne ide. Takže ani fajn koniec s klietkou na mňa bohvieako nefungoval. Škoda, mohlo to byť oveľa, oveľa lepšie. I tak to ale hodnotím ako veeeeľmi ľahký trilerovo-hororový nadpriemer. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nehororový horor, kterému vévodí zejména lehce přitroublý scénář Jeremyho Slatera. Dokud se jedná o prostý stalkingový thriller, nemám se snímkem Pet výraznější problém. Oddechové, leč relativně záživné pokoukání. Jenže po několika desítkách minut je lidský mazlíček umístěn do klece a v daném okamžiku tak vlastní horor nejen začíná, nýbrž zároveň i končí. Dějová linie se omezí na pravidelné krmení a jedno "nečekané" odhalení, které jsem jakožto odborník na žánr horor pochopitelně vytušil dlouho dopředu. Kdo přimhouří oči nad občasnou absencí logiky a nevadí mu horor, v kterém se nic podstatného neděje, ten může být s výsledkem spokojen. To však rozhodně není můj případ, a tak uděluji slabší dvě hvězdy a snímek Pet ke zhlédnutí spíše nedoporučuji. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pracovník útulku v Los Angeles Seth (Dominic Monaghan) vedie neambiciózny život až do chvíle, kedy stretne ženu, ktorú si pamätá zo školy. Holly (Ksenia Solo) sa mu tak zapáči, že je kvôli nej ochotný obetovať všetko. Ona však jeho pozornosť neopätuje a dokonca si nezapamätá ani jeho meno. Seth je z tejto situácie sklamaný a rozhodne sa využiť priestorov jeho pracoviska. Zostrojí špeciálnu klietku, do ktorej umiestni jeho nové zvieratko. To však nemá ani zďaleka v úmysle počúvať Setha a hrať s ním jeho zvrátenú hru. - Hororový thriller Pet aka Zvířátko bol jeden zo snímkov, ktoré nás majú potešiť ešte pred koncom roka 2016. Tvorcovia sa zatial u top žánru nechytili, ale tento projekt je nádejným začiatkom. Herecké obsadenie sa tu pozberalo v celkom schopnej forme a aj keď vela skúseností s hororom nemajú, beriem to ako pozitívum, keďže hrali dobre a na nové tváre sa občas tiež príjemne pozerá. Charaktery boli napísané inteligentne a zaujímavo, čiže odhalovanie nových informácií vždy zlepšovalo zážitok. Dej je dosť zvláštny a vyžaduje si pozornosť a pochopenie diváka, takže ak je divák ochotný sústrediť sa, bude jeho zážitok výraznejší. Zvratov tu je neúrekom, dej sa taktiež nevyvíja predvídatelným smerom, čo je u tohto druhu hororu celkom pozoruhodné, keďže väčšinou majú takmer totožnú štruktúru. Technicky je Pet taktiež prehladne spracovaným snímkom a umiestnenie do prostredia útulku s viacerými poschodiami tiež treba pochváliť. Pre divákov, ktorí radi používajú hlavu a majú radi psychologické hrátky je toto tá správna volba. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Naivní Smíšek si myslí, že má v kleci přítele Pipina a on to Sauron v podprsence! Dokud se Mazlíček ještě pohybuje ve stalkingové rovině, má díky úlisnému Monaghanovi, kterému by se vlezl do každé nosní dírky pecen lembasu, i nějaký směr. Sice neoriginální, ale má. Od „odhmotnění“ kamarádky Claire však už není o co stát a Torrens se zamotává do pavučiny pitomostí, samoúčelného gore a tlachání dvou pomatenců. Doporučuji vyčkat na extra scénu po titulcích, kdy se do toho vloží Zdeněk Srstka.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vydrápal se tak maximálně na podržtažku ve zvířecím útulku, žije sám, bez přátel, vyhlídky neslavné. Jednou potká v autobuse bývalou spolužačku, která byla o rok níž a kterou každý zbožňoval. Ta se zmohla zase pouze na uniformu servírky. Jenže si nezapamatovala ani jeho jméno. A chlapec dostane šílený nápad. Bizarní nápady mají i tvůrci, které zřejmě omrzely skupinky studentů někde uprostřed lesů, a vysílají nám jednohubky, kterak dvě osamělé duše magoří jedna druhou. V druhé polovině přijde několik gore scén, občas tvůrci překvapí, ale jinak dokráčí do finále bez velkých vzrušení. Závěrečný twist je samostatná kapitola. Docela pitomá, samozřejmě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seth je samotár bez priateľov či známych, ktorý pracuje v útulku pre zvieratá. Keď jedného dňa počas jazdy autobusom stretáva Holly, bývalú spolužiačku zo strednej, nadobudne dojem, že jeho inak nudný život nabral nový zmysel. Nakoľko mu dotyčná svojou prirodzenou krásou mimoriadne učarovala, stáva sa ňou napriek jasne odmietavému postoju doslova posadnutý. Nasledovný plán v podobe zajatia mladej ženy v útrobách podzemia zvieracieho útulku, však naberie úplne odlišný "scenár", s ktorým nerátal ani samotný únosca. Úvodná tretina je ako rýchlosťou svetla prezentovaná stalker story. Obával som sa, že to celé bude na jedno kopyto, bez akejkoľvek snahy (nejako-hocijako) zaujať. Chvála bohu som sa mýlil, pričom pochybujem, že by niekto po pol hodine dokázal odhadnúť, akým smerom sa tento príbeh bude uberať. Nie, nejde o nič mimoriadne prevratné, z čoho by divák padal na riť, no o príjemné osvieženie daného subžánru sa určite jedná. Gore bolo málo, no keď sa už nejaké objavilo, spĺňalo najvyššie kritériá. Dobrý, miestami solídne napínavý snímok, ktorý ponúka pomerne čudný priebeh i (podivno hlúpe) rozuzlenie - 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad lepší realizace. Přecijen tvůrci dokáží dostat krásku do klece, dokáží vytvořit tajemno kolem toho, že jsou věci malinko jinak než se původně zdají aby ji v poslední třetině celou zahodili do koše a udělali domácího mazlíčka ze samotného únosce. Z budované atmosféry tím pádem zůstává spíše pachuť z divnoty. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hobitek Seth uklízí v útulku, má rád pejsky, které pak s láskou doprovodí ke smrtící injekci, a zjistí, že pokud něco (někoho) opravdu milujete, pak je třeba jít a vzít si to. Osobně mi příběh až tak bizarní nepřišel, prostě klasické drama mezi mužem a ženou v neběžných kulisách. Ostatně s touhou vlastnit tu máme řadu filmů, kdy dívky (zvláštní, obráceně to většinou, podtrhuji většinou nebývá, jelikož nejen autor Misery by mohl vyprávět) končí v podzemních sklepeních a někdy si je i věznitel upraví (Helena v krabici nebo právě Misery). Snad bych dal za tohle drama jen 3*, naštěstí konec vše napravil. Konec dobrý, všechno dobré, a tak jednu přihodím... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hádajte čo sa stane, keď sa stretne obsesívne nadržaný chlapík s navonok chladnou a odmietavou ženštinou? No čo asi, vyrobí sa klietka predsa... Za aké-také pozitívum považujem jedine hororové prvky, aj keď neišlo o nič svetoborné, no krvičky sa tu divák dočká a tiež i niekoľkých slušne zvládnutých masakrálnych záberov. S tým je spojených aj pár pasáží, kde napätie a atmosféra stúpnu aspoň na ten priemer. No tá pointa filmu a vlastne aj celé rozuzlenie mi prišlo tak za vlasy pritiahnuté, že mi v porovnaní s tým myšlienka existencie Sandokana na Marse popíjajúceho tam piňakoládu neprišla až tak hlúpa. Škoda, snímok mal naviac. Slabší priemer. 55/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesympatické obsazení i postavy, námět o stalkerovi a únosu je dost ohraný, a celé to završuje stupidní a krajně nevěrohodný závěr (více to zde už rozebrali někteří lidi v diskuzi). Přesto mě to vcelku bavilo, protože děj slušně odsejpá a má to pár zajímavých zvratů a celkově je docela zábavné hádat další vývoj děje. Strašidelné mi to ale nepřišlo ani trochu a jako horor už vůbec ne, spíš thriller, navíc zjevně dost nízko-rozpočtový. Kdyby to bylo natočené ve španělštině, mohlo to být celé o třídu lepší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte to rčení - ti dva se hledali, až se našli. Tak tenhle psychologicky orientovaný horor přišel objasnit, jaká složitá cesta vede k seznámení takových dvou lidí. Jaká je k tomu zapotřebí seznamovací taktika. A jak si to ti dva lidé vlastně dělají při seznamování těžké. A je hlavně o tom, jak být v seznamování hodně nestandardní. Normálně muž pozve ženu do restaurace, do kina, na procházku, koupí jí květiny. Až na ty květiny, všechno špatně. Podle pošahaného Setha, zřízence v psím útulku, žena zabere, až když ji zavřete do klece. A jak si naplánoval, tak i provedl. Ovšem s ženami, kromě Anči dlaňovky, zkušenosti neměl, jeho absolutně čistá duše neměla ještě tu čest poznat geniální manipulátorku, jakou je psychicky narušená servírka se spisovatelskými ambicemi Holly. Kdo by si byl pomyslel, že herecky nenápadný Dominic Monaghan zaujme v roli nemocného muže, který touží po lásce a citech. A že jednoho filmového dne mu osud do cesty přivane sexy mrchu Ksenii Solo. Na filmu vás nemusí zajímat vůbec nic jiného než právě tihle dva, kteří mezi sebou rozehrají psychologickou hru na lásku, jejíž důsledky mohou být v nejzazším možném případě pro jednoho z nich zničující. A až do konce můžete tipovat, kdo z těch dvou dopadne fakt blbě. Ačkoliv film není natočen typicky napínavou formou, není v něm nouze o podmanivé kamerové nájezdy, netrpí ani nedostatkem klaustrofobické atmosféry, i na kvalitní gore přijde řada. Klišé uvězněné oběti, strach z prozrazení, i s tím si film uměl poradit. Zajímavě fungovalo následné obrácení rolí - věznitel/vězněná oběť. Velkým objevem je Ksenia Solo, která přesně do role zapadla. Režisérovi Carles Torrensovi nedělalo zjevné problémy udělat z tradičního hororového spektáklu téměř komorně podmanivou záležitost, do které aplikoval stravitelné psychologické prvky. Takže takového originálního Mazlíčka ve Zverimexu fakt nepořídíte. 10/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Protiva protivná, drzá a nezkrotná. Lůzr si ji ochočuje... Bude ochotná?" Ho(l)ly shit! Chudák úchyl, bylo mi ho upřímně líto. Napřed začal nadměrně slinit, jak na něho šly panské choutky a pak se mu zanítila i žláza produkující sekret spasitelského komplexu, což ho málem zabilo. Kdyby si chtěl ochočit např. želvu (jako se to nedávno podařilo mě), tak by se mu to nestalo. Nanejvýš by ho dotáhla k oltáři :-), což by ostatně zakřiknutý panic Seth potřeboval jako koza drbání. Mravní poučení z filmu je jasné. Až pocítíte neodbytné nutkání čapnout si na hraní nějakou kikinu (dvounohou, ne tu čtyřnohou Kikinu z Četnických humoresek :-), dejte si pozor při výběru, abyste místo očekávané přítulnice přítulné nečapnuli nějakou protivnou čůzu, oprsklou jak lázeňská psychoveverka! ()

Reklama

Reklama