Reklama

Reklama

Snímek odhaluje příběh světově uznávaného psychiatra a jednoho z nejvýznamnějších skotských mozků všech dob R.D. Lainga. V průběhu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, kdy pracoval v Kingsley Hall ve východním Londýně, Laing uskutečnil řadu odvážných pokusů na lidech, jimž byla diagnostikována duševní porucha. Mezi jeho revoluční metody patřilo experimentování s LSD na jeho pacientech a praktikování formy "sebeuzdravení" známé jako metanoia, čímž vyvolal pobouření a kontroverzi v lékařské profesi a radikálně změnil přístup k duševnímu zdraví a jeho vnímání po celém světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama, které vlastně není skoro ničím zajímavé (krom Tennanta, Laingovy dějové linky ze soukromého života a Gambona v hodně, hodně malé roli). Námět je velice zajímavý, Laing musel bezpochyby být velmi zajímavá osobnost, ale zpracování bohužel nijak zajímavé není. A nebýt Tennanta, pravděpodobně bych o tenhle film nezavadil ani koutkem oka. Mnohem lepší zpracování by tomu nepochybně prospělo, v téhle podobě je to drama průměrnějšího charakteru s celkem dost promarněným potenciálem. 60% i s body navíc za herce, jelikož po této stránce je film (alespoň v tomhle) tradičně britsky perfektní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nevyužitá šanca, ktorú príbeh a prostredie ponúkajú! Príbeh zaujímavý, ale celá jeho prezentácia (aka film) je mnohokrát bez väčšej fantázii. Je tu veľa zaujímavých charakterov, ktorí nedostanú dostatočný priestor. D. Tennant celkom dobre zvládol náročnejšiu hereckú úlohu. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narcistický jeliman se chová jako magor k diagnostikovaným magorům. A zabírá to. Asi. Já nevim. Postrádal jsem tu souvislost, polopatičtější vysvětlení Laingovy léčby a hlavně postavy, chovající se alespoň trochu normálně. Asi po půlhodině jsem z toho byl jelen a tak jsem si pro jistotu něco vygůglil a z toho jsem získal dojem, že film je úplně mimo. 15% za herce, ačkoliv Tennant, byť asi zahrál to, co měl, mi nebetyčně lezl na nervy. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ak kontroverzný znamená narcistický kretén, tak áno, Laing bol nesmierne kontroverzný. Nie som fanúšikom elektrošokov (sedatíva sú náhodou ňamka), mám kladný vzťah ku svojej mozgovej aktivite, ale štopať schizofrenikov LSD a potom aplikovať samoliečbu mi nepríde príliš humánne. A ako k tomu príde chudák Escobar? Nuž, ako sa hovorí - keď dvaja robia to isté nie je to to isté. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Príbeh z psychologickou tematikou na TV úrovni. Celé to bolo pomätené, nesúrodé, bez tvaru a významu. Boli to len naprogramované priehľadné momenty bez logiky a záujmu niečo pochopiť, všetko úplne v nereálnom svete. Proste nudný chaos doslova a do písmena. David Tennant sa snažil o nemožné, no bezúspešne. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama