Reklama

Reklama

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze

  • USA Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sbalte si kufry a užijte si ještě více legrace, více smíchu a více "poseroutkovských" rošťáren! Ve snímku Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze rodina Heffleyových vyráží na oslavu 90. narozenin babičky, nikdo ale netuší, že skutečným Gregovým cílem je veletrh videoher. Film o dobrodružném výletu napříč zemí, který se pro rodinu Heffleyových změnil v nezapomenutelný zážitek, vznikl na motivy jedné z nejpopulárnějších knižních sérií všech dob! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

A tak jsem díky dnešnímu vlivu sociálních sítí zjistil, že Deník malého poseroutky z roku 2010 je taková menší generační kultovka (i když skladba Tik Tok od Ke$hy tomu hodně přidává).. Proto mi úplně nedávalo smysl tak rychle přijít s další adaptací. A bohužel nové podání legendární malované knižní série od Jeffa Kinneyho je skoro tragické.. Gregova postava může fungovat v podání školáčka, který jakoby najíždí na nějaký coming of age trip, ale tady najíždí s celou rodinou na opravdový "trip", což mu odebírá vlastně všechnu všednost toho školního outsidera.. Každá z postav členů rodiny je úplně příšerná, jakoby si před cestou společně v garáži nasávali toluen a při každé další zastávce v tom i pokračovali... Navíc každý jeden z nich je skoro až ochotnickou adaptací původních postav, z nichž nejvíce zamrzí mdlost bratra Rodricka.. Tohle má být o úplně něčem jiném.. Ale pokud stačí running joke se setkáním s rodinou, kde nikdo nemá žiletku, asi v normě.. A vrcholem budiž katastrofální obsazení v čele s otravným hlavním hrdinou.. 35% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A on to nebyl zase takový průšvih, jaký jsem očekával. Obsazení se logicky muselo obměnit, protože to staré za těch 5 let až příliš zestárlo (ono už ve 3. filmu působilo dost staře). Jinak - podklad pro děj dobrý, neustále se něco dělo, z celé čtveřice jde o ten vůbec nejfekálnější díl a zkrátka to byla zábava od začátku do konce. Jen by to místy nemuselo propadat snaze o humor a úpadek v trapnost, či se nevyžívat v až příliš nelogických situacích (auto nejede, cíl je nadohled, ale dojít po svých nepřipadá v úvahu). Ale jsem jinak docela spokojený a budu doufat v případná další pokračování. Přece jen, předlohy je víc než dost! 70% ()

Reklama

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Spíš Deník malého poseroutky: Poslední výlet kvůli osobnímu duchovnímu zdraví! Rodinka Heffleyových vyráží na babiččiny narozeniny. Greg Heffley samozřejmě tento výlet bere za velkou příležitost navštívit veletrh videoher. S tím mu docela neobvykle napomáhá jeho starší bratr Rodrick. Rodiče jsou, ale proti veškeré elektronice na dlouhé cesty. A tak to celá rodinka pospolu nebude mít vůbec jednoduché! Road movie plný zmatků, smůly a průšvihů malého Grega dost připomíná komedii z 80. let "Bláznivá dovolená". Režisér David Bowers se tu od minulých dvou podařených dílů nechal trochu unést, a rozhodně u toho přestal myslet. Logiku celého snímku nejspíš nevzali sebou a nakonec to dopadlo dost bizarně, a to nemluvím ani o nesmyslném chování všech postav. Hlavní protagonisty změnili asi z důvodu vysokého věku, jinak si to neumím vysvětlit. Paní Heffleyová ( Alicia Silverstone ) dokázala ( pro mě osobně ) přesvědčivě zahrát mojí druhou nejstarší sestru. A to jak v chování tak vzhledově! Vypněte mozek a pobavíte se! O zábavu jde především, ne.. ? ()

Phosphorus 

všechny recenze uživatele

Od začiatku filmu som sa nevedel zbaviť pocitu, že je strašne low-budget, hlavne čo sa týka nepodarených hereckých výkonov, kostrbatých dialógov, nedokonalého CGI a celkovo takej nelogickosti veľkého množstva scén (a nemyslím tým len tie šialenosti s Chlpáčovcami). Aj keď som rýchlo zistil, že low-budget nie je, prišlo mi to celé také lacné a ťažko uveriteľné. Film za všetky peniaze? Asi nie. Napriek tomu som sa chvíľami dobre zasmial a nevedno prečo ma kratučké cameo ubezpečilo, že otec celej knižnej série tento film odobril. UPOZORNENIE: Film obsahuje moč, zvratky, výkaly a plyny (ľudské aj zvieracie). Je to síce o poseroutkovi, ale treba poznať mieru. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sice původní filmová parta tu už není, čas je bohužel neúprosný a tak tu máme novou sestavu, se kterou se člověk ze začátku horkotěžko seznamuje, ale postupem času si k ní najde cestu a už mu ani původní týpci nechybí. Tentokrát se to nese v duchu road tripu, ale to vůbec nevadí a opět se tu najde dost bláznivých situací. Některé jsou sice trochu přehnané, ale ve výsledku je toto pokračování docela povedené. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o čtvrtý díl filmové série, předlohou však byla již devátá kniha série literární. (darthbane)
  • Ve filmu od knižní předlohy lze najít několik rozdílů, např. postava Mac Digby se v knize nevyskytuje. (darthbane)
  • Na hráčském EXPU je možno na zlomek vteřiny zahlédnout autora literární předlohy a spoluautora scénáře Jeffa Kinneyho. (Pelidor)

Reklama

Reklama