Reklama

Reklama

Gorilí tlupa a já

(TV film)
  • Velká Británie Gorilla Family & Me
Velká Británie, 2015, 2x59 min

Obsahy(1)

Další velké dobrodružství odvážného skotského filmaře Gordona Buchanana. Dobrodruh, filmař a milovník přírody Gordon Buchanan si chce splnit svůj celoživotní sen. Vydává se za vzácnými gorilami východními, největšími primáty na této planetě, jejichž důvěru se snaží získat. V nebezpečném Kongu se setkává v džungli s obrovitým Čimanukou, vůdcem gorilí tlupy, a se dvěma mláďaty, z nichž jedno je sirotek. Když se Buchananovi podaří získat důvěru těchto tajemných goril, které zatím pozoroval jen málokdo, poznává jejich soucitnou stránku. Vzápětí se ale strhne mezi dvěma stříbrohřbetými samci nelítostný souboj o vládu nad tlupou. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Gordon si nedáva jednoduché výzvy a sledovať zblízka gorily mu nestačí. A tak s nimi aj prespí, čo vraj ešte nikto neurobil. Jediné, čoho sa pri takom prespaní treba obávať, sú, neprekvapivo, ľudia. Pytliaci, ktorí gorily lovia buď pre mäso a mláďatá na predaj. V druhej časti je stretnutie s novou tlupou goríl východných už celkom iná káva. Tie "bledú tvár" ešte nevideli a tak to nie je jednoduché. Ale v záujme ich prežitia a možnosti budúcich návštev turistov sa to musí podniknúť, hoci mne sa takéto komerčné nápady nepáčia. Ale čo už v dnešnom svete, keď to, čo nemá komerčné využitie, má minimálnu šancu na prežitie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Obrázky moc pěkné, komentář poslabší. Otcovská péče alfa samce o gorilče sirotka, přecházení silnice (něco takového jsem viděl u divokých prasat, i když to bylo poměrně svižnější) - kdo by z toho nebyl na větvi. Účelový komentář (přímo na scéně) o nezištnostni podniku, nutnosti gorilí prezentace, aby se díky ní našli turisté, kteří svými penězi způsobí záchranu východních goril, zážitková exkurze s filmovým štábem. Pozn.: Když se Kinwa Dgunzabenge usadil v Klepačově u Blanska a stal se mým podřízeným v obchodním oddělení, lákal jsem ho párkrát na dovolenou do Konga, třeba podívat na gorily, řekl: "Kdepak do Konga, ani náhodou." "Ale vždyť ses tam narodil (později studoval na Sorboně), musíš tam mít spoustu příbuzných." "No právě, každému bych musel přivést nějaký dárek!" ()

Reklama

Galerie (30)

Reklama

Reklama