Reklama

Reklama

Dopisy z fronty

  • Francie Les Gardiennes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

První světová válka na francouzském venkově přináší mnoho strádání pro ženy na statku, které se musí samy o všechno postarat. Hortense s dcerou přijímají na pomoc děvečku Francine, která jim je velkou oporou. Když se ale Francine zamiluje do Hortensina syna Georgese, začne být na obtíž... Constant přichází navštívit svou matku Hortense z války. Ta je na celé hospodářství sama s dcerou Solange, nakonec se rozhodne najmout mladou pomocnici Francine. Ta je velmi pracovitá. Když se z války vrátí na nějaký čas Clovis, hodně pije. Georges se na své návštěvě zamiluje do Francine. Z fronty přijde Solange zpráva, že Clovise zajali a Constant je mrtev. Francine dostane z učení diplom a peníze a mnoho má také naspořeno. Dcera Clovise Marquerite zjistí, že si Francine dopisuje s Georgesem a žárlí. Do městečka přijedou Američané, od rodiny nakupují zeleninu, ale Georgesovi se to nelíbí. Jeho láska k Francine nabírá na obrátkách. Marquerite vyčte Georgesovi, že miluje Francine a ne ji. On ji ale má rád jako vlastní sestru. Američané u Sandrailů tráví mnoho času, starý pán jim nalévá alkohol a hostí je. Solange se zaplete s jedním Američanem a ve vesnici se o ní prý ledacos povídá. Když Georges odjíždí zpět na frontu, zahlédne Francine, kterou jeden z Američanů zrovna obtěžuje a jeho matka mu o ní nalže, že je poběhlice. Georges řekne matce, aby Francine vyhnala. Hortense chce chránit rodinu a Francine pro ni není dost dobrá. Nakonec ji propustí. Hortense řekne Solange, že Francine vyhodila kvůli ní, protože chce zachránit její čest. Francine si najde novou práci a brzy zjistí, že je těhotná. Snaží se napsat Georgesovi na frontu, ale dopisy se jí vracejí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (10)

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Byo tady vidět, jak ti lidi v sobě dusili emoce, což se projevilo i ve filmu jako takovém, za mě tedy trochu....plytkém. Nicméně - těžká doba to kurňa byla, neumím si představit, že bych tu tvrdou dřinu každý den zvládala jako ty ženy, Francine nevyjímaje. "Matka pluku" se nejdříve jevila jako dobrá a spravedlivá to žena:-)), ale v závěru je tu z ní hotová sobecká ježibaba........a tohle jsem teda nepochopila - chtěla syna jen pro sebe, aby na frontě myslel jen na svoji matku a ne na svoji milou....nebo jak...proč?? Zřejmě se to už nikdy nedozvím:-)) 3 ***. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jednoduchá linie scénáře který popisuje těžký život ve válce ,konec byl takový nepropracovaný jakoby nechaný na divákovi kam nechá jít postavy.A v člověku to evokuje otázku :k čemu všechny války jsou.Zničené životy,zničené rodiny...aby za dvacet let rozpoutali novou a víc zničující.A dnes, všude ve světě na různých místech, hoří další.Famózní interiéry a exteriéry které,přesně vystihují dobu ve které se příběh odehrával.Excelentní výkony herců ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Co to, sakra, bylo? Simulátor života na vesnici mimo frontu? Nějaký pokus o art? Měl jsem chuť na válečné drama, kde jsem ani nevyžadoval válečné scény a místo toho čumím na to, jak lidi pracují na statku, aniž by to někam posouvalo děj. U nekonečného posezení v kostele za doprovodu hudby ze hry Columns, jsem tušil, že tu něco smrdí a po minutovém záběru na ruce, které jezdily po mechu, jsem to přepnul. Opruz. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Značne nedoceneny film.ktory ma svoje kvality.Pribeh o sirote Francine,ktora je velmi pracovita,dobra a uprimna.Zahladi sa do nej aj Georges syn Hortense,ale je to prave Hortense ktora tejto laske nepraje a vymysli si o Francine,že je to lahke dievča, ktore spava s američanmi a jej syn jej uveri.Spravanie Hortense je odsudeniahodne,ked jej synovia bojovali vo vojne bola to prave Francine,ktora jej pomahala,ale obyčajna nadejnička nie je pre jej syna dost dobra,dokonca ani synovi nepovie že ma syna.Francine sa tak musi o svôjho syna postarat sama ako slobodna matka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celé je to postavené na mnohých dialógoch, ale ešte viac kamerových miest bez hudby, kde máme len pohľad do diaľky alebo za odchádzajúcim mužom či zber úrody a jediaci ľudia. Aj preto sa tvorcovia nezmestili pod dve hodiny materiálu. A ja takéto statické filmy nemám rád. Čo mi to má akože dať, že sa hodinu čistého času pozerám na prežúvavých alebo zamyslených ľudí? Užívateľ Radko to opísal dokonale, maximálny súhlas. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama