Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na začátku byla víra v lepší zítřky. Hranice mezi vykoupením a zatracením je ale povážlivě tenká. Pobyt v zeleni s tropickým klimatem a asijskými specialitami nemusí symbolizovat pozemský ráj.  Pět neznámých lidí. Tři měsíce života. Jeden uzavřený prostor. Zazděním to teprve začíná. Pěstírna má totiž mimořádně dobrou živnou půdu, emoce a plody zla uzrávají pod zemí každým dnem. První thriller českého internetu v režii Andyho Fehu uvádí internetová televize Stream.cz. (Stream.cz)

(více)

Recenze (60)

joobi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání veliká, výsledek o to bolestivější. Pěstírná předvedla příšerný Pilot, kterým by značnou část publika od seriálu spíše odradila, nežli navnadila. Malá špetka naděje se dala hledat v prvních třech dílech, ač ne bez chyb, tak dala... Bohužel pak to jde celkově až moc dolů. Základní kámen úrazu představuje špatný scénář k jednotlivím dílům, kdy každý díl je nějak jiný... ale je špatně jiný. V jednom díle se řeší jedna věc, která v dalším díle naprosto zmizí, nebo se vyvrátí něčím jiným - díl pak ztrácí na smyslu a funguje jenom jako cílené natahování. Seriálu ironicky nejvíce ubližuje to, že jde o seriál, jinak řečeno, pokud by se vše sestříhalo do jednoho celku, vytvoří ravděpodobně mnohem lepší konzistentní dílo - ve výsledku by se mohl vystříhat ještě mnoho zbytečností, které se používají k natažení délky jednotlivého dílu. No a na závěr je tu velké finále, které celý seriál totálně zničilo. Nemám nic proti otevřeným koncům ve filmech či seriálech, ale zde to je naprosto neopodstatněné a nic to neřeší. Škoda pánové a dámy, mohlo to být mnohem lepší. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Na Česko příjemné překvapení - scénárista umí napsat zajímavé prostředí (lichváři, pěstírna drog, zápletka s kauzou Grow Shopu), postavy a situace. S těmi možnostmi finále, co postupně rozehrává, je pak vysloveně zbabělost zakončit seriál tak, jak jak to udělal, když už má člověk nějaký vztah k postavám. Nebylo by špatné udělat z toho celovečerní film (pro VOD nebo TV) s opravdovým závěrem - nebo možná jich i natočit víc, pokud se nemohl rozhodnout, co vybrat. :-) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím v předstihu už po šesti dílech. Pěstírna je pro mě velkým, ryze příjemným překvapením. Seriály na streamu byly doposud snad bez výjimky tu uvědomělejší, tu plytší řachandy a najednou se tady objeví tahle temná, dusná, tematicky novátorská věc. Nejslabším článkem pro mě paradoxně představitel hlavního hrdiny, tam mi to herecky drhne. Narozdíl od plešouna a trojice Vietnamců. Ti se mi líbí bez výjimky a jen se zamýšlím nad tím, kde se mezi temi hokynáři a stánkaři vzali herci. Zatím velmi vydařené, doufám a teď už i věřím, že to vydrží. /// Sedm dílů se odvysílalo v pravidelných intervalech. Pak se chvilku čekalo na osmičku, pár týdnů trvalo, než se v katakombách natočila hra, po ní přišla začátkem července (!) devítka, o které diváci kdo ví proč smýšlí coby o posledním dílu- ČSFD se zmiňuje o deseti..? Podtrženo, sečteno- jsem z toho totálně jelen. Seriál good, ale to, jak ho Stream nasazuje do vysílání, to je hotový peklo. Už to nehulte! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Suverénní řemeslná práce a parádní podívaná. Pilot mě do toho perfektně nakopnul, zbytku první půlky trochu chyběl drajv, ale druhá půlka valila, byl jsem napnutej jak malý slipy a krásně na mě dolíhal ten pocit pohřbení zaživa. Scénář si s formátem a divákem pěkně hraje, vyústění pobavilo a hned bych si dal druhou řadu. Herecky moc fajn, Johaník mě jako hlavní hrdina hodně bavil (fyzická podobnost s Caseym Affleckem skutečně nepřehlédnutelná), Hub přesvědčivej gauner-zátylek, vietnamští herci taky dobré typy i výkony. A luxusní prostředí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Andy Fehu asi spoléhá na to, že když uzavře pár lidí kamsi do podzemí, kteří z toho samozřejmě vyšilují, napětí se dostaví samo. Bohužel, neděje se tak, téměř všechny interakce mě přišly vycucané z prstu a banda vietnamských neherců to nespraví, tím méně Martin Hub, kterej je sice namakanej a drsnej, ale to je asi tak všechno. Leccos se zlepšilo ke konci, kdy se otevřel prostor i vyprávění se trošku rozjelo a do ruky to vzali Judit Bárdos a Leoš Noha. 50%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě hrají dva protagonisté videohru „Mortal Kombat“. Přitom je však znatelně vidět na obrazovce vodoznak celosvětového videoherního portálu IGN. Když tedy postavy ,,hráli" hru, tak se pouze dívali na video a přitom mačkali tlačítka na herních ovladačích. (MajklCZsk)

Reklama

Reklama