Reklama

Reklama

Mafie

  • Itálie Arrivederci amore, ciao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giorgio Pellegrini, bývalý levicový aktivista a terorista uprchl před spravedlností do Střední Ameriky, kde bojoval spolu s místními partyzány. O patnáct let později má už po krk života v džungli a rozhodne se vrátit do Itálie. Zde chce vést pohodlný život a realizovat svůj sen být "úctyhodným" občanem. Cesta k tomuto cíli je ale dlážděná krádežemi, kuplířstvím, drogami, loupeží a vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

mourinho 

všechny recenze uživatele

Film nám předkládá příběh recidivisty a mafiána Giorgia Pellegriniho, jež se po letech vrací ze Střední Ameriky, kde se ukrýval před zákonem, do rodné Itálie, aby se usadil a stal se "úctyhodným" občanem. Jenže starého psa novým kouskům nenaučíš.......Není to špatné, ale ve své podstatě takové obyčejné, snadno zaměnitelné krimi, které si budu pamatovat jen díky účasti Michela Placida, což asi vzhledem k naturelu režiséra Soaviho zas až tak úplně neodpovídá jeho ambicím. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ne moc známý, ale velmi dobrý thriller, na kterém je nejlepší jeho totálně zkažený, ale sympatický hlavní hrdina. Ten sice dělá hnusné věci, ale divákovi je sympatický a tvůrci nemají záchvaty falešné morálky, takže nad jeho činy nemudrují, ale naopak si je jako on užívají. A ten nádherně amorální konec... Plus Michael Placido v záporné roli. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Shakeus to vystihl. Úplně špatné to není, není to ale dobré a vlastně proč se na to koukat. žádné poselství to nenese, jen popis situace jednoho zkurveného hajzla, který se ničeho neštítí. Pak popis situace druhého zkurveného hajzla, který je ještě zkurvenější než ten hajzl první. K čemu takový film? Hajzlů mám kolem sebe habaděj, zatím nikoho nezabili, ne proto, že jsou to menší hajzlové ale proto, že jsou zbabělí. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený snímek Soavio s M.Placidem,který se proslavil v mafiánské sáze Chobotnice jako komisař Corrado Cattani z roku 1984.Trochu mě sice mate název MAFIE,ale budiž.Soavi sice odvedl svou práci,ale žánr horor je mu podstatně bližší.Zpracování filmů o mafii necháme jiným esům s touto tématikou.Mario Puzo by moc velkou radost neměl. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Od Mafie jsem nečekala prakticky nic, možná něco jako tradičního prostě s "rodinou" a tak, ale ten název samotný "Mafie" trošku klame. Hlavní hrdina filmu, Giorgio, není žádný Tony Montana a není to ani žádný Jacques Mesrine a vůbec není to nikdo podstatný, za to je ale vyčůranej jak díra do sněhu, jenže stejně vyčůranej je i policejní komisař Anedda, který ho donutí aby mu Giorgio dělal informátora. To je tak v kostce začátek filmu, protože první půlhodina je zmateně táhlá a bezcílná, i když semtam rozjíždí nějaké klasické gangsterské motivy, ale nikdy je nedotáhne do konce, takže se film opravdu stává pořádným filmem až někdy od 35. minuty což zrovna na zábavě nepřidá. A od té 35. minuty to má zase dvě rozdílné poloviny :). Ta první je napínavá a ta druhá je taková podivně padlá na hlavu. Vůbec celá hlavní postava je takovej prostě šmejd a na tom stojí všechny tři třetiny filmu. Giorgio prostě není sympaťák, i když se tak může tvářit a nedovedu si představit kdo by s ním na konci filmu ještě mohl sympatizovat nebo jako vůbec mít pochopení pro jeho motivy. Ne že by byly nějak děsně tajemné, na to Giorgio zas tak chytrej není, ale prostě celé jeho chování je odsouzeníhodné a poslední scéna je jak cynicky černohumorná facka všem slušným lidem :), ale na druhou stranu to bohužel není nic odtrženého od té opravdové reality. Každopádně první třetina mimózní, druhá napínavá a třetí s nějakou závěrečnou myšlenkou ale jinak docela nuda. Prostě neucelené a tak nějak bezcílné a pokud chtěl autor divákům sdělit jen to co jim pověděl tou poslední scénou, tak to šlo udělat i líp. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama