Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bankovní úředník Arvid se stane svědkem přepadení, a shodou náhod se mu podaří lupiče zneškodnit. Druhý den jej navštíví manželka lupiče, a oznámí mu, že ukradené peníze měly být na adopci, protože se jim nedaří počít dítě. Arvid se rozhodne jim pomoci, a proto přemluví svého bratra Harald, bývalého kriminálníka, o pomoc s krádeží peněz i osvobození lupiče z vězení. Harald ještě do celé akce zapojí tři spolupracovníky z restaurace, kterou vlastní a společně vymyslí odvážný plán. Ne vždy ale vše vychází tak jak je naplánováno... Není to tak dávno, co jsem se tu rozepisoval o severské kinematografii, a je zde další podobný případ - tentokrát z dánských filmových vod. Film mne nalákal už docela zajímavým (byť nesouvisejícím) názvem, ale jsem tomu rád, protože jsem se skvěle bavil skoro od první minuty, až do závěrečných vteřin (samotný, trochu mysteriózní závěr mne možná pobavil daleko více, než zbytek filmu). Spousta černého humoru (semtam leckdy až na hraně), hlavně ve scénách s pomocným kuchařem Vukem, jehož skonání nakonec nastartuje krvavou řež ke konci filmu. Pár výtek bych měl k hereckému obsazení - neb hlavní hrdina vypadá, že by ani mouše neublížil, a pak mi trochu neseděli představitelé ruské mafie, ale kdo je dokonalý, nechť hodí kamenem, že ano... ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí tohoto filmu nějak moc nechápu, co na něm všichni vidí, samozřejmě je tam pár skvělých hlášek, například již zmíněná Hanne v obývaku a v kuchyni :), ale jako celek mi to přislo dost nesoudržné. Buď jsem nedával pozor a nebo jsou ve filmu silné nelogičnosti, například: odpálí obrovským flákem semtexu díru do zdi okolo vězení, odejdou od ní, za tmy se vrátí, díra ostraze vězení (ona tam ani skoro žadná není) vůbec nepřipadá divná nebo si ji spíše nevšimne, projdou skrz ní, udělají díru přímo do vězení do basy, osvobodí vězně (od koho se dozvěděli, že je zrovna v této base?), zastřelí první dvě stráže a spokojeně odjedou. Naštěstí film zachranuje skvělý konec s Bohem :). Filmu dávám 2.5, ale jen kvůli konci a pár, opravdu jen pár, dobrým hláškám, jinak by dostal lepší 1 ;) ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Moc dobrá tragi-, která se pomalu ale jistě v jednadevadesáti minutách mění na -komedii. Už před koncem jsem si říkal, jaktože na něj čeká, když je venku? Ten konec byl prostě mega šleha! A asi to aj bude první Dánský film, který jsem kdy viděl. Navíc je to film, který jedině přesvědčí, že vypínat předčasně je naprosto zavádějící. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku mi bylo jasné, že nebude snadné ne-li nemožné snímek pochopit. Nevěděla jsem, do čeho jdu, naštěstí, protože jinak bych o tento šílený, ale výborný film přišla. Černý humor byl vynikající, k tomu jako bonus poker a vaření. A že hudební kulisu zastanou jen gregoriánské chorály bych opravdu nečekala:D Na mě tam bylo až moc násilí, hlavně velký masakr v závěru, ale ty hlášky všechno vynahrazují. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jestliže se vám kdy alespoň trošičku líbily černé a navýsost komediální gangsterky jako Pulp Fiction, Sbal prachy a vypadni a výborné dílko Pokrevní bratři vypadne vaše oko v tomto případě na úrodnou půdu. Tolik omáčky krve, násilností a černého humoru nenajdete snad nikde v takovém množství jako zde. A jediné na co se zmůžete, bude nepřetržitý zával smíchu, který si udržíte i v těch "nejtragičtějších a nejsmutnějších" událostech v životě jednoho věčného smolaře a snílka jménem Arvid. Zkrátka film, který vás doslova pohladí na duši a plně absorbuje vaši agresi, které přece jednou za čas může dát průchod každý. What the fuck do we know? We are only chefs... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama