Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Kde myslíš, že se ukládají mrtvoly?“ / „Jak to mám vědět. Jsem kuchař.“  Možná, že tohle je první hodně úspěšný film z dílny scenáristy Anderse Thomase Jensena a možná, že i právě zde započala dodnes trvající mezinárodní obliba černohumorných absurdních komedií z Dánska. Já mám zatím pocit, že možná lepší výsledek z Jensenovy dílny vzejde tehdy, když si Jensen svůj scénář zároveň sám i režíruje, což tento případ žel není. Stejně jako v Blikajících světlách zde máme partičku čtyř mužů vedenou vtipným a charismatickým vousáčem (tentokrát Kim Bodnia), jejichž velký společný příběh začíná naplánovaním loupeže balíku peněz. Není to zdaleka první drsná severská komedie, kterou jsem zhlédl, takže oproti některým spolukomentujícím se u mě tak velký šok nekonal, ačkoliv brutální nářez plný černého humoru v těch nejméně očekávaných situacích mě pořád stále dokáže od Dánů překvapit a přidat se navrch musím k těm, kteří zmiňují jistou nevyváženost snímku. Přes dvě třetiny filmu jsem se většinou skvěle bavil, přežil s nadhledem i tu drsnou loupež, ale když došlo na sáhodlouhou závěrečnou akci plnou série výstřelů a výbuchů jako z nějakého ačkního béčka, k tomu s totálně nervnými střihy, měl jsem co dělat, abych to ve zdraví dosledoval a hlavou se mi honila vzpomínka na glosy Bertranda Bliera v Lekcích filmu („V poslední době je taková nějaká móda předhánět se v tom, kdo nacpe do filmu co největší počet záběrů a střihů. Nechápu, kde se to bere. Tihle lidi jsou asi nějací nervózní, někdo by měl dohlédnout na jejich stravu. Dobrá konfitovaná husička by je možná zklidnila." :o)) [70%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálnosť názvu sa nezaprie, no tam tá originalita zďaleka nekončí. Pokračuje až do samučičkého konca záverečných titulkov. A medzi spomínanými aspektami bola divákovi pripravená neskutočná smršť humoru najčernejšieho rázu, s coolovým gangsterským pozadím. Je to vlastne akási ritchieovka v tarantinovskom šate s neskutočne osobitým základom. Vlastne jeden z vrcholov sarkasticko morbídneho prevedenia s akčným subžánrom. Len ten osvietený (osvetový) záver si mohli odpustiť. 90%. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Přehnaně drsná prdel (-rozuměj sranda, zábava, smích a tak). Rozhodně to není komedie pro lidi, který učůrávaj z Pařby ve Vegas a podobnejch "popíků"! Já se ale bavil ukrutně (a nejednou)! Ti seveřani si jedou zajímavej "anglickej" humor. Hlavní postava je totálně vymletá a ani ostatní na tom nejsou o moc líp... a v tom asi tak trochu spočívá veškerá ta sranda. A taky tu úřaduje Slavko Labovic (Dealer, Blikající světla) a ten jeho zasmušilej rozhodnej výraz já prostě žeru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skutečný úlet.Úlet,který však chvílemi i nudí,přestože obsahuje i spousty neskutečně zábavných,někdy brutálních,někdy vtipných scén.Děj má docela spád,ale i zde se občas mohlo párkrát šlápnout na plyn ještě víc a naopak by nebylo marné několik scén úplně vyhodit.Herci jsou vesměs výborní,převším pak Labovic a Bodnia(známý z Dealera) dodávají filmu i sympatické parametry.Závěr do teď nevím,jak si mám vlastně vyložit a především jestli byl buď neskutečně výborný,nebo to byl skok do prázna,to už si musí asi každý rozmyslet sám,mě sice pobavil a překvapil,ale zároveň si myslím,že byl i dost takovým alibistickým vyústěním.Celkově mě každopádně V Číně jedí psy bavilo,určitě nejde o standartní podívanou,nicméně cestu si k němu nemusí najít určitě každý.Mít film lepšího režiséra,myslím že mohlo jít o mnohem nadupanější a ještě šíleněnjší jízdu,ikdyž ta šílenost je zde zastoupena v řádném měřítku :)! ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pekelně černý humor a absurdita a komičnost násilí nabírá s novou kulturou nový rozměr. Až jsem se sám za sebe stydět jak moc jsem se u všech těch brutalit třískal smíchy. Ale cožpak se tomu šlo ubránit? Celý ten tragikomický osud ušláplého úředníčka je lemován tak gigantickou porcí hlášek, ultranásilných scének a point, že zkrátka musíte shlížet s nadhledem, jinak se z toho zblázníte. Dokonalé proslovy o lopatičkách, kuchařích, Vukovi-jugoslávci i jeho mafii, o Hanne v obýváku a kuchyni, o nešťastném osudu jedné metalové kapely, o hektolitrech krve, tisícech zbytečných mrtvol a o žádných výčitkách svědomí. A jedna z posledních hlášek je tak geniální, že by se ní i současná legislativa mohla inspirovat: "Jsi gay...šup s tebou do pekla" :-))) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama