Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Fandy, ó Fandy

Komedie
Československo, 1982, 87 min

Režie: Karel Kachyňa
Hrají: Bohumil Starý, Dana Medřická, Čestmír Řanda ml., Jiří Menzel, Ondřej Vetchý, Jan Skopeček, Vlastimil Bedrna, Pavel Zedníček, Luděk Kopřiva, Václav Vydra nejml., Bořivoj Navrátil, Jiří Růžička ml., Svatopluk Skládal, Jiřina Třebická, Zuzana Talpová, Blanka Lormanová, Karel Bělohradský, Václav Kotva, Zdeněk Srstka, Ladislav Gerendáš, Viktor Maurer, Luďa Marešová, Jiří Kopta, Naďa Urbánková, Stanislava Coufalová, Alena Jánská

komentáře
 zajímavosti
galerie
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, povzdechne si často mnohý rodič. Nejinak je na tom i matka osmnáctiletého Františka, který právě složil bez velké slávy maturitu a má nastoupit do svého prvního zaměstnání. Fandy má ještě plno klukovských snů, touží po kariéře veslařského reprezentanta, s kamarádem soupeří o přízeň obdivované dívky a vůbec se zarputile brání brát život vážně...   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Houdini ****

Pokud jste někdy v hospodě potkali "nejlepšího" kamaráda Ondru Vetchého a dopadli podobně jak Fandy, tak 4* pochopíte.

profil / všechny komentáře uživatele gouryella ***

Vyborna komedie pro mladez, ktera te dnesni asi nema moc co rici, ale vykony hercu i spousta vtipnych situaci me vzdy dokonale pobavi.

profil / všechny komentáře uživatele Bart **

Režisér Kachyňa točil rozhodně lepší filmy. Uměl to lépe, než nám předvedl v téhle chabé komedii. Člověku to přijde líto, když si uvědomí, že jedna z největších českých hereček Dana Medřická, se s filmovými diváky rozloučila právě tímto filmem.

profil / všechny komentáře uživatele dobytek ***

Na to, že je to komedie, jsem se teda moc nezasmál, ale taky jsem Fanda a taky se zarputile bránim brát život vážně, takže hodnotim tak, jak hodnotim... Jinak všechny ty pitky, co tam Fandy balil, byly opravdu extrémně hnusný.

profil / všechny komentáře uživatele petaspur ***

"Fandy ó Fandy, máš triko a kšandy". To je jeden z mnoha veršů titulní melodie, jimiž autor věrohodně prokázal lehkou mentální disfunkci. Taky příběh o Fanánkově prvních krocích v zaměstnání je prostinký. Jenže na mne dýchla vzpomínka na atmosféru let dávno minulých, kdy každý musel pracovat, neboť pro nepracující (odsouzené za příživu) bylo v šatlavě vždy dost místa. Kromě toho se mi nezapomenutelně do paměti vryly Menzelovy léty pracovního flákání neuvěřitelně propracované (takřka levitační) polohy na židli.

profil / všechny komentáře uživatele paascha **

Kdysi jsem byl dokonce v kině na premiéře a jak si vzpomínám, už tenkrát jsem si říkal. Hmm, pro učně třeba dobrý, ale o čem to vlastně bylo? Nic se nezměnilo, jen z učňů se stala kompletní mládež

profil / všechny komentáře uživatele triatlet ****

Fandy si nepřipouští, že by po maturitě měl začít dospělácký život, a tak se dál chová klukovsky. A s tím přicházejí úsměvné historky, které přináší život pracujícího. Není to prvoplánová komedie, ale příběh je věrohodný, stejně jako herecké výkony.

profil / všechny komentáře uživatele LiVentura ****

Snímek o nás, pro nás a tak trochu o době.. Všechny nás to potká, všem to však nepřijde vtipné, úsměvné..

profil / všechny komentáře uživatele YURAyura ***

Je to sice dost poznamenano dobou vzniku, ale dobrych momentu je tam vic nez v lecjakem aktualnim kasovnim trhaku. Pocitam, ze mladsimu divakovi uz to moc neda, ale 3 kila hroznu nebo maturita - to je hutne!!!

profil / všechny komentáře uživatele BASE ***

Chybí jméno hlavního hrdiny!!!!! jinak celkem úsměvný a průměrný Kachyňuv film.

profil / všechny komentáře uživatele Dragoni ****

Řekl bych, že celková pointa filmu je zde nedoceněna a pro dobu kdy byl film natočem, byl jistě velice výstižný a pro nejednoho dospívajícího zajímavý Obzvláště v době konce totality.

profil / všechny komentáře uživatele cariada *****

Moje velice oblíbená komedie.O.Vetchý se pak krásně vybarvil,docela se divím,že to dovolili použít. Jinak spousta skvělých herců. Je to poměrně neznámý film, ale o to víc potěší. Hlavní postavy neherci. Ps-komu by se chtělo chodit do práce :)

profil / všechny komentáře uživatele fantoci ****

Skvěle natočený film režisérem Karlem Kachyňou. Opět nezklamal. Ve snímku nechybí humor, realita i poetika doby.

profil / všechny komentáře uživatele vypravěč ***

Poněkud tezovitá sonda do duše odmaturovavšího elektrikáře, hrdě rozkročeného mezi dětstvím a dospělostí, cenná spíše svým vymalováním absurdního panoptika reálného socialismu než zachycením hrdinova zrání.

profil / všechny komentáře uživatele gombarix ***

- - - Představitelka hlavní dívčí hrdinky Járy Stanislava Coufalová má ve dvou scénách brýle na dálku v ordinérních socialistických obroučkách.

Hodnocení uživatelů:
golfista ***