Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh komediálního filmu režiséra Karla Kachyni se odehrává v průběhu dálkového pochodu, jehož se účastní malý sociologický vzorek společnosti 80. let: čtyřicetiletý architekt Jan, jeho mladší kolega Robert s milenkou Eliškou a jejich šéf Crha, doprovázený rovněž svou milenkou. Cílem, k němuž dámy a pánové směřují, je meta sto kilometrů. Pro hlavního hrdinu však cesta znamená víc. Každé zastavení symbolizuje určitou etapu jeho života a zároveň klade nejednu všeobecnou otázku. Je kolem nás v oblasti mravní všechno v pořádku? Má poctivý, čestný a talentovaný člověk šanci uspět? A proto se Jan také na 85. kilometru vzbouří a odmítne se dále přetvařovat... Vtipná alegorie odráží situaci v české společnosti 80. let, unavené tehdejší realitou, a zřetelně napovídá, jak ji řešit. V hlavní roli uvidíme Karla Heřmánka. Vyprávění rámuje vystoupení tehdy oblíbené rockové skupiny Tango. (Česká televize)

(více)

Recenze (101)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Jeden ze světlejších okamžiků TV vysílání dne 31.12.2010. Tento film jsem viděl po delší době, a musím říci, že mě velmi potěšil. Potěšil mě především tím, že ukázal nešvary, které bohužel nezmizely ani v současnosti, až na to, že dnes udělám pouze jednou to, co udělal Heřmánek - tj. zfackuju grázla. Pak už si nikde ani neškrtnu. U nás jeden sklář takhle nafackoval gen. řediteli,který pomohl vytunelovat bižuterní průmysl. Šel na minutu, ale tenhle sklář měl spoustu obdivatelů. Budeme se míti lépe, až lidé přestanou jenom obdivovat a sami začnou konat. Lze tomu však v Čechách věřit? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Společenská obuv se sice nejeví nejlepší volbou při pěším zdolávání stovečky kilometrů, ale ujasnění si životních priorit bude bolet, takže přitom se nějaký ten puchýřek ztratí. Na trať se vydal skleslý chlapík, který se pokorně hrbí před krizí středního věku, ale k cíli se blíží vzpřímený muž, který si evidentně hodlá užít první den zbytku života. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Prosím tě vyprdni se na kompromis a běž..." Dobrá hláška v jinak hodně průměrným filmu, který mě moc neoslovil. Čtyřicetiletý architekt Jan Kolvara v podání Karla Heřmánka se (ve společenské obuvi) vydává na dálkový pochod a přitom se mu formou černobílé projekce vybavují útržkovité vzpomínky z jeho rodinného i pracovního života. Jde jako "beran" puchýř sem, puchýř tam a člověk moc nechápe proč. Že by boj s krizí středního věku? Nevím, ze samotného filmu jsem to nějak nevypozoroval. V těch útržkových vzpomínkách je pár zajímavých míst zachycující otřesné (byť jistě skutečné) poměry v "reálném socialismu." Pak už jen jedna erotická scéna na posedu, jinak nic co by stálo za zapamatování. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všem problémům se utéct nedá, a tak se jim Karel Heřmánek pokouší alespoň ujít. Má na to špatné boty, heká, funí, kulhá, párkrát se chce vrátit, ale vždycky ho něco nakrkne takovým způsobem, že jde dál - puchýře nepuchýře. Jo a taky rozbíjí sklo. Tenhle film je krásná metafora, která o lidech a o životě říká mnoho. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Perestrojka dorazila na Barrandov... Janina, dcera Kolvarových je advokátka Dora Boková ... Kolvara (Karel Heřmánek) bydlí na adrese Janáčkovo nábřeží 23 na Smíchově. Řadový novorenesanční činžovní dům o pěti patrech navrhl roku 1878 architekt Alois Filcík.  Jedná se o významný příklad neorenesanční obytné architektury se zachovalými původními umělecko-řemeslnými prvky, součást jednoho z nejvýznamnějších domovních pražských bloků z období 19. století. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Účastníci pochodu procházeli přes hráz Slapské přehrady či vápencovým lomem v Radotíně. (Zdroj: filmovamista.cz) (rakovnik)
  • Na začátku filmu hraje skupina Tango píseň „Co s tím sklem?“. Ve filmu zazní hned dvakrát. (M.B)

Reklama

Reklama