Reklama

Reklama

Pokémon film: Volím si tebe!

  • Japonsko Gekidžóban Pocket Monsters: Kimi ni kimeta! (více)
Trailer 3

Když si Ash k narozeninám vybírá svého prvního Pokémona, dostane se mu paličatého Pikachu a společně se vydají hledat legendárního Ho-Oha. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (17)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Od prvních trailerů jsem se toho bál, protože z na první pohled návratu do minulosti a vzpomínek na úžasné začátky se vyklubalo něco hodně alternativního. Ale popořadě. Filmovost či velkolepost nulová. Vše je uspěchané, napěchované do hodiny a půl, a stejně trošičku úmorné. To, co předvedl třeba úplně první film a jakékoliv další po něm následující, zde rozhodně nehledejte. Hudba – jen doufám, že je to americkou verzí, protože co zde zaznívalo, se spíš hodilo do hodně levné verze regulérní série a naprosto podkopávalo jakýkoliv pokus o dramatizaci děje. Dějově ne zase úplně tak zlé – legenda okolo Ho-Oha a výprava za ním zajímavá, i nápaditá. Padl zde i prostor na dvě příběhové perličky, jako byla záchrana Charmandera, nebo loučení s Butterfree. Kromě toho se našly i poněkud dost divné momenty – od alternativního světa bez Pokémonů, až po mluvícího Pikachu (ultra děsivé). Postavy – kromě supermana Ashe, který si tentokrát s nějakou gravitací a fyzikálními zákony hlavu nelámal, zde nastoupily dvě další – Verity a Sorrel. Charakterově typičtí (variace umírněnější Misty a uzavřenějšího Brocka), příběhem na pozadí slabší, leč u Sorrela to bylo o něco lepší (pojednávání o aktuální smrti Pokémona není zrovna obvyklé). Jinak co se týče záporáka – klišé s moralistickým vyústěním. Ale nejhůř to rozhodně odnesli Rakeťáci, kteří zde byli ještě víc k jednomu ošklivému slovu, než co jsou celé sezóny v seriálu – opravdu nevím, proč je sem dávali. Zkrátka, po prvních 10 minutách jsem to měl chuť vypnout, nicméně jsem tento pocit překonal, občas jsem pokyvoval hlavou, že „to by šlo“, ale ve výsledku jsem se rozhodně nebavil, nebyl kdo ví jak překvapen a jsem docela rád, že jsem to vůbec dokoukal. Na tohle jít do kina, lituju peněz. V pohodlí pracovním, s časem ohromným a náladou už tak na prd jde ale o něco, co se přežít dá. Méně než průměr: 45% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10 s odřenýma ušiskama. Jakási pocta prvních dobrodružství a zároveň alternativní úvod do Poké světa má tunu problémů - ale věřím, že pro děti to musí být pohodová zábava. Animace ušla pěkný kus cesty (i když stínování preferuju u starších projektů) a jistá dávka nostalgie pořád slušně funguje. Navíc překvapila část se smrtí Pokémona a potemnělý svět bez barev... jen škoda, že se hraje na jistotu a třeba taková hudba je oproti prvním filmům naprosto fádní a obyčejná. ()

Reklama

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že už tomu je 20 let, co spatřil světlo světa díl číslo 1 série Pokemon. Za tu dobu se stačilo prostřídat celkem 7 generací, ve kterých se objevilo 802 různých poke příšerek a k dnešními dni má už na kontě neuvěřitelných 1002 epizod. Jelikož jsem se narodil v roce 1995, kdy Satoshi Tajiri poprvé stvořil hru Pokemon, tak není od věci, že mě provázel tak nějak celým životem. Už jako malý jsem na to rád vstával třeba v 6 ráno, a to mi bylo 7-8 let. Co se týče tohoto filmu Pokemone - Volím si tebe, tak je jasné, že se snaží oslovit diváky celého spektra generací, protože tu můžeme vidět Satoshiho prvopočátky, kdy si jde pro svého prvního pokemona Pikachu, se kterým zažívá krušné starty, a potom se stávají nerozlučnými přáteli na život a na smrt. Ale nemyslete si, že film je kopie první generace, to byste se hluboce zmínili, jedná se o úplně unikátní příběh, který popisuje Satoshiho cestu za legendárním pokemonem ligy Johto Ho-ohem, jenž mu na začátku jeho cesty při průletu duhou shodí jedno své duhové pírko. Satoshi tu potkává 2 nové kamarády, kteří přišli z oblasti Sinnoh (4. generace) a v celém filmu se objevují de facto pokemoni ze všech generací, to mi přišlo vtipné, že na začátku už potkává pokemony ze 7. generace (Lycanrock a Incineroar). Já nejsem moc náročnej člověk jako tady kolega Ryuuhei, pro kterého to asi bylo utrpením, kdybych to mohl mít ještě s japonským dubingem, tak jsem spokojen naprosto, a rozhodně mi nevadilo, že se zde objevily takové modifikace, protože to ve výsledku bylo příjemné. Snad jenom ten Pikachu na konci nemusel promluvit, to bylo zvláštní, nicméně v movies je běžné, že jistí pokemoni mluví lidskou řečí, takže to dokážu pochopit. Tak jsem zvědavý, jestli to Pokemon dotáhne na 30 let, rád bych toho byl svědkem, ale i kdyby ne, tak mi navždy zůstane v srdci. ()

Mr.Ward odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem to asi nepochopil. Remake? Restart? Výsměch a otřesně převyprávěná a změněná pilotní epizoda seriálu Pokémon po 20ti letech. Klasické postavy (Misty, Brock) jsou pryč a vše je zmatené, splácané, urychlené a zbytečné. Proč? Proč? Proč? Jo a Pikachu promluví. Jediná “zajimavá” věc na téhle verzi. ()

jimik13 

všechny recenze uživatele

Pokémony miluju a viděl jsem jich hodně ať už ve filmovém nebo seriálovém provedení. Toto provedení mě však nikterak nenadchlo. Celý film byl rozpačitý - úlomky z Ashova příběhu a flashbacky propojené samostatným novým příběhem s postavami připomínající jiné postavy. Raketaci jen tak aby se neřeklo a celý film hrozně Fast forward skákal dopředu vyvrcholení pěkné a animace taky nebyly až takový průser, ale více než 40% dát nejde ()

Galerie (73)

Zajímavosti (3)

  • První film o Pokémonech, ve kterém je Ho-Oh hlavním legendárním Pokémonem. (LUKICKK)
  • Film vypráví o setkání Ashe a Pikachu u příležitosti 20. výročí prvního vysílání Pokémonů v Japonsku v roce 1997. (LUKICKK)

Reklama

Reklama