Reklama

Reklama

Yi bo la bing du

  • Hongkong 伊波拉病毒 (více)

Obsahy(1)

Úchylný a hloupoučký antihrdina tohoto filmu prchá po trojnásobné vraždě z Hong Kongu do Afriky, kde pracuje jako kuchař a číšník v místní restauraci. Při návštěvě jednoho z místních domorodých kmenů se setká s nemocí ebola a po znásilnění jedné z domorodých žen, se touto nemocí nakazí. Je však jedním z deseti milionů, kteří na nemoc neumírají, ale stávají se pouze přenašeči. Posléze vyvraždí rodinu vlastnící restauraci, kde pracuje a s ukradenými penězi se vrací do Hongkongu. Zde se usídlí u své bývalé přítelkyně. Svojí zákeřnou nákazou začíná ohrožovat všechny obyvatele města. Lékaři a policie se snaží přenašeče eboly identifikovat a zneškodnit. Začíná boj o čas ... (Flipnic)

(více)

Recenze (35)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOKTORE... ON A JÁ JSME DNESKA NAVŠTÍVILI KMEN. TI LIDÉ BYLI VELMI NEMOCNÍ, NĚKTEŘÍ UMŘELI HROZNOU SMRTÍ. MOHLI HO NAKAZIT?…“ /// Příběhově zvrácený, trhlý herecky a poplatný roku výroby. Tím myslím, že všem připadá normální, když si to dva dementi (jasně, vím, že maj bejt jako normální…) přiserou do Africký vísky, kde to „žije“ ebolou a kupujou vepře (prase, vole…). Nejlepší je, když ten pitomec začne píchat ebolou skolenou domorodou ženštinu (jasan, pudům neporučíš…). Těch keců a kreténismu! Dost se tady šuká (dejte děcka spát…) a taky (což je důležitější) vraždí. Příběh je trapnej, nebaví mě – spíš sere. Virus se šíří, ale vo to tady nejde. Jde vo toho idiota. Tož, taková trapárna… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejlíp se udělám do svíčkový (pravý). 2.) Zjistím, proč nežrat ve žluťácký restauraci. 3.) Thx za titule ,,Hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná CAT III, v ktorej režisér Herman Yau znovu (a nie naposledy) vsadil všetko na svojho dvorného herca Anthonyho Wonga. A urobil dobre, nakoľko práve Wongov herecký výkon je nosným pilierom filmu. Jediné čo mi tu trochu prekážalo, boli občasné nevhodné snahy o odľahčenie príbehu a výkyvy v charaktere ústrednej postavy Kaia, ktorý niekedy pôsobil ako slabomyseľný kretén a inokedy naopak vykazoval známky inteligencie a rafinovanosti. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dont Eat the "African" Burgers! Společně s Red to Kill za mě nejlepší Hongkongský Cat 3 shocker s nezapomenutelným Anthony Wongem, který zde předvádí opět neskutečně šílený, sick výkon!! Film je slušně krvavý, nepříjemně sledovatelný, znepokojivý a má výborný nápad, takhle má HK CAT 3 vypadat! Doporučuji. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ah-Kai je zvrhlým násilníkom, ktorý je pre sexuálne hrádky s prostitútkami či nevernými ženami urobiť čokoľvek. Keď je jedného dňa "in flagranti" nachytaný vlastným šéfom s jeho manželkou, všetkých v byte okrem dcéry zabije. Následne pred spravodlivosťou uniká z rodného Honk Kongu do Južnej Afriky, kde sa v Johannesburgu v jednej z Thajských reštaurácií zamestná ako pomocný kuchár. Nakoľko je u všetkých dodávateľov mäsa premrštená cena, spolu s majiteľom podniku navštívia kmeň Zulu, kde za výhodnú cenu kúpia prasa. Na ceste domov Ah-Kaia z nedostatku sexu opätovne prepadnú perverzné chúťky, ktoré si "odskáče" miestna domorodkyňa. Táto žena však v sebe nosí smrteľný vírus Ebola, ktorý náš "hrdina" sebe svojským spôsobom rozšíri na ďalších občanov mesta. A nie len tam. Neviem akú verziu videli "moji" hororový "súkupníci", no v tej mnou videnej "ne-UNCUT" nebolo počas násilných scén vidieť ani prt, takže moje hodnotenie bude (zrejme) skreslené. "Ebola Syndrome" ponúka skutočne dosť násilníckych scén, kde sa režisér zrejme dosť "vybláznil" keďže originálne spracovanie nikdy nebolo možné vzhliadnuť. Ťažko sa to hodnotí keď človek vidí neúplné gore scény, čo je pri posudzovaní horor snímku jeden z najdôležitejších prvkov. Obzvlášť HK CAT III, ktorý je vďaka svojmu spracovaniu skutočne svojským subžánrom, vyžívajúcim sa v násilí. Sexuálny podtón síce ostal zachovaný, no prvok humoru sa úplne vytratil (alebo som ho nepostrehol). Musím uznať, že kriminálna zápletka príbehu je zaujímavá, no pri konaní určitých postáv ostáva rozum stáť. Taktiež niektoré herecké výkony mi pripadali akési nemastné neslané. Ja neviem. Nie som si 100% istý so svojím hodnotením, no určite viem že sa o zázrak nejedná - 60%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Paráda a jedna z nejlepších HK CAT III, kterou jsem doposud viděl. Proč? Protože toho ztřeštěného humoru už není v takovém nežádoucím množství. Protože kriminální/detektivní část je konečně upozaděna a převážná část se tak věnuje hlavnímu problému. A neposlední řadě i proto, že Anthony Wong tu předvádí snad nejlepší, skoro až geniální výkon. Jeho postava, skrz účelovou šílenost, slizkost, umaštěnost a úchylnost, je zvláštním způsobem neodolatelná. Navíc, jeho brutální řádění (bodycount tvoří okolo 7 mrtvých) netvoří hlavní dějovou linku. Spíš je to ona smrtící nemoc, s kterou nevědomky začne zabíjet lidi ve svém okolí. Ti sice zrovna padají jako švestky opravdu až komickou rychlostí, ale pořád je tohle regulérní hororový thriller, jenž by si neměli nechat ujít hlavně ti diváci, co "kettrojky" jinak moc nemusí. (80%) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Veškeré vydané verze tohoto extrémně násilného a brutálního filmu prý byly v některých svých částech cenzory vystříhány. Údajně neexistuje oficiální verze, která by byla cenzory nedotčena. Film byl původně mnohem více násilný a brutální. Necenzurovanou verzi vlastní pouze režisér sám, ale má zakázáno ji kdekoliv produkovat... (Flipnic)

Reklama

Reklama