Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z Dustyho (Mark Wahlberg) a Brada (Will Ferrell) jsou teď kámoši, zvlášť když se Dusty vykašlal na svou dlouho pěstovanou image bouráka, a Brad přestal dělat psí kusy, aby se mu v tom vyrovnal. Dokonce se rozhodnou, že letošní Vánoce stráví všichni pohromadě jako jedna velká šťastná rodina, i s oběma manželkami a všemi svými i vyženěnými potomky. Plán dostane zásadní trhliny ve chvíli, kdy se na svátky pozvou jejich otcové. Copak, s vřelým a milujícím Bradovým tátou (John Lithgow) by v tomhle směru nebyl žádný problém. Horší to však bude s Dustyho taťkou (Mel Gibson), což je ultimativní tvrďák, který neuznává fyzický kontakt a s malými dětmi je schopen vtipkovat o mrtvých prostitutkách. Dusty se mu vždycky chtěl vyrovnat a teď se bojí, že ho svou vyměklostí totálně zklame. A ještě víc se obává toho, že otcova přítomnost promění idylické Vánoce ve válečnou vřavu. A přesně k tomu vše nevyhnutelně směřuje, protože ani Brad a jeho tatínek nechtějí v téhle nelítostné bitvě tahat za kratší konec provazu. (CinemArt)

(více)

Recenze (211)

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Na chlup stejné, jak původní díl. Výhodou pokráčka je nadupanější casting (Gibson x Lithgow!) a scénka se zrcadlem. Bavil jsem se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak začnu asi klasickým porovnáním. Lepší, jak jednička to není. Jednička má pár geniálních scén, na které nikdy nezapomenu. Na druhou stranu si tu ale tvůrci připravili hodně solidní herecký ansámbl a tak tu nezklame prakticky nikdo. Osobně jjsem byl hrozně rád, že jsem konečně po dlouhé době viděl Mela Gibsona v takové roli. Bylo vidět, že si ji vysloveně užíval. Nápad jako takový mi přijde super a v rámci námětu jsem si nemohl vzpomenout na Vánoční prázdniny s rodinou Griswoldů. Vše ale vnímám vesměs pozitivně, protože takových komedií se nikdy dostatečně nenabažím. Takže když to do mě Amíci budou prát dál, vůbec se nebudu zlobit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $104,029,443Tržby Celosvetovo $180,613,180Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,085,915Tržby za predaj DVD v USA $5,699,717║ Rovnako tupá vtákovina ako prvý diel, posun v zábavnosti nikde, ten režisér je fakt prach biedny. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kdo má vedle sebe děcka a pustí tento film, zřejmě se baví.... Já se ale nebavil. Nesnáším parchanty! Neustále si taťkové říkají komplimenty až je to trapné a Mel Gibson se samoopalovacím krémém a nonstop otevřenou hubou s umělým chrupem, se tam vůbec nehodil.... Prostě nejsem na tyto rodinné dětské filmy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Díky Melu Gibsonovi zajímavější než první díl, ale pořád spíš jen průměrná rodinná zábava s dobrými herci. Gagů se zde moc nevyskytuje, občas pobaví situační humor, ale je to spíš pro děti a rodinu, proto se to také drží na uzdě, co se týká sprostých slov. Nenudil jsem se, jako oddechovka velmi fajn, ale na 4* bych potřeboval toho více. Závidím kamarádovi, který před týdnem viděl živě všechny zúčastněné herce. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má len jednu dobrú historku. Môj otec ich má milión.“ Ja sa picnem. Po otrasne nezábavnej a extra nudnej jednotke prišla bez najmenších očakávaní dvojka... a super som sa bavil! To som vážne nečakal. Najhoršie je, že práve keď sa potenciálna séria začala rozbiehať... zrejme skončí a trojka nebude. Ja sa vážne picnem. Nevravím, že dvojka je nejaký zázrak. Je predvídateľná a plná klišé. Ale zároveň obsahuje humor, ktorý (na rozdiel od jednotky) funguje. Mnohé humorné pasáže sú absurdným spôsobom vtipné, ako to mám rád a ako to Will Ferrell (alias herec s najpríjemnejším hlasom v Hollywoode, snáď len s výnimkou Brendana Gleesona) kedysi robil a už bohužiaľ nerobí (svorka vlkov, Liam Neeson, rezanie vianočného stromčeka, termostat). Ďalším plusom je Mark Wahlberg, ktorý bol v prvej časti za nepríjemné hovado, ktoré sa správalo vyložene zákerne a zle. Tu je z neho našťastie sympaťák a obaja majú spolu dobrú chémiu (obaja si to produkovali). Poteší tiež prítomnosť radikálne odlišných svokrov v podaní Johna Lithgowa a sukničkára Mela Gibsona (ktorý pôsobí dojmom, že sa prvý raz od roku 2002 pred kamerou dobre baví, za čo by si Farrell s Wahlbergom zaslúžili Oscara). Decká sú v pohode, sympatické a fotogenické, vianočná atmosféra fajn, horská chata patrične veľkolepá, niektoré momenty sú prekvapivo hardcore a príjemne podvraťácke (opité decká, chlapček s homosexuálnymi sklonmi) a dokonca na mňa celkom dojemne fungovali o rôzne morálne poučenia a podobné záležitosti. A Johnovi Cenaovi by som prial brutálny crossover s The Rockom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž, co jednička, jen ve vánočním hávu a s nabobtnalým obsazením. Opět to bránici nenatrhne, ale pár fórkům a nápadům jsem se uchechtnul (mj. Neesonově fiktivnímu akčňáku), Gibson bavil a i ty řešené rodinné trable byly docela fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Feliz NaviDADS! Vánoční hašteření spoluotců a spoludědů jede na houpačce vtipu (situační humor dobrý, jak se moc mluví, začne to skřípat), netlačí se na pilu morálních ponaučení a vše vyvrcholí medovou scénou se slavným Band Aid songem, kterou naštěstí vždy v ten pravý moment něco shodí. Dusty Mark jako Bono obstál, ale spíše by mě zajímala ta akční pecka Missile Tow s Liamem Neesonem. Ostatně, na planetě Zemi není lepšího táty a třetí díl se nabízí.. P.S.: Neuvěřitelné! Will „Guareza“ Ferrell nevystavil na odiv své srstnaté tělo! Mé modlitby a prosby byly vyslyšeny. Děkuji ti, Ježíšku.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Edit 16.2.23: Opětovné shlédnutí v televizi přineslo ovoce. Musím říct že jsem filmn zbytečně rychle odsoudil a nakonec to bylo velmi vtipné a stejně nápadité jako jednička. Will jako vždy slabší, ale zde nezbytný otloukanek.Vzhledem k tomu k hvězdnému obsazení filmu, jsem očekával mnohem víc a jsem ve výsledku zklamaný. Vybavuji si maximálně tak 3 vtipné momenty a hromadu trpaností obzvláště rukou Willa Farrella, který doopravdy není dobrý herec. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem si tenkrát docela užil, ale dvojka jde s patolízalstvím ještě dál. Spousta gagů vyzní naprázdno a celou dobu mě sužovalo, že koukám na to úplně samé co posledně, mimo samozřejmě dvou nových tváří, které jsou vyloženě násobky dvou vyhrocených charakterů z prvního dílu. Mel Gibson je vyloženě druhý Walhberg, roli si užívá a celkem mě bavil, ovšem John Lithgow (vůbec nechápu jak moh hrát Trinitiho, tu největší Dexterovu hrozbu), to je úplně jiné kafe, ten mě vyloženě iritoval, ač cíleně. No trojku už asi vynechám, jelikož přesně čekám, kdo asi dorazí tentokrát a nebude to pěkný pohled... PS : Cameo Billa Burra stálo za to.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlítnul sem na to bez znalosti jedničky (což je u jakýhokoliv sequelu v podstatě úplně jedno), páč to šoupli jako "poslední šanci" na HBO GO, a taky kvůli Gibsonovi, no. Průměrná komedie s pár dobrejma fórkama, kdy na jeden připadá 10 minut nudných keců a dva špatný gagy. Dá se. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych Tátu doma častěji než jednou za dva roky. Druhý díl dodal skvělé posily Gibsona s Lithgowem a usměv mě prakticky po celou dobu nezmizel. Samozřejmě je to komedie a navíc směšná. Nízké hodnocení k těmto záležitostem tak nějak sedí stejně jako Will s Markem. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka příběh neposouvá nijak zvlášť dopředu a spíš si odvypráví to svoje a nic nového nenabízí. Je tu další snaha o nové držkopády, ale jednička má ve všem jednoduše navrch a byla i zábavnější. Gibson teda pěkně zestárl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj cez veľké množstvo gýču všetkého druhu, ktorým sa väčšinová časť takýchto amerických komédií vyznačuje, sú v Andersonovom filme prehnané vtípky znesiteľné. Do kariet mu hrajú hneď dve poľahčujúce okolnosti - atmosféra Vianoc a pevná herecká základňa. Novému Daddy's Home nechýba to hlavné, čím by mala komédia svojho diváka obohatiť a to humor. Miestami síce trochu prehnaný, ale vo výsledku spĺňajúci účel. Bláznivá snímka chvíľami mierne pokrivkáva, ale snaží sa zo svojho hendikepu urobiť výhodu - občas "tlačí na pílu" tak, že uvažujeme, či to, čo vidíme na plátne, je hlúposť alebo sarkastická genialita. Andersonov nový film si vzal od každého kúsok. A keď sa na neho pozrieme pred Vianocami, možno si ho budúci december pustíme znova. PS: Willovi Ferrellovi a Markovi Wahlbergovi to spolu naozaj pristane, pretože toto nebolo prvý krát, čo sa spolu objavili v nejakej komédií. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to o trošku slabšie ako jednotka. Možno keby som si to dal cez vianočne sviatky, tak prižmúrim očko. Čo sa týka pokračovania, tak je šablóna podobná ako v prvom filme, no teraz sa pretekajú aj dedkovia a musím priznať, že ma El Padre Gibson neskutočne bavil a mam pocit, že aj on sa neskutočne bavil, pretože mu to fakt sadlo. Inak čo sa týka filmu je to podobne ako jednotka. Trápne vtipy, trápne situácie, ale s dobrými hercami. P.S.: za titulkami je jedna scéna tak neodchádzajte z betlehemu. 60% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Od pokračování rodinného hitu Táta je doma jsem dostal to jsem čekal- zábavnou rodinnou blbinu která neurazí přesto však jede na jistotu a vlastně ničím nepřekvapí. Jakmile však nečekáte cokoliv víc můžete být spokojení. Dvojce Wahlberg a Ferell si spolu sednou již dlouho to je jasné. Výborný nápad ale bylo obsadit do role jejich otců právě Johna Lithgowa a Mela Gibsona. Lithgow hraje správnou verzi Ferrelový starší postavy a především zábavnou humornou postavu která nakonec i dojme. A pak tu je samosebou Mel Gibson který působí jako přesný opak a v podstatě je na Gibsonovi vidět, že si roli správně užívá což jenom podněcuje zážitek. Jak již ale bylo řečeno pořád to jede na neutrál a nejde o nic přelomového. Jaká zábavná vánoční blbina však dostačující. PS: Cameo Sullyho je nejlepší cameo roku! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výrazne lepšie ako prvý film. Opäť tu je oldschool atmosféra rodinných komédií z 90tych rokov, navyše v prostredí Vianoc a zasneženej chaty, Will Ferrell a Mark Wahlberg majú super chémiu (a aj zvyšok castingu je výborný), no ono je to občas fakt vtipné a má to aj úplne čarovné rodinné momenty (Do They Know It's Christmas Time!!!). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dusty (Mark Wahlberg) a Brad (Will Ferrell) rozhodnou, že letošní Vánoce budou jejich rodiny trávit společně, ale vše se trochu zkomplikuje ve chvíli, kdy dorazí jejich tátové Kurt (Mel Gibson) a Don (John Lithgow)... Sešlo se zde mnoho zajímavých herců a výsledkem je pouze průměrná komedie. Rozhodně se povedla ukázka z fiktivního vánočního filmu Missile Tow, kde ústřední postavu hraje Liam Neeson. Bradova nevlastního otce si v malé cameo roli ve filmu zahrál bývalý letecký kapitán a skutečný hrdina Chesley Sullenberger, který je v titulcích uveden jako Chesley 'Sully' Sullenberger. ()

Související novinky

Mel Gibson se vrací do války

Mel Gibson se vrací do války

01.05.2018

Určitě si pamatujete, jak Mel Gibson před dvanácti lety upadl v hollywoodskou nemilost. Jeho kariéra byla 10 let prakticky v limbu, v roce 2016 ale natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a téměř vše… (více)

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

Reklama

Reklama