Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mayhem“ je v podstatě trochu jinou variací na zombie filmy, není ani nijak zásadně originální, survival z kanceláří už jsme tu měli, ale přesto se mu daří, aby fungoval, aby bavil. Je to film na jedno pokoukání, ale bude to pokoukání, které vás rozhodně nezklame. Zábava na jeden večer, nic víc, ale v tomhle případě je to přesně to, co mi naprosto stačilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skočte tragických 25 minút, plných nezmyselných dialógov, ktoré síce miestami vyčaria úsmev na tvári, no tak či onak, z pohľadu žánru neprinášajú nič, len akési úradnícke žvásty (chápem, že to nejak začať muselo, ale tak pomalý rozjazd??). Následne vďaka panike po uzavretí budovy tempo síce rapídne vzrastie, no jadro tvoria prevažne prejavy emocionálnych výkyvov, pästné súboje, občas nejaké to násilie, avšak bez mimoriadneho gore, ktoré by sa vzhľadom k nápadu, totožnému s "Belko Experiment" vyslovene žiadalo. Ja sklamaný nie som (!), no v "exploiďáku", v ktorom je zmenená identita 287 ľudí, v absolútne labilne, agresívne beštie, by sa nejaká tá originálnym spôsobom odtrhnutá hlava, ruka, noha, skrátka mohla a mala objaviť. Ale inak výborne spracovaný, znesiteľný, zábavný snímok s dobrým hereckým obsadením, ktorý po úvodnej tretine až do záveru nijak nenudí. P.S.: netreba zabúdať na "Bloodsucking Bastards", ktorý je námetom taktiež podobný. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do konce roku už moc očekávaných hororů nezbývá, ani si nejsem jistý zda nám ještě něco zajímavého výjde, ale Mayhem určitě stojí za pozornost, byť jsem dle našláplého traileru očekával více. Mayhem se určitě nevyhne srovnání s nedávným Belko Experiment( Pomalu se nám zde vytváří nový subžánr kancelářských krys, ale podobně jako u Belka, Mayhem nesplňuje potenciál slibovaného masakru, což při 300 zaměstnancích je absence gore neodpustitelná). Film má i docela pomalejší rozjezd a je hodně ukecaný, sice zde jsou vtipné i inteligentní dialogy zároveň( což možná vysvětluje 80% na rottenech), ale nesmírnou zábavou a vzrůšem jsem vyloženě neoplýval. Potěší svůdná Samara Weaving, kterou jsme naposled viděli v sexy Babysitter( že by nová hororová herečka na scéně?), zajímavé a dobře zvolené hlavní postavy- sympatický hlavní hrdina, drsný šéf i jeho bodyguard. Akce je slušně natočená, dynamická a souboje jsou docela drsné, ale chybí zde scéna, kterou bych si rád pustil znova či něco z čeho bych vyloženě padl na zadek, to zde bohužel není. Zábava však slušná a podobných snímků moc nenajdete, jen důvod k velké nadšenosti zde není, byť být měl. 65% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

právník derek cho se v práci nakazí virem ID-7, který u lidí způsobuje extrémní agresivitu. celá firma, kde pracuje, skončí v karanténě a derek navíc dostane výpověď. nakonec se spojí s výraznou melanie cross a vydají se na cestu plnou pomsty… — připomnělo mi to videohru, kde se musíte dostat přes několik levelů. v “𝟏. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” byl můj oblíbený herec záporáků dallas roberts. má hodně vrahounskej obličej - je VELKÁ škoda, že tam nevydržel dýl. ve “𝟐. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se nacházela kara powell, jež byla krutá, avšak já jí měla ráda. podle mě její postava představovala definici slova girlboss. do “𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐝𝐧𝐢𝐡𝐨 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se dostávali více komplikovaněji. potkali se s irene smythe, se kterou si melanie vyrovnala účty a pak se konečně ocitnuli u šéfa celé firmy. ten se posilnil kokainem (jak jinak) a s derekem se pustili do boje… — overall super gore pohodovka. co se mi ještě líbilo: vztah dereka a melanie, asiat v hlavní roli. :) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama