Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Posádka dvoch lodí je na ceste za majestátnym objavom. Ich túžbou je nájdenie prieplavu, ktorý by umožnil zjednodušenie obchodných stykov a objavenie nových území. Drsným prírodným podmienkam lode nedokážu odolať a posádka uviazne v nehostinnom prostredí. Jej členovia musia odolávať brutálnej zime a nájsť spôsob, ako prežiť. - Velká hororová udalosť, ktorá skončila ako marketingový prepadák, keď sa všetky časti dostali na internet krátko po premiére, čo AMC skrížilo ich plány. Vo svojej podstate ide o kvalitný seriál so silným produkčným zázemím. Problémom je to, že som mal stále pocit, že sa všetko zorganizovalo príliš rýchlo, a tak tvorcom ani nebolo jasné, ako to má vo výsledku pôsobiť. Ako Monster Horror to jednoznačne zlyháva, pretože monštrum vyzerá ako z nejakej PC hry vyrobenej v deväťdesiatych rokoch. Ako Survival The Terror tiež nezažiari kvôli slabej práci s postavami a celkovej neprehladnosti medzi nimi. Ako Horror Drama by to trošku fungovať mohlo, keby bola práca s flashbackmi aspoň trochu premyslená. Jediné, čo sa tvorcom podarilo zakomponovať slušne, je Supernatural Horror, ktorý funguje vďaka neopozeranej kultúrnej línii s domorodými obyvatelmi. Velmi ma tento seriál nepotešil a je smutné, že do toho tvorcovia neinvestovali viac. Ešte aj v interviews hovoria, že sú unavení a na ďalšej sérii už nechcú spolupracovať. No díky moc teda. Ale ak to má znamenať, že pán David Kajganich investoval svoju energiu namiesto tohto seriálu do Suspirie a Pet Sematary (oba remaky, takže sa chlapec musí hoodně snažiť, inak hororových fanúšikov nahnevá), tak mu bude tento projekt v mojom prípade odpustený. + herec z The Quiet Ones a Poltergeist + herec z The Woman in Black + herec z Underworld: Blood Wars + herec z Victor Frankenstein + herec z Fortitude ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Neznat výbornou předlohu, byl bych spokojenější. Její třeskutá mrazivost polární noci se kamsi vytratila a zejména čtyři poslední epizody, které se místo na ledových krách a v tíživé temnotě odehrávají na štěrku zalitém sluneční září, přičemž hrdinové příběhu si tu vykračují tak nalehko, že k úplné letní pohodě už chybí jen kytara a nějaký ten rozpálený gril (ale na steaky došlo, to zase jo). Od knihy se autoři seriálu odchýlili v mnohém a samotný závěr byl v tomto ohledu asi nejhorší - nemyslím si že bych byl kdovíjaký hnidopich, ale literární Crozzier a jeho lidští i nelidští protivníci se mi líbili mnohem více, jejich seriálové provedení to má u mne s odřenýma ušima za 4*. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

První polovina je skvělá - nejistota, napětí a nervy, co bude v dalším záběru. Bohužel v druhé polovině jde všechno úplně pryč a kvalita se hodně propadá. Stala se z toho slátanina bez špetky zajímavosti a tudíž dokoukání byla pouze povinnost, jak to asi dopadne. Je to velké zklamaní, ta první polovina byla totiž vážně skvělá. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, ukecané až hrůza, pár dobrých záběrů v druhé polovině seriálu tu je. Kniha jako vždy mnohem lepší , ale ani ta mě krom syrově popsané mrazivé atmosféry moc nenadchla, proto jsem měl obavy ze zfilmování, což se potvrdilo. Než se příběh trochu pohne, tak se musíme prokousat nudou , Na příběhu mě nejvíce vadí nadpřirozená bytost, asi aby to bylo zajímavější,děsivější. Tu si mohl Simmons odpustit a napsat věrohodné strasti vyčerpaných mužů na nevydařené výpravě. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Desítky námořníků, dvě lodi, jedno monstrum a nekonečná kostka ledu. Terror je pomalej a intenzivní, má fantastické herce a ještě lepší scénář, asi nejvíc pro něj ale pracuje atmosféra. Z drobných zádrhelů se stanou menší potíže, ty přerostou v poměrně vážné problémy, ze kterých se postupně a nutno dodat nevyhnutelně stává bezvýchodná situace, po které už přichází jen jedna věc. Teror. Je to intenzivní, mrazivý a poměrně dost depresivní. Situace se navíc několikrát zkomplikuje i způsoby, kterými byste to nečekali (a nikomu v životě nepřáli), takže těch deset epizod je nakonec docela boj byť jen ustát, natož si to nějak víc užít. Pokud je ale tahle beznaděj přesně to, po čem na obrazovce toužíte, pak nebudete zklamaní. Já nebyl, ale znova už si to fakt nikdy nedám. Škoda slabšího finále s pár divnými momenty, ani to mi ale celkový zážitek nezkazilo a těch 10/10 si to po právu zaslouží. Vedle Altered Carbon zatím nejlepší novinka tohohle roku. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Natáčanie na chorvátskom ostrove Pag trvalo od 3. apríla 2017 do 29. apríla 2017. Väčšina seriálu sa však natáčala v štúdiu v Budapešti. (Marceloo)
  • Produkce plánovala uměle vylepšit zvukovou scénu, aby byly simulovány skutečné arktické podmínky, nakonec však byla během natáčení taková zima, že to nebylo potřeba. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama