Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičká zdravotní sestra Marie Sahulová (A. Mihulová), „poslední panna na intru“, se rozhodne, že se stůj co stůj stane opravdovou ženou. Jenže má smůlu, vrátný ji přistihne s pacientem a ona musí za trest do zapadlé pohraniční vesničky. Její kolegyní se stane moudrá a zkušená žena, zvaná Babi (J. Jirásková), a ta dívku svérázným způsobem zasvěcuje do života a vede ji po stezkách jeho strastí i krás. Mariin příběh se vine množstvím pestrých epizod, je zalidněn rázovitými postavičkami, jejichž život je otevřený „sestřičkám“ vždy důvěrněji než jiným lidem… (Česká televize)

(více)

Diskuze

JaraCimrman

JaraCimrman (hodnocení, recenze)

Tak nějak jsem to pustil ze zvědavosti co z toho bude za kravinu. Nevěřil jsem tomu.  A po pár minutách ač nejsem zdravotník pusu dokořán a zíral jsem na ty nestydatý ženský, resp. nestydaté scény a Vetcheho co to tam zkouší s kytarou. Prostě překvapení. Možná chvílemi šokující. Od Jiřiny a těch seriózních herců, snad krom Růžičky, bych takovou divočinu nečekal. Přesto chválím. Divoce upřímný, lidsky živočišný, chvílemi možná pritazeny za vlasy a to doslova a na tvrdo, tak to ovšem dříve někde chodilo Spousta poezie a technických termínů mi nějak utekla. Takže to bude nutné zkouknout víckrát.  Nejslabší je to tendenční vykreslení charakterů těch znárodněných zemědělců, okradenych o majetek na kterým drely po generace. Dělat z okradenych a znásilněných kolektivizací , agresivní bezcitný i ke státním zdravotníkům bylo silně nefér. To bych scénáři vytknul jako hodně podpasove. Zahnat někoho do kouta a pak o tom natáčet film jak je agresivní. To je hnus.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Když koukám na hodnocení Sestřiček,nebude asi něco s tímto národem v pořádku ! Jak může mít takový Kouř o více než 10 % víc,to fakt nechápu !!!

iral

iral (hodnocení, recenze)

Jeden z mých nejoblíbenějších českých filmů. Něžný, s melancholickým nádechem...

grimmb

grimmb (hodnocení, recenze)

Tenhle film na mě působí vždycky stejně zvláštně příjemně. Snad to dělá kouzelná Jiřina Jirásková, snad tahle doba, která doktory brala jako nutné zlo.

Související novinky

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

01.11.2011

Po dlouhé, těžké nemoci zemřel dlouholetý člen činohry Národního divadla herec Bořivoj Navrátil. Kroměřížský rodák studoval na ekonomické škole v Jihlavě, následně na brněnské JAMU, kde absolvoval v… (více)

Reklama

Reklama