Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (206)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Teda, trošku jo. Poprvé až v roce 2017. Kachyňova prázdninová idyla přípravy na reparát z AJ, známá též jako Šukání v červenci, hezky ilustruje především to, jak moc se časy změnily. Dnes by se storka o trojúhelníku rebelantského studentem (18), učitelky (28) a jejího syna (9), včetně milostných scén, tak lehkou formou a v podstatě bezskrupulózně natočit nedala. Kulisy doučovacího soustředění poskytují krytí příběhu, který vypovídá o profesních pochybeních a různých patologiích v pokročilém stádiu. I bez explicitních milostných scén (nepočítaje jedno semi-side-boob Daniely Kolářové a ohmatávání koziček přes klasy rákosí) jde o slušné bakchanálie, které ostatně vrcholí scénou karnevalu, na němž by místo Jiřího Holého mohl stejně věrohodně křepčit lord lord Summerisle Christopher Lee. Atmosféru pohanství podtrhuje soundtrack Zdeňka Lišky, oscilující v rovnovážné poloze mezi Třiceti případy, Wicker Manem a Doupětem bílého červa. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zábavná letní komedii, kterou si v televizi nenechám ujít. Film má slušný scénář, nezvyklou estrádovitou hudbu, která ovšem s každou další reprízou začíná lézt trochu na nervy. Ale hlavní jsou skvělé herecké výkony Daniely Kolářové, Oldřicha Kaisera a Tomáše Holého. Dalším velkým plusem, který žádný jiný film nemá je to, že se zde podařilo zachytit to jedinečné kouzlo léta a měsíce července...voda, slunce, letní večery u ohně, třešně, průsery atd. :-) Škoda jen, že už se takovéto komedie netočí dnes. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ne zcela obvyklý v našich filmech těch let. Zajímavé trio herců, kterým to jde vcelku dobře. Ale převedení kamerou na plátno dopadlo nedobře. Příběh místy drhne, ztrácí tempo a nasazené kvality. Holý se mezi dospělými neztrácí a kombinace Kolářová Kaiser na mě osobně působila sice zpočátku přinejmenším zvláštně, ale je to skutečnost, která mě jako první přestala vadit. Spíše těžko chápu některé myšlenkové pochody tvůrců. Takže průměrný snímek. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantický komedie vážně nemusim. Navíc tady jsem chvílema měl dost vážný pochybnosti o tom, jestli chce Kaiser přebrousit svou učitelku angličtiny a nebo jejího syna. Jinak Kolářová se svou angličtinou připomínala Kryšota a jeho "jazyk mezi zuby a řekněte dz" ve filmu Četník v New Yorku. Tohle snad mohla aspoň trochu zachránit akorát Bára Štěpánová, kdyby ukázala kozy. Ale v tomto filmu je překvapivě neukázala... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama