Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (206)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě se naopak milostná zápletka mezi Danielou Kolářovou a Oldřichem Kaiserem (jinak též učitelka a student) zdála neobvyklá a - povedená. A Tomáš Holý jako třešnička na dortu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Setkání s filmem Setkání v červenci jsem příhodně zvolil na červenec, protože co naplat, letní lásky je nejlepší si vychutnat v létě. Možná i proto, že letní hřích Oldy Kaisera s Danuškou Kolářovou na mě vzpomínkou dých se mě tenhle film docela líbil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jen a pouze Daniela Kolářová má povoleno v českých filmech jezdit přímo na kraj pláže fiatem pětistovkou. Do toho klasik Tomáš Holý a tak trošku slabší poetický humor, který mi svojí ulítlostí a bláznivým závěrem trošku nesedl. Nicméně scéna, kde za divoženkami běží chlapy s hadrem přes pás a v rukou stovku buřtů, mi v hlavě chvíli zůstane. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi povedene setkani s Tomasem Holym - tentoktrat zahrane trochu na vaznejsi notu, ale nastesti o jeho prirozeny herecky projev nejsme nijak ochuzeni. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci sděluje civilním a zároveň snad až příliš bezstarostně letním způsobem, že žena hledá ve svém protějšku především otce svých dětí, otce milujícího, přirozeného a trochu bezstarostného. S takovou může i propadlík s mlékem na bradě přehrát v milostných hrách bohatého, seriózního, etablovaného a uznávaného muže v ideálním věku. Vševidoucí divák tak může na rozdíl od společnosti pochopit odchylku od nepsaných, ale všem známých představách o tom, co je správné a co ne. Přesněji řečeno, on vidí příběh milostného vzplanutí mezi učitelkou a žákem tak, že je v oněch nepsaných společenských konvencích právě tento vztah tím správným a úspěšným Edou ten špatný. Nikdy se tak neocitne v nebezpečí, že by se stal špatným soudcem a byl nucen něco přehodnocovat. Film vychází vstříc divákovi, aby si mohl dál vězet v té letní bezstarostnosti. Film tam zůstává s ním a činí se tím i mnohým jiným nevýrazným - pozornost na sebe strhává jen Tomáš Holý, jehož dětské herectví je velmi dobré. Či spíše sympaticky předvádivé - což trošku zlehčuje Kaiserově postavě i divákovi si jej zamilovat. Další krok vstříc... Ten film s námi chce až příliš dobře vycházet. Ale s takovou vlezlou hudbou? To přehnal... Well, you prefer love, but I prefer other movies of Kachyňa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantický komedie vážně nemusim. Navíc tady jsem chvílema měl dost vážný pochybnosti o tom, jestli chce Kaiser přebrousit svou učitelku angličtiny a nebo jejího syna. Jinak Kolářová se svou angličtinou připomínala Kryšota a jeho "jazyk mezi zuby a řekněte dz" ve filmu Četník v New Yorku. Tohle snad mohla aspoň trochu zachránit akorát Bára Štěpánová, kdyby ukázala kozy. Ale v tomto filmu je překvapivě neukázala... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Při Setkání v červenci mě napadlo, že malý Tomáš Holý by v dnešní době s úspěchem dokázal strčit do kapsy všechny ty rádoby vypucované dětské "hvězdičky." Jo, ten klučík uměl:) Krásný, příjemný, nenuceně vtipný příběh tak, jak to Karel Kachyňa umí. Oldřicha Kaisera jsem nikdy moc nemusela, ale jako černovlasý mladík mě okouzlil, a s Tomášem Holým vytvořili povedenou dvojku. Skvělá Daniela Kolářová jako profesorka, která se se svým studentem sblíží. A já jim pak jen přála, aby všichni tři zůstali spolu:) "Natrhali jsme je s jedním klukem." - "S Jakubem?" - "Já nevím, jak se jmenuje, my si říkáme vole.":) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Perfektní Kachyňa. Na svou dobu velice odvážné a fungující i dnes. Skvělé hlavní trio a fantasticky zlá Vlasta Fabiánová. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Student Jakub (Oldřich Kaiser) je na prázdninovém doučování na reparát z Angličtiny doučován učitelkou Klárou (Daniela Kolářová), která ho nechala rupnout. Jakub se rozhodne pro pomstu skrze Klářino syna Davida (Tomáš Holý). Ale nějak se mu to vymkne z rukou a Klára s Jakubem se do sebe zamilují. Krásný letní film ve kterém Oldřich Kaiser podal snad svůj životní výkon. Okoukané, přesto stále skvělé. 85%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kdesi som čítal, že ak by Oldřich Kaiser pôsobil v nejakej Mekke kinematografie, tak by bol svetoznámym hercom. Neviem, možno aj. Ale ak by sa film Stretnutie v júli stal nejakým, mne neznámym riadením osudu či náhody, klenotom svetovej kinematografie, tak Olda K. by sa veru svetom velebenou hviezdou nestal. Pretože s výnimkou živého a oduševneného výkonu Tomáša Holého, v úlohe nezbedného chlapca, všetci podávajú tak ochabnuté a unudené výkony, až sa tomu nechce veriť. Zrejme sa všetci na tom podivnom polohipisáckom doučovacom tábore angliny dopovali nejakou neveľmi kvalitnou trávou. Spôsobila skôr únavu a bad trip, ako očakávaný elán a životnú pohodu, sálajúcu z letných erotických dotykov mladosti a zrelosti. Alebo to všetko bolo prostým vyjadrením nechuti z normalizačných pomerov. No zase to bolo nakrútené tým príšerným normalizačným štýlom, že na nejakú rebéliu (ani utajenú, v náznakoch) to vôbec nevyzerá. Ďalším dokladom zvláštnosti filmu je napríklad oblievanie sa špinavou vodou z vedier s namočeným prádlom na pranie, ako súčasť erotickej predohry. Bŕŕŕ. To bolo odpudzujúcejšie, ako podaktoré zo scén z  "erotických" filmov Tinta Brassa. A že si učiteľka užila zo žiakom? No Bóže, to sa stalo snáď na každej škole. A v zopár prípadoch to viedlo aj celoživotnému partnerstvu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek se trošku snaží navodit atmosféru skvělé francouzské komedie Seznační prázdniny, jenže Karel Kachyňa komedie nikdy moc neuměl. Takže sledujeme kterak Kolářová s Kaiserem na sebe lijou kbelíky s vodou, hážou si vodou a občas padne dokonce i nějaká ta pusa. Tomášek bohužel v druhé polovině pomalu opouští plátno a snímek se pomalu propadá do těžkého průměru. Hudební složka jedním slovem vlezlá. 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film má své kouzlo, vtipné momenty se také najdou. Díky skvělému Holému se dá film částečně považovat za rodinný, i když tématika je špíše vážnější a pro dospěláky. 60% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Karel Kachyňa? Povinnost, Zdeněk Liška? Vždy velký plus. Tomáš Holý, Oldřich Kaiser a (ještě) mladá Daniela Kolářová? Není co řešit. Už jen proto, že nám tady Tomáš Holý zanechal opravdu málo filmů, je potřeba toho znát co nejvíce. Krásné letní prostředí s fenoménem anglického kurzu na konci normalizační doby a letní, možná nakonec životní, láska pro dva nepřátele. K tomu připočítám trochu odvážné a uvolněné téma, preciznost režiséra, výbornou hudbu Zdeňka Lišky a jsme rázem v nadprůměru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem vyvedená nadprůměrná komedie, která pobaví, ale není a nepatří do klasiky těchto podobných filmů. Něco mi na filmu vadilo, trošku příběh a nějaké scény. Oldřich Kaiser hrál dobře, ostatní herci ne všichni mě zaujali. Hodnotím přesto na dobrých 66% = *** ()

Reklama

Reklama