Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Einstein (Geoffrey Rush) se usazuje v Americe, ale nebezpečí za hranicemi stále ohrožuje jej i jeho bývalé kolegy. (National Geographic)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dostávame k atómovke, to trvalo. Okrem toho si náš starý sukničkár a novopečený Američan Einstein užíva s komunistkou "Tatianou", ale mimo sovietskych pohlavných chorôb si musí dávať bacha, aby ho nešpiclovala. Ku cti tejto slabšej epizódy slúži, že sa zároveň venuje aj výskumu nacistickej atómovky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Léta spojená se ztrátou iluzí ? Jistě ... každopádně ani Albert Einstein neměl příliš na výběr. Existovalo vůbec dobré rozhodnutí ? Byl vizionářem na poli fyziky ... mohl předvídat, že předvedení atomové zbraně v praxi se stane otázkou prestiže - a praktickou ukázkou síly a převahy ? ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Albert Einstein se usadil v Americe, ale nebezpečí v zahraničí je stále hrozbou jak pro něj, tak pro jeho bývalé kolegy. Na pořadu všedních dnů je atomová energie a devátá kapitola ze života Alberta Einsteina přináší ve zkratce to nejdůležitější, co se v rámci tohoto faktu dělo. Tajně služby mají informace o vůli Hitlera sestrojit atomovou bombu a tak je snaha tomu zabránit. Albert se k jaderné zbrani taktéž vyjadřuje, avšak nelichotivě. Tato kapitola je v rámci pojednávané doby hodně politická, ale na vědecký a soukromý život Alberta se nezapomíná. Příběh plně vyrovnaný a stále hodně dramatický. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen vzácně v poslední době narážím na seriály, které by měly vysokou úroveň a tu si držely od začátku do konce. A tímhle případem Genius rozhodně je a i tato epizoda to potvrzuje. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atomovka – schylovalo se k průseru. Lennard byl prostá Nacistická svině. A problémy Židů pokračovaly. Jak je možný, že Albert byl „v suchu“? Na který straně stál, z pohledu vůdce, Žid Haber? Chudáci Albertovy děti. Elsa svěřila chůvě fondy. Hezkou bustu Albertovi tvořili. Vyvrácení Heisenbergova principu povedené. Elsa došla konce. A o zradu by asi nešlo. Věda by násilí sloužit neměla. Vědec byl bez Elsy nejistý. Náckům se pokusy hatily skoro samy. Albert pomáhal výzkumnému ústavu obrany. Ta jeho nová holka byla špión? Proč nedošlo k vraždě při setkání v průchodu? Na lavičce v parku byl Dobrý? Bum! Einstein v časopise – Einstein v problémech. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama