Reklama

Reklama

Gieokeui bam

  • Jižní Korea 기억의 밤 (více)
Trailer

VOD (1)

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Co je tenhle film vlastně zač? Horor s tajemným pokojem, za jehož dveřmi se určitě děje něco nepěkného, nebo psychologické drama s podivně chovajícím se bratrem? A nebo... ? Rozuzlení, ke kterému tady došlo bylo naprosto šokující a nečekané. A věřím, že nebudu jediná, koho překvapí. Mám drobné výtky k tomu konci a začátek filmu mi nebyl moc příjemný, ale jako celek je to dobrý film s precizní zápletkou. 3,5* ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo super! Tušila jsem, o čem to má být, ale nakonec se z toho vyklubalo úplně něco jinýho a mnohem lepšího, než jsem čekala. Občas si říkám, kam Korejci na tyhle nápady chodí. Příběh je skvělý, stejně jako výkony obou hlavních mužských představitelů. Zvraty jsou parádně vymyšlený a vše se odkrývá postupně, že i když k pár rozuzlením dojde už během filmu, to úplné padne až v závěru. Vůbec to ale nesebralo filmu na tempu, bylo to napínavé až do konce, kde do sebe vše pěkně zapadne. Ale ten konec... No jo, Korea... Přeloženo. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Joo Korejci umí míchat žánry, ale stále zachovat kontinuitu filmu jako málokdo. Forgotten začíná jako klasický thriller, kdy víte že od začátku s vámi tvůrci nehrají poctivou hru. Pocit, že je něco špatně máte téměř po celý film. Začátek spíše psycho thriller s horrorovými prvky, načež se film někde před půlkou změní na kriminální drama a film končí jako atypicky pojaté revenge movie. Je obdivuhodné, že snímek ve výsledku drží pohromadě a jednotlivé dílky skládačky do sebe přesně pasují (to se moc často nestává). Herecky je to přesné, kamera krásná. Jediná má výtka ke snímku směřuje k tomu, že čas od času plot twisty nepřekvapí tak, jak by asi měli překvapit. Ale přesto hodně povedený Jihokorejský snímek, který za vidění určitě stojí. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kórejci opäť “pojedli” besné huby, aby dali dokopy originálny thriller, ktorý sa len ťažko môže s niečim zrovnávať. Ich nápaditosť opätovne dosiahla úroveň “za plot”, a mňa tak napáda, na čom tamtí ľudia “šliapu”, že dokážu vymyslieť niečo tak atypické. Jediné, čo ma však naozaj mrzí, je fakt, že samotná story je akosi príliš “prekombi”, čím sa rapídne vymyká stráviteľnej realite. Vďaka rozuzleniu sa možno pýta štvrtá, no zrejme bude lepšie zostať pri III. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Já naprosto chápu, pokud si někdo stěžuje na logiku, konstrukci příběhu, zvraty. Je to o tom přistoupit na pravidla filmu a mě ani tak samotná pointa nevadí a i zvraty bych akceptoval, mám však problém s logikou, která dostala pořádně na prdel v tom flashbacku v bytě. Když vás totiž pronásleduje mladej týpek s nožem v ruce a žadoní, aby jste neřvali a že chce odejít, přitom vám je v patách, přišlo mi to kurevsky komický a až debilní. Totálně to rozbilo, do té doby jinak kvalitně promíchaný thriller, říznutej akcí a hororovým, až Hitchckockovým feelingem. Já jsem totiž doufal, že po odhalení toho o co tam jde, to bude v závěru pojatý jinak a postavy se vůči sobě víc otevřou, ale zůstalo to pouze na povrchu. Chválím úplný konec filmu, kterej je klasicky Korejský, nekompromisní a bez happyendu. Akci tvoří jen pár pěších honiček, občas nějaká bouračka - opět, klasicky Korejské, takže adrenalin, pot a fyzično tryská na diváka, takže v tomhle si Korejci opět splnili standart. Herecké obsazení je kvalitní a nechybí ani solidní vývoj všech postav. Kdyby scénárista nezadupal k závěru logiku, tak bych byl emocionálně vyždímaný, takhle mi to v závěru přišlo nijaké. Musim ještě pochválit jednu lekačku z první čtvrt hodiny, ta mě fakt dostala. Takže jo, je to kvalitní řemeslo, ale na můj vkus v mnoha ohledech nedotažený. Chválim pointu, herecké výkony, ale nelíbil se mi průběh a rekonstrukce událostí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 11. března do 8. června 2017. (Emo-haunter)
  • Režisér se inspiroval příběhem, který mu vyprávěl jeho blízký přítel. Údajně jeho bratranec odešel na měsíc z domova a vrátil se jako někdo úplně jiný. Hang-joon Jang také čerpal inspiraci z francouzské lidové pohádky „Modrovous“. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama