Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Z celé série Detektivů od nejsvětější trojice asi nejslabší. Celkově moc přímočaré, způsob vyprávění, kdy v půlce najednou znáte vraha mi přišel jako by mě autoři o něco okradli. A ve srovnání s předchozími případy mi i ta atmosféra přišla jako dost tuctová. Ta jinakost, pro kterou jsem případy olomouckých detektivů obdivoval, se nějak vytratila. Navíc úplný závěr trochu nelogický a nedotažený ... Škoda, měl jsem tuhle sérii rád a čekal jsem ve finiši něco lepšího. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Start byl skvělý, hodně mě to zaujalo a čekal jsem jakým směrem se případ vyvíjet, ovšem postupně ztrácel na zajímavosti a závěr považuji za scénaristický teroristický útok na diváka. Legrační je, že pokud jde o pane Hřebejka je prakticky jedno jak to dopadně na ČT má zřejmě doživotní smlouvu, co by jiní dali alespoň za jednu šanci. Tohle mě prostě nepřestane srát. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Při porovnání ostatních sérií je nutné podotknout, že Živé terče jsou asi nejpovedenější částí celé pentalogie. Dialogy dávají smysl, celý případ je od počátku zajímavý. Marie Výrová jako by snad ani z typologicky podobných případů nevyšla. Znovu řeší pochybení předchůdců, zametání pod koberec, vyšší vlivy, úplatky apod. Všechny série jsou na tomhle vlastně alespoň zčásti postaveny. Možná to chtělo něco originálnějšího. Na druhé straně vidíme, kam vede v podstatě nepotrestaný zločin a arogance moci. Kdo je viník a kdo oběť? Živé terče oplývají i výbornou kamerou, scénářem, ale hlavně hudbou. Ta je opravdu výborná. Závěr patří mistrům a po některých částech, které byly skutečně příšerné je toto více než důstojné zakončení. Kdyby se takto výborně natočily i předchozí skoro by mi ukápla slza, že se nepokračuje. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně rozjetý seriál naprosto pohřbil příliš uspěchaný poslední díl, absence řádného vyvrcholení a uzavření všech příběhových linií. A scéna s doktorem na padáku tomu dala korunu. Z příběhů nejsvětější trojice jsem zatím viděl pouze Vodníka a tento zázrak a začínám podezřívat autora předlohy M. Sýkoru, že má snad něco proti dětem. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Další pokus mimo terč. Schématická forma příběhu o dnešní době kde vládnou peníze a klientelistický systém.Detektivové od Nejsvětější Trojice tentokrát řeší případy vražd které mají pozadí v minulosti. Silně kostrbatá konstrukce celého příběhu ve kterém chybí gradace děje a je pouze shlukem událostí.Snaha o vysvětlení divákovi kde vzal "lučíštník" velice obsáhlé a jistě pečlivě střežené informace o manipulaci vyšetřování z let minulých, která je klíčová pro další sled událostí, je naprosto nevysvětlená. To je velká škoda, poněvadž toto by dalo na mrazivý thriller .Místo toho máme sérii bez napětí která popisuje obecně známá fakta dnešní reality. Jako drama ploché, jako krimi nudné.Hřebejk by se měl skutečně více soustředit na to, co mu jde velice dobře.Nevěra ,podrazy a nejrůznější lehkoživky ,tady je pan režisér na svém písečku.Krimi určitě není můza která by ho políbila... ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama