Reklama

Reklama

Manželka a manžel

  • Itálie Moglie e marito (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vztah dlouholetých manželů, uznávaného neurochirurga Andrei a ambiciózní televizní moderátorky Sofie, se ocitne v krizi. Po nevydařeném experimentu se manželé probudí v těle toho druhého. Přinuceni prožívat každodenní život svého partnera mají možnost vidět svůj vztah z úplně jiné perspektivy. Pomůže jim tato neobyčejná situace zachránit manželství? (Mirius FD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Situace kdy dojde k výměně těl, nabízí scénáristům velký prostor, kde se dá pracovat jak s komičnem, tak s přesahem v podobě empatického procitnutí výměnou postižených osob. Někdy se to povede víc, jindy se tvůrci příliš utápí v patosu, nebo zbytečně moralizují a někdy se na ten přesah zapomene a celý film stojí jen na hercích. V případě Manželky a manžela to tvůrci s tím komičnem zase tak moc nepřehání, ale zase to vynahrazuje sympatický Favino a skvělá Smutniak, která si to evidentně užívala. Příběh nebyl nijak zvlášť originální, ale na druhou stranu jsem se ani nenudil a párkrát se zasmál. Je docela zvláštní, že si zatím filmaři s tak vděčným námětem neumí poradit na výbornou...resp. já zatím o takovém filmu nevím. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Nehloupých dobře natočených komedií je pomálu. Pravda, pro českého diváka mohlo být zvoleno vhodnější jméno hlavního hrdiny než Andrea, ale stejně jsem moc rád za tento svěží italský snímek, který je natočený s ambicemi minimálně evropského ne-li světového rozměru. A kvalita za ambicemi nepokulhává. Film stojí a padá na výkonech ústřední dvojice a ty jsou, no, možná ne dokonalé, ale rozhodně velice dobré a milé a živé. Scénář mohl lépe podchytit třeba zakončení aférky s chůvou, neurologové se při něm asi válejí smíchy, feministky střídavě pálí podprsenky nebo na protest menstruují bez tampónu a intelektuálové se nad jeho povrchností přežehnávají znameními jin a jang, ale pro běžné nehloubavé a nehnidopišné smrtelníky, kteří se chtějí bavit, je povedený. Stejně jako celý film. ****** Viděno 12/2017 na Festivalu italského filmu v brněnské Lucerně. ()

Reklama

Tawni 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, že tolikrát omílané téma (výměna těl mezi dvěma lidmi, kteří se neustále hádají) nemůže být dobře a originálně zpracované. A italské produkci se to přece povedlo. Komedie je svižná a hlavně opravdu vtipná (což bohužel už dávno není u komedií zvykem). Po dlouhé době jsem se u komedie upřímně od srdce zasmála. Stejně jako minulý rok ve filmu Perfetti Sconosciuti, i tentokrát Kasia Smutniak ukázala, že opravdu má co nabídnout. Stejně tak Pierfrancesco Favino. Jejich herecké výkony byly perfektní. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, ale prostě to není úplně ono. Oba herci hrajou naprosto úžasně a v tomto směru je to skvělá podívaná, i téma je v obecnosti dobré. Nicméně, pomineme-li nepovedenou hudbu, nedostatky filmu spatřuji v jisté žánrové rozkročenosti, resp. neukotvenosti. Suprová komedie, často se hodně zasmějete, ale je to na komedii příliš vážné... Přesto právě v tomto je film nejsilnější (možná škoda, že většina super okamžiků už je v traileru). Na drama i psychologický film je to příliš odlehčené... Je tam i romantika, ale často nedotažená... Film se konečně místy snaží i o sci-fi. Škoda je i některých rychlých nebo jen naznačených scén, které si divák musí domýšlet, pokud jejich smysl neunikne zcela. Více se soustředit na nějaký žánr (zřejmě komedii) a zapracovat na hudbě, mohlo to být mnohem lepší. Ale i tak, nadprůměrná komedie! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie z Itálie s perfektnímí herci a svěžím nápadem! Úspěšný chirurg a televizní moderátorka zažívají manželskou krizi a řítí se k rozvodu, ale při nepovedeném experimentu se každý probouzí v těle toho druhého a nejen, že naleznou k sobě opět cestu, ale vzniká i řada komických situací, především Kasia Smutniak zahrála chlapa dokonale. Bavil jsem se, po delší době fajn komedie.Příběh****, Akce>Ne, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 8/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Kolem času 1:34:30,  v posledním televizním pořadu, je vidět, že když Sofia (Kasia Smutniak) sedí, má zapnuté oba knoflíky saka, když vstává, má jeden rozepnutý, a když sedí, má opět oba zapnuté. Přitom si je nerozepíná ani nezapíná. (johnny01)

Související novinky

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Reklama

Reklama