Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V operační den jednotka musí ošetřit více zraněných, než je schopna zvládnout. Doktorům musí vypomáhat i psychiatr Dr. Freedmann. Ten se nakonec stará i o Hawkeyeho, který sice zachránil masáží srdce pacienta, ale ten stejně za několik hodin na jiné zranění zemřel. (TV Nova)

Recenze (5)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý nápad, natočit jeden díl pouze v prostředí operačního sálu. Díl se zdá být téměř bez zápletky, nebo se zdají být docela banální. Ony ale tak banální nejsou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dochází nám rukavice, roušky a hedvábí. Jediné, čeho je dost, jsou ranění." Při Operačním dnu se transplantuje americký sen, vysvětluje se důvod Frankova práskačství, nechává se psychiatr operovat a taky se pacientovi odebírá jeho jediná ledvina. Jestli je však něco zábavné, tak je to vojákův dopis domů: "Jsi jediná, kterou jsem kdy miloval, zlato. Ta dívka v Tokiu vůbec nic neznamenala. Bylo to jen tak. Totéž platí o té v Okinawě a těch dvou v Honolulu ..." ()

Reklama

Zajímavosti (7)

  • Když dojde chirurgické hedvábí k šití, Margaret (Loretta Swit) si stěžuje, že musí používat běžnou šicí nit. Henry (McLean Stevenson) se ptá, jestli chce raději použít kancelářskou sešívačku. Stalo se běžnou praxí používat sponky k uzavření kůže po operaci, když chybělo chirurgické hedvábí. (sator)
  • Trapper (Wayne Rogers) zabrání Frankovi (Larry Linville) odstranit pacientovu ledvinu a zachrání vojákovi život, protože ten má jen jednu. Ale muž s jednou ledvinou by byl prohlášen za 4F – jako osoba nezpůsobilá pro vojenskou službu. (sator)
  • Psychiatr Freedman (Allan Arbus) je vyzván, aby se umyl a pomohl s operacemi, on se však brání. Studium psychiatrie se studuje stejně jako standardní lékařské. Psychiatrem se lékař stává až po dokončení studia praxí a složením předepsané atestace. (sator)

Reklama

Reklama