Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4 (1975) (série)


Kam kráčíte, kapitáne Chandlere? (S04E10)

(epizoda)
  • USA Quo Vadis, Captain Chandler

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent plukovník Flagg a psychiatr Sidney Freedman spolu bojují o zraněného vojáka, který je přesvědčen, že je Ježíš Kristus. (TV Nova)

Recenze (4)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není nad Flagga a Freedmana. Oba baví každý zvlášť, a dohromady o to víc. Navíc je celá epizoda protkána skvělými hláškami. "Pracujete dobře." A korunu tomu nasadil závěrečný Mojžíš, Prófa, Šmudla.... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plukovník Flag je tu proto aby nás ochránil před demokracií... Musím odstranit černou ovcí se stáda může to být nakažlivé, jeden se rozmyslií že nebude bojovat, dostane se to dál a nakonec co si myslíte že nastane? Mír ? Doktor Freedman je dobrý doktor? Přemluvil by Oidipa aby odešel z domova...🙃 Je pravda že Bůh vyslyší všechny modlitby? Ano, ale někdy je odpověď Ne.. ()

Zajímavosti (4)

  • Až do této epizody neměl Radar (Gary Burghoff) křestní jméno. Herec požádal scenáristy, aby mu dali křestní jméno. Je to poprvé, co prozradil, že jeho křestní jméno je Walter. (sator)
  • Flagg (Edward Winter) říká doktoru Freedmanovi (Allan Arbus), že ví, že nepodepsal „Přísahu věrnosti“. Přísaha věrnosti Spojených států je oficiální přísahou věrnosti, kterou musí složit a podepsat každý přistěhovalec, který si přeje stát se občanem Spojených států. Oath of Allegiance byla sepsána v roce 1892 a později novelizována. Požadavek složit Přísahu věrnosti Spojených států a přihlásit se k ní se upouští od dětí mladších 14 let v době naturalizace. Požadavek může být rovněž prominut pro jakoukoli osobu, která není schopna porozumět uvedené přísaze nebo není schopna sdělit její porozumění z důvodu fyzického postižení nebo mentálního postižení. (sator)
  • Název epizody vychází ze staré křesťanské legendy. Svatý Petr je v době Neronova pronásledování křesťanů přesvědčen svými stoupenci, aby odešel z Říma do bezpečí. Cestou potkává Ježíše Krista, který kráčí do města, a Petr se ho překvapeně ptá: „Quo vadis, Domine?“ („Kam kráčíš, Pane?“). „Když ty opouštíš můj lid, jdu do Říma, aby mě ukřižovali podruhé,“ odpovídá mu Ježíš. Poté se Petr obrací nazpět a později umírá na kříži stejně jako jeho Pán. (sator)

Reklama

Reklama