Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (215)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor to sice není, ale i tak je to hit jako kráva. Langoš je naprosto geniální, postavy jsou zajímavé, Kolečkův rukopis se nezapře ani ve scénáři, ani v jednotlivých postavách, skvělí herci, zajímavé postavy, zajímavě gradující i směřující děj a po slabším rozjezdu opravdu nastupuje jedna z nejlepších českých komedií poslední doby, která je určená naprosto každému, tedy i takovým lidem, kteří se o hokej absolutně nezajímají (jako jsem třeba já). Po první sérii velmi sympatických 80%, jen je škoda, že druhá řada bude patrně něco docela jiného. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V Havířově jsem trávil část svého dětství u babičky. Do Labužníka jsem chodil na ovocný koktejl, do Budoucnosti na jezdící schody, na plac, kde teď mají "něco jako orloj" pod Lenina. Možná i proto mě první série bavila více, než by bylo objektivní. Langoš je bez debat, prostě když sedne role, tak je to tam, hodně mě bavila Vágnerová, ta holka je prostě skvělá. Problém trochu je, že podle mě se námět a potenciál vystřílel v první sérii a ta druhá, kromě pár světlých okamžiků (Vágnerová, manažerka Slávie, kadeřník, poslední díl) nemá moc co nabídnout a čím zaujmout. Druhá série je sotva průměrná. První lajna: (****), druhá lajna: (2,5*). ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad měl až překvapivý úspěch, tak proč nezkusit něco podobného i v hokejovém prostředí... Motivace tvůrců byla zcela jasná. Lajna ale není špatný seriál, dokáže pobavit a především Jiří Langmajer to hraje naprosto skvěle. Je vidět, že je ještě o pár levelů výše než Jakub Štáfek. Hlavní rozdíl oproti Vyšehradu je ovšem to, že Lajna dokáže gradovat a zdála se mi díl od dílu lepší. Na rozdíl právě od Vyšehradu, který se druhou polovinu utápěl ve vulgaritách a trapnosti. Čtyři hvězdy, nicméně do druhé série se už raději pouštět nebudu, aby si nekazil současné nadšení. (komentář upraven po celé první sérii) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lajna trpí stejným syndromem jako její starší bratříček Vyšehrad. Po nabitém pilotu, který ze seriálu udělá hit internetu, je plný hlášek a zábavných scének, nastává úpadek a tvůrcům rychle dochází nápady, které by ho zase oživily. Lajna je přeci jen menším slepencem než Vyšehrad a nějaký vývoj postav se tady naštěstí uskuteční. K záchvatům smíchu zase dochází spíše při sledování dementa Laviho než trenéra Hrouzka. Lavický má to nejhorší z černých ovcí českého fotbalu jako Fenin, Limberský, Kulič a Pacanda. Přispěli mu i bezmozci Vácha a Bednář, kteří si tam dokonce zahráli. Tady je však hlavní postava napsaná podle jediného muže. Olympijský vítěz a úspěšný trenér Vladimír Růžička se po letech stal spíše svojí karikaturou (přítelkyně kurva, braní úplatků, tlačenka pro synátora) a teď i předobrazem pro buranského trenéra Hrouzka. Druhá série je už dost křečovitá. S1: 60% S2: 50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa oveľa lepšie ako Vyšehrad. Už prvá časť to rozbalí, tam to ide vtip za vtipom, fakt sa človek mnohokrát zasmeje. Celé to je postavené hlavne na kvalitných mužských rolách (okrem jeho syna), Langmajer to ťahá suverénnym spôsobom. Ženské roly sú skôr postavené na ľahkých ženách, to nejeden pánsky divák ocení. Je to prehnaná paródia na "inteligenciu" hokejistov a ľudí z ich okolia s veľkou dávkou humoru. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Když trenér Hrouzek (Jiří Langmajer) veze syna do Havířova, tak zazní v rádiu jméno Vladimír Hrouzek, přitom se jmenuje Luboš. (keltos31)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama