Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 9 (1980) (série)


Betonové přátelství (S09E03)

(epizoda)
  • USA Cementing Relationships

Obsahy(1)

Už několik pacientů se těsně po operaci infikovalo. Důvodem je nehygienická dřevěná podlaha v operačním stanu. Lékaři tak dlouho žádají o betonový povrch, až se rozhodnou jej vybudovat sami. Díky Klingerovi se podaří sehnat cement, jako organizátor však Klinger udělá drobnou chybičku, díky které se namísto betonu na podlaze objeví cementová kaše. Nakonec se však vše zvládne, včetně Margaretina problému se zamilovaným italským poručíkem. Ruku k dílu je donucen přiložit i Charles. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda z deviatej série amerického komediálneho televízneho seriálu "M.A.S.H.“ sa volá "Cementing Relationships" (Betónové priateľstvo). V armádnej mobilnej nemocnici M.A.S.H. 4077 sa vyskytol závažný problém. Podlaha operačnej sály je zostavená z drevenných dosiek. Tie sa nedajú dostatočne sterilizovať a tým pádom je mnoho pacientov infikovaných. To veľmi komplikuje ich pooperačnú rekonvalescenciu. Je nevyhnutné, aby sa podlaha vyliala kvalitným betónom. Všetko to bude závisieť na táborovom zásobovačovi a úradníkovi seržanotovi Maxwellovi Q. Klingerovi. Do vrchnej sestry major Margaret J. Houlihanovej sa zbáznivo zamiluje taliansky vojak. **** ()

Zajímavosti (3)

  • Hawkeye (Alan Alda) říká, že Klingerův (Jamie Farr) magický elixír je jeden díl cementu, čtyři díly písku a šest dílů štěrku. Klinger je rozrušený a opravuje ho v tom, že správně má být tři části štěrku. Správnou směsí je ale jeden díl cementu, dva díly písku a tři díly štěrku. Pro vazbu na tvrdý beton je důležité množství vody, aby mohla začít chemická reakce v cementu. (sator)
  • Klinger (Jamie Farr), který se ujímá vedení výstavby nové podlahy, si na helmu napsal velké „F“, což značí Foreman – předák. (sator)
  • Na paži uniformy italského vojáka De Simone (Joel Brooks) je špatně italská vlajka, jejíž pruhy by měly být svislé. Místo toho měl maďarskou vlajku s vodorovnými pruhy. (sator)

Reklama

Reklama