Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého příhraničního města Dobrowicze přijíždí Pavel Zawadzki, který nastupuje jako profesor polštiny na místním gymnáziu. Jeho příchod je však poznamenán tragédií, která zasáhne celé město. Studentka lycea je nalezena v lese mrtvá. Spekuluje se o sebevraždě i vraždě, rozbíhá se vyšetřování... Pavel opustil místo ve Varšavě a vrátil se do Dobrowicz, kam občas jezdíval k tetě na prázdniny. Teď se u ní ubytoval. Velmi ostře vnímá atmosféru města, kde každý ví o každém všechno, mnozí jsou druhým za cosi zavázaní, a všichni si všechno pamatují. Ani střední škola se nevyhne ostrým střetům různých osobností a zájmů, drobného dealování, arogance dětí místní honorace a uprostřed všeho tragická smrt dívky a Pavlův smutek. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

80% (1 díl) 70% (2 díl) 60% (3 díl) 60% (4 díl) 60% (5 díl) 50% (6 díl) je to hrozně zdlouhavé a natahovane. 50% (7 díl) hrozně se to taaaahne, už se to fakt nedá vydržet... 40% (8 díl) ...už aby byl konec, mnoho postav,...ještě zbyvaji 2 díly... 30% (9 díl) Překvapení se nekoná, tedy alespoň u mě nikoliv (hodnocení csfd 91% k datu 26. 3. 2020). Snaha o napětí či zajímavost už jde úplně mimo. To jako vážně tuto synopsi, ktera by byla maximálně pro Fletcherovou či Poirota pro TV film do 120 minut se tu natahuje na neuveritelnych 550 minut?!? I když ještě (9 díl) není znám pachatel, jsem po těch hodinach sledování tak urvanej a otrávenej, že je mi naprosto fuk, kdo tu holku zamordoval a jaký měl motiv. 20% (10 díl) Vzhledem k předešlému dílům nemá ani tento valný význam.... už nejsem asi moc objektivní, ale jediné co na 10 dílu vidím je to, že už je konec této mizerné série. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

První díl mne velmi překvapil. Je to zase z jiné stránky, než naše, či skandinávské detektivky. Sympaticky obsazený učitel, kinderhajzli ve škole a jedna vražda, co se ji snaží řešit tak trochu dementní policie. Super rozjezd. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl krimi-thrilleru ( jednoho z nejúspěšnějších současných seriálů v Polsku ) začíná nálezem mladé mrtvé studentky střední školy, na kterou právě nastupuje jako učitel polštiny Maciej Sturh, kterého si pamatuji ze slovenského Rudého kapitána, a který se začne montovat do vyšetřování na malém prohnilém městečku. Dobrý rozjezd. ()

Reklama

Reklama