Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (261)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nechci být vůči této pohádce až tak tvrdý. Moc se mi líbila princezna v podání slečny Pfauserové. A když pominu tahouna pan Polívku st. a celkem sympatického A. Bilíka, k tomu fakt hezkou Š. Vaculíkovou, končím s klady..... ano, nápad sic neoriginální, ale pohodový. Moc hezká myšlenka "temného" lesa vs. doslova přezhýčkaná království. Ale sakra!! Nová pohádka, nové tváře, ale stejně se nechal semlít trendem nechutného pitvoření a až dětinského přehrávání postav na všech sférách. Čertovi v podání paní Blanarovičové v Princezně ze mlejna to sedělo. Byla famózní, ale že tím určí trend a že si budou nadcházející tvůrci myslet, že bez toho už nová pohádka natočit nejde, to mě nenapadlo... a je to k pláči. Co předvádí V. Polívka v tomto filmu je přesně to, co předvádějí české pohádky až na pár výjimek posledních 20 let, a to je bez prominutí humus. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Opět předlouhá nuda plná neoriginality a klišé, která podle toho co jsem kolem sebe zaznamenal, nebrala ani děti a ti jsou předpokládám cílovou skupinou téhle ubohé snahy o další klasickou českou pohádku. Pokud autoři čekali, že postačí vyšoupnout do lesů pár chaoticky se pohybujících strašidel, podle nich v přelomových, nákladných a originálních maskách, tak by jim měl asi někdo vysvětlit, že by to chtělo i krapet děje a zápletky. Navíc, jak už v komentech zaznělo, tak i mne to trošku přišlo jako obšlehnutej avatar a hromada jiných, ne zase tak originálních bubáků. Dějově jde o něco, již v různých obměnách stokrát natočené, dobro a zlo se zde často prolíná a sympatie jsem neměl vůbec k nikomu. Pokud nakonec s kina odchází i naštvaný prcek s hláškou "To byla ale blbost" tak asi dál není nic moc dodávat. Hůl už mám na třikrát přelomenou :-( ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mělo to pár překvapivě světlých chvilek a taky pár až k pozastavení se pitomých. Největší problém tak asi byla inspirace profláklejšími fantasy filmy a jejich předlohami, protože jako samotná pohádka by to nebylo vůbec špatné, ale ty potřeby jakýchsi elfích divoženek/amazonek, skřetů, elfů, do toho klasický hejkal a k tomu ne úplně klasický troll, víla, nějaký další skřet, jejich divné nadabování (příliš postsynchronně nesednoucí) to bohužel prostě kazili. Celkově to pak vypadalo na ne špatný projekt, který dojel na svou přílišnou zamýšlenou pompéznost, jež byla ubita klasicky česky filmovou malostí a, byť ne asi na české poměry, ale malým rozpočtem. Uznávám, že možná bylo fajn, že se k filmu dostalo v rolích nějakých pidižvíků, divoženek, měšťanů a služek a vůbec všeho toho okolo plno lidí, kteří jsou třeba ještě na filmových školách nebo se u filmu vyskytují nepříliš. Je to takový mišmaš, ale když si vzpomenu na mnohé další moderní pokusy o jakési pohádky, tak tohle vlastně vůbec nebylo zas tak špatné. Teď tedy jen, jestli je to vlastně pochvala nebo povzdechnutí. ~~~ 2,5* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Aneb jak české pohádky šly definitivně do p*dele. Otřesná vymývárna mozků, kterou bych svým dětem nepustila ani omylem, fakt hnus. Postavy, které se chovají jako bez mozku už od první setiny sekundy, prostě není možné mít rád/a. Ačkoli na Tři bratry to nemá, tady si aspoň dali práci s efekty a kostýmy. 2/10 ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

"Řachanda" alias Řetarda, resp. ešte raz alias kombinácia Avataru a Pachu krve týmto krvilačným tvorcom vôbec nevyšla. Avšak, čo je na druhej strane možno trochu potešiteľné, je to, že treba brať toto tvrdenie tak na 100 % lebo vychádza iba z osvojenia si záverov prameniacich z deja o trvaní cca presne štrnásť sekúnd bezo zvyšku. Takže negarantujem, že v prípade väčšieho priestoru, by nestúpol jeho percentil na 110. Ktovie čo by bolo, keby nebolo, prípadne by nebolo, keby bolo nebývalo bolo. A keďže tu sa nikto na podmieňovací spôsob nehrá, tak neostáva nič iné, ako Vám jednoznačne záležať dobrú chuť. A na záver si dovolím povedať, že som ani jedno dielko zo všetkých troch menovaných nevidel v celej jeho kráse, a to je dobre a tak to má byť. Ty môj chobôtik ... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)
  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama