Reklama

Reklama

Za hranou možností

  • Rusko Za granyu realnosti (více)

Současná Moskva. Talentovaný hazardní hráč se spojí s lidmi s mimořádnými schopnostmi, aby si v kasinu zajistil velkou výhru. Při hře se však ocitne tváří v tvář mnohem silnějšímu tajemnému soupeři a uvízne na mrtvém bodě, přičemž ohrozí nejen sám sebe, ale i svůj tým, který si časem zamiloval. Aby své přátele a svou dívku zachránil, musí hrdina překonat sám sebe. (Filmbox)

(více)

Recenze (35)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela škoda. Samotný nápad není špatný (i vstupování do světa našeho nejen podvědomí, ale současně i kolektivního vědomí), triky nejsou k zahození, a je příjemné zas po delší době někde hrát Banderase, ale k čemu to všechno, když jde o zbytečně dlouhou historku (stopáž není 90, jak je zde uvedeno, ale 110 minut) a celé téma je zneužito jen ke dvěma, vlastně třem návštěvám kasina a ukradení jednoho obrazu. Jinka by mě zajímalo, jak by skutečně dal někdo dohromady podobný "oddíl", co by ty lidi fakt motivovalo s takovým lůzrem jít do holportu (zvlášť když taxikář má mít dceru, kterou uvidíme za celou dobu jen jednou na fotce). Motivace postav jsou tady obecně na bodu nula, a tím se ztrácí i jakákoliv uvěřitelnost vnitřního příběhu, kdy se může stát cokoliv a celé kolektivní podvědomí (a tím pádem ony zmíněné lidské motivace) se dá ohýbat jen podle potřeb autorů. Jo a vzhledem ke zdejším komentářům bych chtěl upozornit na fakt, že Počátek je o vstupech do snů (na několika úrovních), ne do kolektivního podvědomí lidstva. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Za hranou režisérových možností. 1) Ruská odpověď na Dannyho parťáky začala parádně, ale pak se zhoupla do nudy. Mix gangsterky a esoteriky mě moc nepřesvědčil. Od půlky filmy počet a rozsah logických lapsů narůstá, děj se stává nepredikovatelný a chvílemi až nesmyslný. A ještě ta love story! Prostě ruský pejsek s ruskou kočičkou upekli ruský dort._____ 2) Nic na věci nemění, že hlavním pekařem je 29letý pohledný Alexandr Boguslavskij, který svůj scenáristický a režijní filmový debut pojal velkoryse. A vskutku vizuál je pěkný. Ale jinak...no snad se rejža poučí pro příště._____ 3) 30letý Srb Miloš Bikovič (profesionální zloděj Majki) od roku 2015 slaví značné úspěchy i v ruské kinematografii. Zajímavý rozhovor: zde._____ 4) Dále mě zaujali 29letý přitažlivý Aristarch Viktorovič Veněs (bohatý synáček telekinetik Erik), 38letý Jurij Čursin (hypnotizér Kevin z léčebny) a Maksim Al-Names s knírkem (šejk, protihráč v kasinu). ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografie se již několik let snaží nezůstávat pozadu za současnými úspěšnými filmovými náměty a produkuje snímky, které by jsme v Hollywoodu hledali marně. Ne že by tvůrci vymýšleli něco nového, to v žádném případě, ale kombinují do sebe motivy a žánry, které byť na první pohled vypadají divně, kupodivu ve své podstatě fungují. I když vocaď pocaď. A týká se to i tohoto skutečně výjimečného snímku. Svým způsobem se tu kombinuje něco jako 'Avengers'  se snímkem 'Dannyho parťáci'. Mladý hráčský podvodník dává dohromady tým lidí s nadpřirozenými schopnostmi, aby za jejich pomocí vítězil v Kasínu. A jak kdysi zpíval Jan Werich: 'Ten dělá to a ten zas tohle, a dohromady udělají moc...' se i v tomto případě všichni vzájemně doplňují a i přes počáteční problémy vlastní koncentrace se úspěch postupně dostaví. Ale netrvá dlouho a mají před sebou setsakramentsky silnějšího mystického soupeře. Ano, je to ruské, takže se mnohému jistojistě na tváři projeví kyselý úšklebek, ale pozor, objevuje se tu i Antonio Banderas. To samozřejmě kvalitu nezvyšuje, ale za pozornost tento fakt stojí. Jak bylo řečeno, snímek se opírá o Hollywoodské filmové vzory a snaží se jim být v patách. Jenomže i tady, stejně jako u podobných snímků, je hodně výrazná roztříštěnost děje ve snáze se divákovi co nejvíce zavděčit. Krapet tomu chybí i větší plynulost, a to nejen v patřičném uchopení charakterů postav. Zvraty nijak originální nejsou, takže tady není co by překvapilo. Diskutabilní je hlavně konec, který může k nepochopení zajít nejvíce. Tady tvůrci vsadili na obrazovou magičnost ve spojení s filozofickou stránkou věcí. Bohužel, v takovémto superhrdinském snímku zoufale padá do ztracena. Tím tady zmatečnost nabývá na síle, což je svým způsobem škoda. Po výpravné stránce je však snímek skvělý. Prostředí je přirozeně východní a co se týče CGI efektů, ani ruští tvůrci se nemají za co stydět. Snímek v jistém smyslu má potenciál diváky oslovit, jen kdyby kromě sloučení známých námětů a dějových šablon přeci jen v jádru bylo něco originálnějšího. Za zhlédnutí tedy snímek stojí, ale v paměti nijak zvlášť neutkví. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Za vizuál a prvých pár minút dávam dve hviezdy, lebo to nemalo ďaleko od ľahkej napodobeniny Danyho parťákov. Ale čo prišlo potom, tak to bola iná hrôza. Som fanúšik komixových filmov, takže hrdinov žeriem, rovnako seriálové komixy aj nekomixy, ale týchto hrdinov a ich schopnosti, pri ktorých šlo hlavne o vizuál a význam šiel do hája, tak to bolo teda na mňa moc. Nemôžem dať odpad, aj keď pocitovo by som ho dal, lebo to spracovanie bolo fakt na pozerateľnej úrovni, ale to je asi tak všetko. A tá angličtina... no ty vole... :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco Dannyho parťáků, trochu Počátku a zahlédl jsem tam i Všemocného, ale nakonec to nebylo splácané úplně špatně. Chyba přišla ve chvíli, kdy se tam Rusové snažili nacpat vlastní invenci. Ta sloužila akorát ke zmatení diváka, ale zase jí tam nebylo tolik, aby to nedávalo žádný smysl. Má to celkem solidní tempo, herci, byť jim ta angličtina moc nešla, mě nijak nevadili a sem tam film může blýsknout pěkným vizuálem. Nijak převratná, ale fajn odlehčená a neurážejcí jednohubka. 65% ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama