Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tromeo a Julie je až nečekaně funkční a promyšlenou interpretací nehynoucího příběhu dvou zahynulých milenců. Jistě, z překrásné Verony se děj přesunul na zaflusaný Manhattan, znesvářené rody nejsou v žádném případě vznešené, spíše prohnilé, vyšinuté a zvrácené a té krve, co znovu beznadějně smáčí krev dříve prolitou, je tentokráte trochu více. Ale to jsou jen prostředky adaptace, které umožňují, aby příběh ožil novou energií a promluvil k divákům, které by kostýmní recitace veršovánek odrazovaly. Právě ve zdejším karnevalovém reji tromáckých bizarních naturščiků, bláznivých úchyláren, pukajících hlav, hysterického pitvoření a fekálního humoru o to více vynikne křehkost i síla osudové lásky. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (29)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukaných celkem dost TROMA filmů a tohle bych řadil někám doprostřed. Akce je tu dost, gore taky i té nahoty a nezbytných tělních tekutin jakbysmet. Celkově ale vtípky sklouzávají spíš k trapnostmi. No viděl jsem i několik slabších tromáckých výtvorů. K zápletce se netřeba vyjadřovat, je jasná z názvu filmu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli by se Shakespeare smál, jak je v úplném závěru filmu, ale překvapen by byl myslím maximálně :). Lloyd Kaufman si Williamovu klasiku přetvořil k obrazu svému, čili k obrazu Tromáckému. Tím je řečeno vše. Snad jen dodám, že celým příběhem, který je rozdělen do pěti aktů, provází legendární Lemmy Kilmister. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Filmy studia Troma jsou přímo vzornými reprezentanty kategorie "trashových komedií". Nic pro příznivce decentního nebo nedejbože snad dokonce intelektuálního humoru. Lloyd Kaufman se moc nemaže s tím, jestli herci umí hrát nebo jestli některé scénky jsou daleko za hranicí běžného vkusu... Pro spoustu lidí je ale totální "politická nekorektnost" těchto filmů právě tím nejlepším doporučením. Tromeo a Juliet patří mezi "tromáckými" filmy k těm zábavnějším. Už jenom výběr recitujícího vypravěče (zpěvák Lemmy z Motorhead) je geniální, následuje pak "tradiční" znásilnění Shakespeara plné úchylů, utrhaných končetin a tělních tekutin všeho druhu. Prostě romantika made in Troma. ()

skleboun odpad!

všechny recenze uživatele

tenhle film vážně není pro mě a nebýt toho, že jsem k němu překládala titulky, tak se na něj asi fakt nepodívám...svět, ve kterém prostě nikdo nemůže být normální, každý má nějakou svou úchylku (ne-li víc) a končetiny, krev a jiné tělesné tekutiny stříkají všude kolem, s občasným odběhnutím k sexuálním záběrům. Mezi herci není nikdo, kdo by opravdu uměl hrát, navíc zavadit tam o někoho, na koho by se dalo bez znechucení dívat, je docela umění... ale asi je někdo, kdo se na to rád podívá, nevím. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu se nedají hvězdičkovat. Má naprosto hluchá místa, je divně sestřihaný, divně zahraný (Tromeo je navíc naprosto slizký, což mi v kontrastu se sympatickou Julií dost vadilo - a to i u takovéhoto exploatačního snímku). Ale jsou tu scény, které opravdu stojí zato. A místy jsem se královsky bavil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Reklama

Reklama