Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu přidám nějaké body navíc za snahu vytvořit poctivou napodobeninu nedostižného Heatu. Člověk si samozřejmě řekne že Schreiber není DeNiro a Butler není Pacino, ale ruku na srdce koho podobné filmy o gansterech, kteří se snaží dostat policajtům na kobylku nebaví. Smekám před režisérskou prvotinou Gudegasta. Délka je sice vražedná, ale Butlet nehrál možná 5 let v ničem lepším. Některé scény parádní a akční stránka hodně povedená. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No už bylo na čase, abych se na tenhle film podíval a jo těšil sem na něj. A začnu pozitivně, na celém filmu mně nejvíc bavil Gerard Butler, který zde hraje ukázkového zmrda a celá jeho linka, je o tom že je to hajzl, který se za celou dobu nepokusí o nápravu. A když film vytáhl jeho rodinu, tak sem si říkal že se to odehraje tím klasickým klišoidním stylem a to byl omyl, žádná duha, žádná šťastná rodina, jen bolest a vztek na sebe. No a pak je tady ten problém, kdy profesionální, vycvyčení a sehraní zloději, se projeví jako totálně nepoužitelní, kdy nechají svého mrtvého parťáka na zemi, což dovede policajty na stopu a spustí se ten řetez mačo předvádění mezi Butlerem a Schreiberem. Přitom ho stačilo naložit, do jedno z těch aut a Butler a jeho parta, by to měla ztížený a odehrálo by se asi nějaké skutečné vyšetřování a film, by byl asi tak kriminálkou. Protože film určitě neni kriminálka, film je z větší části o tom, že Butler soupeří s Schreiberem o to, kdo je větší mačo, takže je to víceméně o pubertálním a dosti nevyzrálým chováním, dvou jedinců. U Butlera ještě dejme tomu, jeho postava je taková a tak nějak to k němu sedne, ale od postavy kterou hraje Schreiber sem čekal něco jiného. O'Shea Jackson Jr. a jeho linka s plot twistem, byla být něco ve stylu Saw, kdy prostě vyje najevo pravda a jak to celé bylo, ale on a jeho příběh, tady nemají skoro žádný prostor takže ta údernost toho plot twistu tady sice je, ale nemá ten wow efekt. Nicméně takhle si představuji ve filmech, je jedno jestli je tam těch akčních scén deset a nebo sto, ale měly by mít tu údernost a tady ta údernost je. Film dobře utíkál a docela mně to i bavilo, ale čím víc sem nad tím přemýšlel, tak sem si říkal, jak hrozně hloupoučký to celý je. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální film s velmi slušnou akcí a s nesnesitelně namachrovaným Gerardem Butlerem, jehož "Big Nick" O´Brian si ve chvílích, kdy zrovna nepronáší děsně chlapské hlášky, nebo děsně chlapsky negestikuluje, vyrábí žvýkačky z přebytečného testosteronu. To, že příběh není zrovna originální, bych v klidu vydýchal, problém jsem měl spíše s tím, že mi tvůrci neumožnili, abych si vytvořil jakýkoli vztah k jednotlivým postavám. Jejich osudy mi tak byly víceméně ukradené, a tím pádem jsem nemohl pocítit žádné napětí. A akční film bez napětí, to na mě prostě nefunguje. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)
  • „Tony Z“ (Kaiwi Lyman) má pistoli M1911A1-pattern pistol a útočnou pušku M4A1. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama