Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žerár vyměnil six pack za one pack, ale že mu pod lehkou vrstvou sádla pořád dřímaj pořádný svaly nezakreje ani kdyby chtěl (navíc nabral do role, tak si komenty, jak se vyžral strčte do prdele a radši kritizujte tu ubohou atrapu chlapa, co potkáváte ráno v zrcadle) a i když jeho vlasy a vousy jsou tak mastný, jako by se česal vepřovou kotletou, stejně je to pořád ukázkovej bad ass, kterýho prostě nechceš nasrat a když už se Ti to povede tak gratuluju, páč to bude asi to poslední co uděláš buď na svobodě či naživu. A jelikož má náš Žerár téměř zázračnou schopnost nasrat každýho v okruhu deseti metrů, je jasný, že několik padouchů to šeredně odskáče a jako bonus bude šikana nějakých těch bezúhonných. Parta zlodějů, co ho serou po dobu filmu ale taky nejsou zrovna ořezávátka, hlavně jejich jakože kápo, a tak tu máme ukázkový měření čůráků, kde každej milimetr hraje důležitou roli v honbě za největším Alfa samcem. Chrochtala jsem si, že v tomhle filmu to není žádný - Nevim koho honim - naopak, Žerár ví skoro hned proti komu stojí a v těch pár scénách, kdy se setkává s vůdcem zlodějů ksichtem v ksicht, doslova cáká tesťák a pohledy obou řvou hlasitý - Už brzo jeden z nás chcípne, zmrde !! Zároveň ale oba drsoni dokážou uznat, že soupeř má fakt koule a jelikož jedinej opravdovej klaďák ve filmu je to štěně, co tam nehraje, tak se na konci můžete těšit kterej z těch dvou zmetků zůstane stát a kterej skončí v kaluži krve. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi treba prijať fakt, že podobné chlapské filmy sa presunuli z "mainstreamu" do dvd/bd požičovien a museli v európskych kinách ustúpiť CGI teroru. Ale verím, že nepôjde o status quo pre ďalšie storočie kinematografie, "dávám Bolševikovi tak deset let". Možno aj preto som si Den of Thieves užil možno podobným spôsobom ako kedysi The Heat. Záverečná lúpež bola výborne premyslená a bolo ju veľmi zábavné sledovať, ako aj záverečné zúčtovanie. Lenže kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Že ide o režijný debut, som sa dozvedel až po filme a príjemne ma tento fakt prekvapil. Trochu mi prekážal zbytočný nazelenastý kamerový filter, LA si predsa vystačí aj so svojim neštylizovaným pôvodným lookom. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální film s velmi slušnou akcí a s nesnesitelně namachrovaným Gerardem Butlerem, jehož "Big Nick" O´Brian si ve chvílích, kdy zrovna nepronáší děsně chlapské hlášky, nebo děsně chlapsky negestikuluje, vyrábí žvýkačky z přebytečného testosteronu. To, že příběh není zrovna originální, bych v klidu vydýchal, problém jsem měl spíše s tím, že mi tvůrci neumožnili, abych si vytvořil jakýkoli vztah k jednotlivým postavám. Jejich osudy mi tak byly víceméně ukradené, a tím pádem jsem nemohl pocítit žádné napětí. A akční film bez napětí, to na mě prostě nefunguje. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Velká většina natáčení probíhala v Atlantě, aby se využily státní daňové úlevy. (ČSFD)
  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama